En Sıcak Konular

Şehit babası 'karıştırmayın' dedi

0 0 0000 00:00 tsi
Hrant Dink'in ölümüne gösterilen tepki ile şehit cenazelerini kıyaslayarak yeni bir siyasi gerilim arayan çevrelere en anlamı cevap şehit babasından geldi: Karıştırmayın!

Hemen her konuda bir kavga ve gerilim yaratmayı beceren yurdum insanı Türkiye'nin siyasi itibarını yerle bir edebilecek bir cinayete gösterilen ve oyunu bir ölçüde bozan anlamlı gösterileri de şehit cenazeleri ile kıyaslayarak yeni bir gerilim doğurmayı başardı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından gösterilen toplumsal tepkiler üzerine başlayan ''şehitlere neden böyle sahip çıkılmıyor'' tartışmalarına, Dink'in öldürülmesi ile aynı günlerde şehit düşen jandarma astsubay kıdemli çavuş Kadir Aydın ailesi birlik mesajı vererek cevap verdi.

Hrant Dink'in öldürülmesinin ardından gösterilen toplumsal tepkiler, kamuoyunda aynı günlerde Diyarbakır'da şehit olan jandarma astsubay kıdemli çavuş Kadir Aydın'ın (27) cenazesi örnek gösterilerek tartışılmaya devam ediyor.

Bu çerçevede Kütahya'da yaşadığı öğrenilen Oğuz Karaduman adlı vatandaş da şehit astsubay Kadir Aydın'a ithafen yazdığı ''Ey Koca Dünya Ben de Öldüm'' adlı şiir ile Hrant Dink'in öldürülmesine gösterilen tepkinin, şehitler için gösterilmemesini eleştirdi.

Karaduman, basın kuruluşlarına da ulaştırılan şiirinde, şehitlere bu şekilde sahip çıkılmamasını, ''Sitemim Hrant Dink'e veya Ermeni cemaatine değil, onlara bizden çok değer verenleredir'' notu da düşerek eleştirdi.

-ŞEHİT AİLESİNDEN BİRLİK MESAJI-

Diyarbakır'ın Lice ve Bingöl'ün Genç ilçesi sınırında terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonda 16 Ocakta şehit olan ve Hrant Dink'in öldürülmesinden bir gün önce toprağa verilen jandarma astsubay kıdemli çavuş Kadir Aydın'ın (27) babası Ahmet Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğluna itafen yazılan dizelerden, şiiri yazan Oğuz Karaduman'ın kendisini telefonla aramasıyla haberdar olduğunu söyledi.

Oğuz Karaduman'ın, Kütahya'da yaşadığını öğrendiği ve hiç tanımadıkları birisinin oğulları için şiir yazmasından onur duyduğunu ifade eden Aydın, Karaduman'a teşekkür etti. Aydın, oğullarının şehit olmasının ardından kendilerini hiçbir zaman yalnız hissetmediklerini de vurguladı. Şehit babası Ahmet Aydın, Hrant Dink'in ölümünün ardından gösterilen toplumsal tepkilere, şehit cenazeleri örnek gösterilerek getirilen eleştirilere ise birlik mesajı vererek cevap verdi.

Hrant Dink'in öldürülmesi ile oğlunun ölümünün birbirinden farklı olaylar olduğunu belirten Aydın, şunları kaydetti: ''Konuları birbirine karıştırmamak lazım. Benim oğlumun görev yaptığı yer belli, yaptığı vazifesi belli. Ama biz tüm aile olarak milletimizin birliğinden beraberliğinden yanayız. Oğlumuzun ölümü nedeniyle toplulumuzun hiçbir kesimiyle de küs değiliz. Ben açık söyleyeyim benim Bacanağım da Batmanlıdır. Ayrıca aileme taziye için gelenlerin çoğu da doğu kökenlidir. Bizim sadece beşeri tarafımız, oğlumuzu kaybettiğimiz için buruk, bunun dışında dini inancımız gereği oğlumuz şehit olduğu için gururluyuz.'
 
Haber7



Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,665 µs