En Sıcak Konular

Esenler'de üstgeçit faciası

11 Ağustos 2009 10:38 tsi
Esenler'de iş makinası yüklü kamyon, tramvayın geçtiği köprüye çarptı ve hareket halindeki kamyonetin üstüne devrildi. Olayda iki kişi öldü. İşte akıl almaz ihmal:

Esenler'de üzerinde iş makinası bulunan kamyon, tramvayın geçtiği köprüye çarptı. Çarpmanın etkisiyle devrilen kamyon ve iş makinası yanında hareket halindeki kamyonetin üzerine devrildi. Olayda iki kişi feci şekilde ezilerek can verdi.

Üst geçidin üzerinde, köprünün yüksekliğini gösteren tabelanın bulunmadığı ve diğer uyarı levhasının ise sürücülerin göremeyeceği bir noktada bulunması dikkat çekti. 

Edinilen bilgiye göre, olay, Esenler Otogarı'nın ana giriş kapısı önünde saat 17.00 sularında meydana geldi. Üzerindeki iş makinasıyla birlikte hareket halinde olan 34 EK 5064 plakalı kamyonun sürücüsü Ali Gülbahar (51), tramvayın geçtiği üst geçide çarptı. Çarpmanın etkisiyle devrilen kamyon ve üzerindeki iş makinası, yine hareket halindeki 34 DM 4751 plakalı açık kamyonetin üzerine düştü.

Üzerine vinç düşen kamyonet olay sonrası adeta preslendi. Olay yerine hızla gelen itfaiye ekipleri, kazanın etkisiyle şekil değiştiren kamyonetin içerisindeki yaralıları çıkarmaya çalıştı. İtfaiyenin vinci ve motorlu testere ile yürütülen yoğun kurtarma çalışmalarına rağmen yaralılara ulaşılamayınca olay yerine büyük bir vinç çağırıldı. Nurullah Çoban, olay yerindeki vatandaşlarca hızla kamyonetten çıkartılırken, kamyonetin içerisinde bulunan araç sürücüsü Nurullah'ın babası Birol Çoban (40) ve Yavuz Ertufan'ın cansız bedeni, yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından, tonlarca ağırlıktaki iş makinesinin kaldırılmasından sonra sıkıştığı yerden çıkartıldı.

Birol Güven'in kazada hayatını kaybettiğini öğrenip, olay yerine gelen yakınları sinir krizleri geçirdi. Olaydan hafif yaralı olarak kurtulan Birol Çoban'ın oğlu Nurullah Çoban, babasının öldüğü haberini alması üzerine ayakta durmakta güçlük çekti. Kötü haberi gizleyen Nurullah'ın yakınları acılı genci güçlükle sakinleştirebildi.

Olayın görgü tanıklarından İbrahim Türkoğlu, köprünün üzerinde yükseklik tabelası olmadığına dikkat çekti. Yükseklik tabelasının sürücülerin göremeyeceği bir tarafta olduğunu belirten Türkoğlu, "Hareket halindeki kamyon, köprüye çarptıktan sonra devrilip, yine hareket halinde olan kamyonetin üzerine düştü. Bir çocuk olay yerindeki vatandaşlarca kurtarılırken, diğer iki kişi ise aracın içerisinde sıkıştı" diye konuştu.

Yaralı Nurullah Çoban'ı araçtan çıkaran başka bir görgü tanığı ise olayı şöyle anlattı: "Kamyonun üzerinde bulunan iş makinası üst geçide çarptıktan sonra yanında hareket halinde olan kamyonetin üstüne devrildi. Çocuğu kamyonetten çıkarmayı başardık. Ancak diğer iki kişiyi sıkıştığı yerden çıkaramadık" dedi. Kamyon sürücüsünün yanında bulunan bir kişinin olayın şokuyla kaçtığını öne süren görgü tanığı, kamyon sürücüsünün ise kaçmadığını ve çalışmalara yardım ettiğini ifade etti.

Ayrıca, meraklı vatandaşlar, olay yerindeki itfaiye ve emniyet güçlerinin çalışmasını güçleştirdi. Sürekli olay yeri inceleme şeridinin içine girip, ne olup bittiğini meraklı gözlerle izleyen kalabalık, görevlilerin çalışmalarını güçleştirdi.

cihan



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,902 µs