En Sıcak Konular

Bu iddialar gerçekse olay çıkar!

10 Ağustos 2009 12:11 tsi
Bu iddialar gerçekse olay çıkar! "Oğlum devlet için adam öldürdü" diyen anne bu kez Ergenekon savcısına ifade verdi. Öyle şeyler anlattı ki gerçekse Türkiye oynar...

Susurluk davası sanıklarından 4 yıl önce öldürülen özel timci Oğuz Yorulmaz'ın annesi Nurhan Yorulmaz'ın Ergenekon savcılarına tanık sıfatıyla ifade verdiği ortaya çıktı. Nurhan Yorulmaz daha önce "Oğlum devlet için çok adam öldürdü" demişti. Anne bu kez Ergenekon savcılarına "Sadece Veli Küçük değil T.Ç, M.Y, M.A, İbrahim Şahin de bu çetenin içindeler" dedi. Yorulmaz’ın önceki açıklamalarında da belirttiği bu isimlerin “Tansu Çiller, Mesut Yılmaz ve Mehmet Ağar” olduğu sanılıyor.

Vatan'dan Kemal Göktaş'ın haberine göre; Anne Yorulmaz’ın bu ifadelerinde de birçok önemli iddia yer aldı. 3’üncü iddianamenin 1004’üncü sayfasında Nurhan Yorulmaz, Ergenekon savcılarına şunları anlattı:

AĞAR VE KÜÇÜK YALANLAMIŞTI
Anne Yorulmaz, oğlu Oğuz Yorulmaz’ın 1996’da Tansu Çiller‘in başbakanlığı döneminde kurulan anti-terör örgütünde olduğunu ve arkadaşlarıyla birlikte devlet adına çok sayıda cinayet işlediğini iddia etmişti. Oğlunun ölmeden önce, “Bana bir şey olursa Ağar’dan git, hakkımı ara dediğini” öne sürmüştü. Ağar iddiaların tamamıyla gerçek dışı olduğunu, Nurhan Yorulmaz’ı muhattap kabul etmesinin mümkün olmadığını söylemişti. Veli Küçük’ün kızı Zeynep Küçük ise “Babam, Yorulmaz’ı hiç tanımamıştır. İddialar tamamen gerçek dışı. Yorulmaz adi bi cinayet sonucunda öldürülmüştür ve yargı gerekeni yapmıştır. Ayrıca babamın Kocaeli bölgesinde Jandarma Komutanlığı yaptığı dönemde faili meçhul hiçbir cinayet işlenmemiştir. Babamın Susurluk Çetesi olarak bilinen örgütle de bir bağlantısı yoktur” demişti


AĞAR ŞAHİN'E 'DAĞIT' DİYE PARA VERMİŞ

 Oğlum Susurluk davasından tahliye olduktan sonra karşılaştığı dönemin İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, cezaevinde dağıtılmak üzere İbrahim Şahin’e ’tonlarca para verdiğini, bu paraları değerlendirin, yatırım yapın dediğini’ söylemiş. Oğlumun eline 100 dolar geçtiğini söylemesi üzerine Ağar “Vay ş..., size bu kadar mı verdiler?” diyerek konuyu geçiştirmiş.

CİNAYETLERİ ANLATMAYA BAŞLADI, ÖLDÜRÜLDÜ

Oğlum, Veli Küçük’ün Bursa’da Strateji Güvenlik Şirketi adında iş yeri açtığını, kendisini burada işe alacağını söylediğini, ama sonra başkasını aldığını söyledi. Bunun üzerine değişik ortamlarda ’Ben yıllarca devlete hizmet ettim, bana sahip çıkmadılar, işe dahi almadılar’ diyerek Veli Küçük’e küfür ve hakaretlerde bulunuyordu. Tehdit notları ve zilinin kırılarak tahrip edilmesi gibi olaylar yaşamaya başladı. Maddi sıkıntıya girdi. İbrahim Şahin, Veli Küçük gibi kişilerin talimatıyla gerçekleştirdiklerini söylediği cinayetler ve eylemler hakkında çevresinde konuşmaya başladı. Tam o günlerde öldürüldü.

KÜÇÜK OĞLUMUN BAŞINA BİR ŞEY GELİR DİYE SUSTUM

Cenazesinde olayın acısı ile bana aktardıklarını anlatmak için gazetecilere ’Eve gelin, bakın size neler anlatacağım’ dedim. Cenaze eve gelmeden Ayhan Akça beni bir odaya alarak kapıyı kapattı ve ’Anne bak M.A. arıyor, geçmişle ilgili gazetecilere konuşmasın, ne isterse ben gerekeni yapacağım, yazlık, kışlık her türlü yardımı yapacağım diyor’ diyerek beni susturmaya çalıştı. Ben de maddi bir şey beklemediğimi söyledim ve konuşmadım. Çünkü küçük oğlum Yavuz’un başına bir olay gelmesinden korktum.

(Anne Yorulmaz’ın ifadesinde geçen M.A’nın kim olduğu belirtilmedi. Bu kişinin Mehmet Ağar olup olmadığı sorusu bu yüzden yanıtsız kaldı.)

DURUŞMADA AVUKATI TEHDİT ETTİLER

Oğlumu öldürenlerin davasında, ekonomik olarak zorda olduğumuz için avukat tutamadık. Ziya Bandırmalıoğlu, İzmir’den bir avukat göndereceğini söyledi. Onun gönderdiği avukat M.K davada çok pasif davrandı, hiç konuşmadı. Dava bittikten sonra ’Teyze ben avukatlık yapmadım. Oğlunun arkadaşlarından korktum. Sen farkında değilsin, duruşmalarda bir sürü tetikçi vardı, el işaretleri ile konuşmamamı, yoksa öldürüleceğimi işaret ettikleri için oğlunu savunamadım. Para istemiyorum’ dedi.

ÇETENİN İÇİNDEKİ İSİMLER

Sadece Veli Küçük değil T.Ç, M.Y, M.A, İbrahim Şahin de bu çetenin içindeler. Oğlumun işlediği cinayetlerden ve öldürülmesinden hepsi sorumludur, şikayetçiyim. (Yorulmaz’ın şikayetçi olduğu bu kişilerin isimleri de yine iddianamede rumuzla yer aldı. Ancak Yorulmaz’ın önceki açıklamalarında da belirttiği bu isimlerin “Tansu Çiller, Mesut Yılmaz ve Mehmet Ağar” olduğu sanılıyor.)

BAR KAVGASINDA ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Susurluk davasından 4 yıl ceza alan Oğuz Yorulmaz, 2005’te Bursa’da bir barda öldürülmüştü. Yorulmaz’ın cenaze töreninde Ayhan Çarkın’ın kollarında feryat eden Nurhan Yorulmaz, “Ben oğlumu memur verdim, çete yaptılar. Oğluma sahip çıkmadılar” demişti.

internet haber



Bu haber 5,717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,451 µs