En Sıcak Konular

Antalya'da ilginç buluşma

10 Ağustos 2009 16:26 tsi
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ilk ziyaretini gerçekleştirdi.

Mehmet Ali Şahin, Antalya Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı makamında ziyaret etti.

İlk bakışta rutin bir ziyaret olarak algılanan Mehmet Ali Şahin ile Antalya'nın CHP'li belediye başkanı Mustafa Akaydın arasındaki görüşme ikilinin seçim öncesinde yaşadığı polemik hatırlandığında ayrı bir önem kazandı.

"TEHDİT" TARTIŞMASI

Yerel seçimler öncesinde AK Parti’nin Antalya seçim bürosu açılışına katılan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin burada yaptığı konuşma ile uzun süre gündemde kalmış ve CHP ile seçim süreci boyunca devam edecek olan bir tartışmanın fitilini ateşlemişti.

Antaly'daki konuşmasında, AK Parti hükümetiyle "işbirliği içinde" olan belediyelerin daha çabuk çözüm ürettiğini belirten Şahin, “Hükümetimizle kavga eden, zıtlaşan yerel yönetimler her projelerini Ankara’dan geçiremiyor“ diye konuşmuş ve vatandaşlardan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel'e oy istemişti. CHP'li Mustafa Akaydın ise bu açıklamara çok sert tepki göstermiş ve Şahin'in sözlerini 'halkı tehdit' olarak yorumlamıştı.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ''Ülkemizin her türlü sorunuyla kuşkusuz ki tarafsız bir makamda bulunan kişi olarak ilgileneceğiz, ama Antalya'nın her türlü sorunuyla ilgilenmenin bir Antalya milletvekili olarak görevim olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Şahin, görevi Köksal Toptan'dan devralmasının ardından ilk resmi ziyaretini Antalya'ya yaptı. Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'i makamında ziyaret eden Şahin, Valilik binası girişinde polis mangasını selamladı. Valilik şeref defterini imzalayan Şahin, burada yaptığı konuşmada, TBMM Başkanlığı görevini dün Köksal Toptan'dan devraldığını, ilk ziyaretini de Antalya'ya gerçekleştirdiğini söyledi.


Belediye hizmet binası önünde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından karşılanan TBMM Başkanı Şahin, tören mangasını selamladı. Şahin'e burada Mustafa Akaydın tarafından çiçek verildi.

Akaydın ile bir süre basına kapalı olarak görüşen Mehmet Ali Şahin, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya'nın sadece Türkiye'nin değil, dünyanın göz bebeği olduğunu söyledi.

Şahin, şöyle devam etti:

''Antalya'ya hizmet etmek, bana göre bir onurdur. Şu anda sevgili hocam bu onuru taşıyor. Antalya'ya hizmet etmenin gayreti, çabası içerisinde. Kendilerine başarılar diliyorum. Ülkemizin her türlü sorunuyla kuşkusuz ki tarafsız bir makamda bulunan kişi olarak ilgileneceğiz, ama Antalya'nın her türlü sorunuyla ilgilenmenin bir Antalya milletvekili olarak görevim olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki süreçte Antalya Büyükşehir Belediyesi hangi hizmetleri programına almış bu konularla ilgili bilgi aldım. Antalya'nın olduğu gibi, Antalya Büyükşehir Belediyesinin de bana intikal edecek her türlü sorununun çözümünde kendilerine yardımcı olacağım. Bu gayet tabiidir. Kendilerine ve değerli mesai arkadaşlarına başarılar diliyorum.''

-PATARA'DAKİ İLK DEMOKRATİK MECLİS-

TBMM Başkanı Şahin, 2010'un TBMM açısından son derece önemli bir yıl olduğuna da işaret etti. 2010'da TBMM'nin açılışının 90'ıncı yıl dönümünün kutlanacağını hatırlatan Şahin, şöyle konuştu:

''Bununla ilgili farklı etkinliklerimiz olacak. Bunlardan bir tanesi de Patara'dır. Dünyanın ilk demokratik meclisi olarak bilinen o yerin valiliğimizce, belediyemizce ve tabii ki TBMM'nin gayretleriyle 2010 Ekim ayına hazırlanması konusunda yoğun gayret içindeyiz. Benden önceki başkanımız sayın Toptan, bu konuyla yakından ilgilendi. Çalışmalar yapılıyor. Önümüzdeki günlerde bizzat Patara'ya giderek incelemelerde bulunacağız. Dünya parlamentolarının dikkatlerinin Patara'da ve Antalya'da olacağını şimdiden ifade ediyorum. Bu konuda önemli bir sorumluluğumuz var. İnşallah bu organizasyonu da birlikte, birbirimizle yardımlaşarak, el ele, kol kola yerine getireceğiz.''

Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın da Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak Meclis Başkanı Şahin'in ziyaretinden onur duyduklarını söyledi. Şahin'in görevi devralır almaz Antalya'yı ziyaret etmesinin sadece Antalya milletvekili olmasının ötesinde Antalya'ya özel bir önem verdiğinin göstergesi olduğuna işaret eden Akaydın, ''Bundan büyük mutluluk duydum. Rektörlüğüm dönemimde de sayın bakanımız olarak kendisiyle son derece verimli işbirliğimiz, diyaloğumuz olmuştu. Bundan sonra da inşallah Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Meclis olarak, demokrasinin başındaki kişi olarak, sayın Meclis Başkanımızdan çok faydalanacağımızı düşünüyorum'' dedi.

Ziyarette Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, TBMM Başkanı Şahin'e günün anısına plaket sundu. Şahin de, Akaydın'a çini tabak hediye etti.

AA- Vatan
 



Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,870 µs