En Sıcak Konular

Savaşan şahinler modernleşecek

11 Ağustos 2009 10:56 tsi
F-16 modernizasyonu projesi kapsamında envanterdeki 165 adet F-16 uçağının modernize ediliyor.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, F-16 modernizasyonu projesi kapsamında envanterdeki 165 adet F-16 uçağının modernize edileceğini, üretilecek olan 30 adet yeni F-16 blok 50 uçağıyla birlikte ortak konfigürasyona sahip modern bir F-16 hava filosu kazanılacağını belirterek, “Önümüzdeki 10 yıllık dönemde envantere girecek JSF uçaklarıyla birlikte Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın gelecekteki muharip yapısının oluşumu böylelikle tamamlanmış olacaktır” dedi.

F-16 modernizasyonu seri montaj program sözleşmesi ve F-16 simülatörleri tedarik projesi sözleşmesi, Savunma Sanayi Müsteşarlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle imzalandı.

Vecdi Gönül, törende yaptığı konuşmada, temmuz ayı başında Savunma Sanayi İcra Komitesi tarafından karara bağlanan bu projelerin kısa sürede sözleşme imza aşamasına geldiğini söyledi.

TUSAŞ ve HAVELSAN'ın, F-16 modernizasyonu ve simülatör teknolojileri alanlarında kendilerini kanıtlayarak dünyanın sayılı modernizasyon ve simülatör merkezleri durumuna geldiklerini ifade eden Gönül, “Bugüne kadar TSK için birçok simülatör projesini başarıyla tamamlayan HAVELSAN, son olarak Skorsky helikopter simülatörlerinin geliştirilmesi için yürütülen Helsim projesinde nihai kabul aşamasına gelmiş bulunmaktadır. Kara Kuvvetleri Komutanlığı için Cougar
helikopteri, Hava Kuvvetleri Komutanlığı için T-38 uçağı ve KT-1 uçağı simülatörlerinin projeleri de geçen aylarda HAVELSAN ve Savunma Sanayi Müsteşarlığı arasında mukaveleleri imzalanmış bulunmaktadır” diye konuştu.

F-16 modernizasyonu projesi kapsamında TUSAŞ firması ana yükleniciliğinde ve 1. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'nın imkan ve kabiliyetlerinin de kullanılmasıyla envanterdeki 165 adet F-16 uçağının modernize edileceğini anlatan Gönül, şunları kaydetti:

“TUSAŞ tesislerinde üretilecek olan 30 adet yeni F-16 blok 50 uçağıyla birlikte ortak konfigürasyona sahip modern bir F-16 hava filosu kazanılmış olacaktır. Önümüzdeki 10 yıllık dönemde envantere girecek JSF uçaklarıyla birlikte Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın gelecekteki muharip yapısının oluşumu böylelikle tamamlanmış olacaktır.

F-16 simülatörü projesi kapsamında geliştirilecek simülatörlerle Hava Kuvvetleri Komutanlığımız gerçek uçuşu yüksek derecede simüle eden son teknoloji simülatörlere sahip olacak olup, F-16'ların gelişmiş aerodinamik ve aviyoniklerine ilave olarak envanterdeki tüm modern mühimmatın eğitimi etkinlikle yapılabilecektir.”

Gönül, bu projelerin önemli oranda yerli sanayi olanaklarıyla gerçekleştirilecek olmasının gurur verici olduğunu kaydetti.
Bu gelişmelerin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Gönül, “Özellikle, Hava Kuvvetleri Komutanı'mızın korgeneralliği süresinden beri yaptığı çalışmalarla özellikle Hava Kuvvetleri Komutanlığı döneminde bugüne gelmemiz sağlanmıştır diyebilirim” dedi.



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,781 µs