mutabakat arayışı | " /> mutabakat arayışı | "/>

En Sıcak Konular

Hükümetten mutabakat arayışı

10 Ağustos 2009 19:18 tsi
Hükümetten mutabakat arayışı Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, basın mensuplarına gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Hükümet, 'demokratik açılım' çalışmalarıyla ilgili siyasi partilerle görüşmeye hazırlanıyor. Bakan Atalay ilk adımı attı. Harç

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ''demokratik açılım'' çalışmalarıyla ilgili olarak bütün siyasi partilerden randevu talep edildiğini söyledi.

Çiçek şunları kaydetti:

“Herkesin görüşünün alınacağı bir noktaya gelmiş olacağız. Meclis içindeki ve Meclis dışındaki partiler kendi düşüncesini söyleyecek. Biz bunları sükunet içinde dinlemeye hazırız. Bizim sorunumuzu biz çözeceğiz. Hepimizin bu konuda söyleyeceği nesi varsa bunları saygıyla dinlemeye çalışacağız.

Türkiye’nin bir kısım kabuller var. Bu sorunlara demokrasi içinde çözüm bulunacak. Bu çabalar sevgi, barış, kardeşlik zemini üzerinde inşa edilecek. Bizim uygulamaya çalıştığımız bu. Bu sorunlarımız üniter devlet yapısı içinde çözülecek.

Kimin ne katkısı varsa bunları gündelik siyasete alet etmeden bu sorunu çözmeye çalışıyoruz. Sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları, işçi sendikalarının katkısını alacağız.

Bu konuya katkısı olacak herkesin görüşünü alacağız. Bu hafta bu konuların görüşülmesi bakımından önem arz ediyor. “

Cemil Çiçek ayrıca, İçişleri Bakanı Atalay’ın Çarşamba günü TOBB ile görüşeceğini kaydetti.

ÜNİVERSİTE HARÇLARI

Cemil Çiçek, üniversitelerde 1. ve 2. öğretimdeki harçların miktarlarında yüzde 8 oranında artış yaptıklarını söyledi.

Bakan Çiçek Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

''Biz, harçlarda birinci öğretim bakımından yüzde 8, ikinci öğretim bakımından da yüzde 8'lik bir artış yapıyoruz. Onun usulü de şöyle oluyor, devlet üniversiteleri kendi taleplerini YÖK Başkanlığına bildiriyor. Üniversiteler yüzde 300 ister, yüzde 500 ister, yüzde 100 ister. Onu biz bilemeyiz. Her üniversite kendi takdirine göre bunları yazar çizer, gönderir. Sanki Hükümet böyle bir karar almışcasına art niyetli gruplar 'Harçlar yüzde şu kadar arttı' tarzında maalesef gençliğimizin bu konudaki hassasiyetini istismar etmeye, bir kısım kanunsuz eylemlere tevessül etmeye çalışıyor. Üniversitelerden gelen bu talepleri YÖK Başkanlığı Milli Eğitim Bakanlığına gönderir. Milli Eğitim Bakanlığı da Maliye Bakanlığı ile görüştükten, gerekli bilgileri aldıktan sonra nihai kararı hükümet verir. Dolayısıyla bu tartışmaların, bu provokasyonların sürdürüldüğü dönemde Hükümet olarak biz böyle bir karar almadık. Kararı bugün aldık. Dolayısıyla bundan evvel kim ne söylediyse, kim ne yalan ifade ettiyse bunların hepsi art niyet üzerinedir."


Bakan Atalay adım attı

Bu arada İçişleri Bakanı Beşir Atalay, hükümetin Kürt açılımıyla ilgili görüşmek için 7 siyasi partiden randevu istediği bildirildi.

Ajanslar



Bu haber 527 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,944 µs