En Sıcak Konular

Filistin'de sıcak günler

10 Ağustos 2009 15:08 tsi
Filistin'de sıcak günler İsrail askeri araçları Gazze'yi bombaladıktan sonra Gazze'de bulunan Maghazi mülteci kampı sınırına kadar dayandı. Öte yandan işgal güçleri bu sabah tutuklamalarda bulundu.

İsrail askeri araçları "Şehid Ebu Ali Tugayları" silahlı kanadı ile karşı karşıya geldi. Ulusal Direniş Tugayları İsrail ordusuna Beyt Hanun'da bir roket fırlattı.

Diğer yandan İsrail işgal güçleri bu sabah erken saatlerde baskı ve tutuklamalarda bulundu. İsrail ordusu Batı Şeria'da 6,Cenin'de 4 kişiyi tutukladı.

Batı Şeria'da ve Cenin'de tutukladığı bu kişilerin arandıklarını belirten İsrail ordusu, tutuklanan kişilerin soruşturmalarının yapılması için yetkili makamlara gönderildiğini ancak örgütsel bağlantılarının henüz belirlenemediğini söyledi.

İsrail uçakları Gazze'nin Mısır'la olan sınırını da bu sabah bombaladı. İsrail havan saldırısı düzenledi ve Gazze'de bulunan bir tüneli hedef alarak füze saldırısında bulundu.

Netanyahu: 'Gazze'den çekilmemiz hata'

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu İsrail'in Gazze bölgesinde yaşayan yerleşimcilerin en son 2005'de çekildiğini ve bundan sonra yerleşimcilerin bölgeden çekilmeyeceğini söyledi. İsrail medya kaynakları Netanyahu'nun haftalık hükümet toplantısında Gazze'den çekilmelerinin söz konusu olmadığını söylediğini aktardı.Netanyahu ' 2005 yılında yaptığımız hatayı tekrarlamayacağız,Gazze'ye Hamas terör örgütü olduğu için yeni yerleşimciler de gelmeyecek' dedi.

Netanyahu haftalık hükümet toplantısında yaptığı konuşmada Filistin ve Yahudi İsrail devleti arasında ikili antlaşmaların tanımına ve kalıcı güvenlik düzenlemelerine vurgu yaptı. Netanyahu sözlerine 'Eğer Filistin ile barış konusunda daha ılımlı bir noktaya gelemezsek Yahudi İsrail Devleti ile silahsız Filistin Devleti söylemimizi yükselteceğiz' diye devam etti. Netanyahu, Gazze'de ve Batı Şeria'da oturanların yerleşimlerinin tamamlanması için bir hazırlık içerisinde olduklarını 'Hükümet vasıflarını kaybetmiş kardeşlerimize yardım etmekte karalıdır' sözleriyle vurguladı.

Netanyahu bölgedeki yerleşimcilerin tespiti için bir gezi düzenleneceğini söyledi.

timetürk



Bu haber 635 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,366 µs