skandal talimat | " /> skandal talimat | "/>

En Sıcak Konular

Haberal'dan skandal talimat

11 Ağustos 2009 10:39 tsi
Haberal'dan skandal
 talimat Ergenekon terör örgütünün kurucu ve yöneticisi olarak 3. iddianameye giren eski Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal'ın, Malatya İnönü Üniversitesi eski Rektörü Fatih Hilmioğlu'na kadrolaşmaya yönelik talimat verdiği ortaya çıktı.

Özel bir üniversitenin rektörü olmasına rağmen devlet üniversiteleri rektörlerine kadrolaşma konusunda emir veren Haberal, Hilmioğlu'na gönderdiği bir mailde, yapılacak atamalarda çok dikkatli olması gerektiğini ifade ediyor.

3. iddianamenin 2001 ve 2002. sayfalarında, Fatih Hilmioğlu'na ait bir CD içerisinde "Gönderilmiş Öğeler. Dbx" isimli bir e-posta arşiv dosyasında yer alan Hilmioğlu'na gönderilen e-postaya dair bilgiler bulunuyor.

e postada, "Sayın rektörüm, üniversitenize yapacağınız idari atamalarda dikkatli olmalısınız. Eski yönetimlerle diyalogu olan personellerin atamalarının şube müdürlüğüne yapılması için çalışmalar yapıldığına dair durumlar aldım. Bu atanacak kişilerin zihniyeti ve fikirleri bellidir. Bu kişileri araştırmadan ve soruşturmadan işlem yapmayınız." deniyor.
İddianamede, iletinin Mehmet Haberal tarafından elektronik posta yoluyla gönderildiği, şüphelinin özel üniversite rektörü olmasına rağmen devlet üniversitelerinde görevli rektörlere personel atamalarında kadrolaşmaya yönelik emir ve talimat verdiği ileri sürülüyor.

İddianamede ayrıca, el konulan Ergün Poyraz'ın dijital malzemeleri arasında bulunan (CD 1) içeriğinde; "lojman oy" isimle word dosyasında; Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Başkent Üniversitesi personeline ait lojmanlardaki, AK Parti, CHP, SHP, MHP, DYP oy dağılım oranlarını gösterir çizelge bulunduğu belirtiliyor.
Haberal'ın kurucusu olduğu Başkent Üniversitesi personeline ait lojmanlarda hangi partiye ne kadar oy verildiğinin araştırıldığı ifade ediliyor.

CİHAN 



Bu haber 827 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,498 µs