örtülmeli | " /> örtülmeli | "/>

En Sıcak Konular

Yapılanlar örtülmeli

10 Ağustos 2009 11:19 tsi
Yapılanlar örtülmeli Ergenekon'un üçüncü iddianamesinin tutuklu sanıklarından Hasan Ataman Yıldırım'da ele geçirilen CD'de, bazı Ergenekon sanıklarının yönlendirilmesi yönünde yer alan bilgiler dikkat çekiyor.

Talimatlarda, "Veli Küçük, hakkındaki suçlamaları reddetmeli, Turhan Çömez yurt dışından kesinlikle dönmemeli, Sedat Peker Küçük paşa ile beraber yaptıklarını örtmeli." gibi ifadeler yer alıyor.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ve üçüncü iddianamede ismi yer alan sanıklardan Hasan Ataman Yıldırım'da ele geçirilen bir CD'de dikkat çekici bilgiler yer alıyor. SONY marka seri numarası 05-5142 olan 50 numaralı CD içeriğinde yapılan incelemede şu ifadeler bulunuyor: "Mehmet Fikri Karadağ: Tutuklu Sanık Em. Kur. Alb. Tv'de yayınlanan kavga görüntüleri ile ilgili dernekten bilgi alınacak, Hüseyin Görüm: Tutuklu sanık Kuvva-i Milliye Derneği Teşkilat Başkanı Ulaşabilecek kişi vasıtasıyla duruşma öncesi hap aldırılmalı, konuşmaları kontrol altına alınmalı, Levent Ersöz: Em.Tuğg. yurt dışından dönmemesi gerek, bulunduğu yerden siyasi nüfuzunu kullanmalı, Erkut Ersoy: Tutuklu Sanık Özel Büro Sorumlusu, kesinlikle bilgi vermemeli, ailesine gerekli uyanlar yapılmalı, Mehmet Şener Eruygur: Tutuklu. Eski Jandarma Genel Komutanı, önemli kişilerin ilgisi sağlanmalı, kurumsal himaye sağlanmalı, Alparslan Arslan: Danıştay'a yönelik saldırının ve Cumhuriyet gazetesinin bombalanmasının asli faili. Avukatlık stajını Sedat Peker'in avukatının yanında yaptı. Muzaffer Tekin ve Veli Küçük ile ilişkisi tespit edildi. Arslan'ın aracında yapılan aramada, Ercan Cin adına düzenlenmiş VKGB kartviziti çıktı. Cin 'Benim kartvizitim binlerce kişide var' dedi. Cumhuriyet gazetesinin bombalanmasını barmen Tekin İrşi ile birlikte yaptığı tespit edildi. Arslan'ın TİT'in kurucusu Gülaltay ile de ilişkisi olduğu iddia edildi. Babasıyla gerekli görüşmeler yapıldı. Ferid İlsever: Tutuksuz sanık. Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmenliği yaptı. Hastalığı belli aralıklarla medyada yeı almalı Hukuki süreçle ilgili sürekli bilgilendirilmeli."

Notlardan Veli Küçük, Turhan Çömez ve Sedat Peker ile ilgili notlar da dikkatlerden kaçmıyor. Notlarda; Veli Küçük: Tutuklu Em. Tuğg. Başlangıçta hakkındaki suçlamaları reddetmeli, devleti zan altında bırakacak ifadeler kullanmalı. Bu ifadeleri destekleyecek bilgiler derlenip Zeynep'e teslim edilecek. Zeynep'in mesleki tecrübesi zayıf, dikkat edilmeli, tecrübeli bir arkadaşımız yanında bulunmalı, Mustafa Ali Balbay: Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi, Meşhur 'Genç Subaylar Rahatsız' yazısını kaleme alarak Org. Özkök'e en büyük darbeyi vurdu. Gazetenin avukatlarıma gerekli yönlendirme yapıldı, Turhan Çömez: Ek savunmaya gerek yok, yurt dışında. Kesinlikle dönmemeli, Sedat Peker: Tutuksuz sanık,Kelebek operasyonunda tutuklandı. Drej Ali ile uzun yıllardır tanışıyor. Caner Yiğit'i Veli Küçük'e koruma olarak tahsis ettiği iddia ediliyor. Susurluk hükümlüsü Korkut Eken'e para gönderdiğini telefon kayıtlarında söylemişti. Peker'in www.öztürkler.com adlı internet sitesinin açılışına Veli Küçük de katılmıştı. Yaptığı çek senet tahsilatı vurgulanmalı, Küçük Paşa ile beraber yaptıklarını örtmeli. Sinan Aydın Aygün: Tutuksuz sanık. ATO Başkanı, Ankara'ya gidildiğinde beraber durum değerlendirmesi yapılacak." ifadelerine yer veriliyor.

Savcılar, bu CD'deki bilgiler ışığında ise iddianameye şu notu düşmüş: "Notlardan Şüpheli Hasan Ataman Yıldırım'ın örgütün kendisine verdiği görevleri yerine getirdiği gibi örgütün üst yönetimine de kendisine verilen görevleri yaptığına dair aldığı notları rapor olarak yazdığı anlaşılmaktadır."

Tutuklu sanık Yıldırım, "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Devletin Güvenliğine İlişkin Gizli Belgeleri Temin Etme, Açıklanması Yasaklanan Gizli Bilgileri Temin Etme, Hukuka Aykırı Olarak Kişisel Verileri Kaydetmek" suçlarından yargılanacak.

Zaman



Bu haber 738 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,259 µs