En Sıcak Konular

MHP'den AK Parti'ye jet cevap

10 Ağustos 2009 13:30 tsi
İçişleri Bakanı Atalay'ın Kürt açılımıyla ilgili randevu talebinde bulunduğu MHP'den çok sert bir cevap geldi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Kürt açılımıyla ilgili siyasi partileri bu hafta ziyaret edecek.  Partilerden ve randevu veren sivil toplum örgütlerinden destek isteyecek.

İşte bu görüşmenin takvimi şu anda devam eden Bakanlar Kurulu toplantısında konuşulurken MHP'den konuyla ilgili jet bir yanıt geldi. MHP, yanıtıyla Bakan Atalay'a randevu istemeden kapıları kapadı..

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, taleple ilgili olarak, "Safsatalarla kimse kapımızı çalmaya cüret edemez" dedi.

MHP'li Vural, "Bizim görüşlerimiz böyle demek için bile olsa görüşmez misiniz" sorusuna şöyle yanıt verdi: "Görünen köy kılavuz istemez. Bizim kapımıza bu milletin kardeşliğine fitne fesat sokacak, üniter yapımızı ortadan kaldıracak, ırkçı yaklaşımlarla gelmeyin dedik. Türk milleti kendi milliyetini ayrıştıracak çözümler içinde olamaz. AKP siyasal Kürtçlüğün merkezi haline gelmiş. Bunları milletin huzurunda tartışmalıyız. Teröristbaşının yol haritasından hareket ederek Bülent Arınç diyor ki 'Bizim yol haritamız hazır'.. Neymiş sizin yol haritanız? " dedi.

DELİLO DA BİZİM ÜÇ MUM DA HORON DA...

Vural şöyle konuştu:

"Başbakan'ın doğduğu Güneysu'yu Rum açılımı diyerek Potemya diye mi değiştireceğiz? Sevr ile kabul ettiremediler de bugün nasıl kabul ettirecekler? Amaç milleti bölmektir. Aklını başına devşirsin canım... Bunlar cahiliye dönemindeki ırkçı yaklaşımlarla milleti bölmek istiyor. Etnik kimliklere göre ayrıştırmak istiyor. Bu senaryo açık seçik belli. Bu milletin ismini mi değiştirecekler? Türkiye adını mı değiştirecekler. Bizi birbirimize bağlayan sadece Anayasa mı var? Benim kültürüm benim sezgim benim ezgim... Lazlardan bahsediyor. Horon çaldığı zaman benim demiyor muyuz? Delilo , üç mum çaldığı zaman benim demiyor muyuz? Biz zaten ayrıcalık yapmamışız. kardeşimizi böyle yapmışız. Mirası mı paylaştıracağız? Bugüne kadar insanlar aşını, camisini paylaşmış; sorun olmamış..."

MUTFAĞIMIZI DA MI BÖLECEĞİZ? LAHMACUN DA BOŞNAK BÖREĞİ DE BENİM

Biz bu coğrafyada beraber yaşamak istiyoruz. Ailelerimizi bölmeyin, okullarımızı bölmeyin diyoruz. Farklılıklarımız vardır, farkılılıklarımıza göre bölünme bizi fiili bölünmeye götürür. Biz ortak değerlirimizi ayrıştırmak istiyoruz. Ve buna diyorlar ki kardeşlik projesi. Kfasını kuma gömmüş görmüyor. Asıl tehlike budur. Kimliklere siyasal paylaşımı sağlamak bunlar sapık düşüncelerdir sapkın düşüncelerdir. Ne yapacağız yani mutfağımızı mı bölecegğiz. Arnavut ciğeri de benim boşnak böreği de benim lahmacun da benim..

Biz Afrika'daki kabileler miyiz ki yeni kimlik buluyorlar? Siyasi terzi olmuş bunlar. Doğuda tarımcılık bitmiş. İşsiz kalmışlar... Sen bu sorunlara bakma. Git etnik sorun var diye bölüştürmeye çalış."

"Bu coğrafyadaki insanları bölgelerine göre ayırmak, camilerine, okularına göre ayırmak yanlış şeylerdir... Bu Kürtçülükle bölücülük yapmaktır. Ülkenin dilini bölmek demokrasi falan değil. Teröristlere af getirmetk demokartik çözüm oluyor. O zaman asker polis niye var? Bu ayrımcı ve radikal unsurlara Türkiye'nin teslim olmaması gerekir."

"Taliban ile mücadele için  masa koyup el mi sıkışıyorlar? ABD Irak'tan çıkmaktadır. Fırsat şudur. Türkiye'nin etkin olması için bir fırsattır bu. 134 insana gazeteci ulaşabiliyor da bizim devletimiz ulaşamıyor mu? Bakın ne diyor usta.. Birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır diyor..Biz birlikten ve rahmetten yanayız..."

 



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,435 µs