1 milyar dolar kazanacak' | " /> 1 milyar dolar kazanacak' | "/>

En Sıcak Konular

'Türkiye gazdan yılda 1 milyar dolar kazanacak'

11 Ağustos 2009 10:51 tsi
'Türkiye gazdan yılda 1 milyar dolar kazanacak' Deutschlandradio, “Nabucco Projesi, beklentilerin aksine birinci gelecek olursa, Türkiye'nin bir an evvel AB'ye alınması yönündeki talebiyle hedefi vurmuş olacak” yorumunu yaptığı haberinde Türkiye’nin gazdan çok para kazanacağı, yılda

Türkiye’nin Güney Akım projesine destek vermesine ilişkin yorumlar sürerken Deutschlandradio, “Nabucco Projesi, beklentilerin aksine birinci gelecek olursa, Türkiye'nin bir an evvel AB'ye alınması yönündeki talebiyle hedefi vurmuş olacak” yorumunu yaptığı haberinde Türkiye’nin gazdan çok para kazanacağı, yılda bir milyar dolar kazanç sağlayabileceğı hesaplarına dikkat çekti.

Deutschlandradio, Türk Rus enerji anlaşmalarıyla ilgili yaptığı analizde "Eğer Nabucco gerçekleşme yoluna girerse Türkiye AB üyeliğini hedefini vurmuş olacak" yorumunda bulundu.

ABHaber’e göre, haberde Doğu'dan Batı'ya enerji akımının yakında yeniden sağlam bir iş imkânlarına dönüşeceği belirtilirken Güney Akım projesi transit ülke Bulgaristan'daki son hükûmet değişikliğinden kaynaklanan sorunlarıyla boğuşurken Nabucco özellikle Türkiye'de büyük memnuniyete neden olduğu kaydedildi.

Rus uzmanı Yevgeni Utkin’in görüşlerine yer verildiği habere göre, Utkin, doğal gazın –ve muhtemelen Güney Akım'dan da önce- tüm yönlerden Avrupa'ya bağlanması hâlinde Türkiye'nin birden bir kilit konuma yükseleceğini belirterek, "Türkiye çok para kazanacak. Hesaplandığında Türkiye yılda bir milyar dolar kazanç sağlayabilecek. Bu, Avrupalıların Türkiye'ye ödemeleri gereken bedel olacak” dedi. Utkin şöyle devam etti:
“Fakat Türkiye için işin ekonomik çıkarının yanı sıra bir de stratejik çıkar yönü bulunuyor. Türkiye bir süredir AB'ye üye olmayı istiyor. AB'nin bazı üyeleri buna razı, bazıları ise değil. Türkiye Avrupa'ya akacak gazın ana geçiş ülkesi konumuna yükseldiğinde Türkler haklı olarak çıkıp şunu söyleyebilir: Biz Avrupalıyız çünkü Avrupa'ya gazı biz gönderiyoruz."

Haberde ayrıca Rusya'da öz proje Güney Akım başka hiçbir Orta Asya ülkesinin sağlayamayacağı derecede güvenle doğal gaz sevkiyatı sağlamasından ötürü övülmeye devam edildiği kaydedilerek “Moskova, Nabucco borularının boş kalacağından emin. Buna karşın Berlusconi ise tüm taraflar nezdinde kazığı sağlama bağlamış oldu: Nabucco Projesi, beklentilerin aksine birinci gelecek olursa, Türkiye'nin bir an evvel AB'ye alınması yönündeki talebiyle hedefi vurmuş olacak” yorumu da yapıldı.



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,828 µs