En Sıcak Konular

Ortadoğu'da kritik zirve

10 Ağustos 2009 23:05 tsi
Ortadoğu'da kritik zirve Hamas'ın önde gelen liderlerinden Dr. Mahmud Zahhar, Mısır'ın başkenti Kahire'de Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa ile biraraya geldi.

Dün temaslarda bulunmak üzere Mısır'ın başkenti Kahire'ye gelen Hamas lideri Dr. Mahmud Zahhar, yerel saatle 13.00'te Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa ile biraraya geldi. Yaklaşık bir buçuk saatlik görüşmenin ardından basın açıklaması yapan Zahhar, gazetecilerin sorunlarını da yanıtladı. Gazze'deki genel durumu değerlendirdiklerini ve Arap Birliği Örgütü'nden Filistin konusunda girişimde bulunmasını istediklerini belirten Zahhar, "Biz El Fetih'in yeni yönetimiyle daha olumlu neticeler elde edeceğimizi umuyoruz. Uzlaşma için iyimser havanın yakalanması gerekir" dedi.

Gazze'de silahlı bir çete ele geçirdiklerini de söyleyen Zahhar, "Biz El Fetih'in Filistinli taraflar arasında uzlaşma istemediği kanaatine vardık" diye konuştu. Batı Şeria'da bin Hamas taraftarının halen tutuklu olduğunu hatırlatan Zahhar, böyle bir durumda bütün Filistin'de önümüzdeki ocak ayında seçim yapma hedefinin sadece teori olarak kalacağını dile getirdi. İşkence sonucunda tutuklu bir Hamas taraftarının hayatını kaybettiğini söyleyen Zahhar, Gazze'deki siyasi tutuklular meselesi çözüme kavuşturulmadan uzlaşmanın sağlanamayacağını ifade etti.

Zahhar bir soru üzerine, görüşmeler neticesinde çok olumlu gelişmelerin yaşandığını, uzlaşmanın kısmen sağlandığını belirterek, "Biz bütün konular çözüme kavuşturulmadan uzlaşma sağlanmasından yana değiliz. Bazı konular üzerinde görüş birliği sağlanmadığı için Mekke sözleşmesi başarısızlıkla sonuçlandı" dedi.

Çözümün ya darbe ya seçim olduğunu dile getiren Zahhar, darbenin daha fazla kanın dökülmesi anlamına geldiğini söyledi.

aa



Bu haber 490 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,646 µs