En Sıcak Konular

CHP'li vekile bir yalanlama daha

10 Ağustos 2009 11:15 tsi
Almanya'nın Ankara Büyükelçisi "Daha önce bu dosyada AKP'yi ya da Başbakan Erdoğan'ı suçlayan bir şey olmadığını açıklamıştım. Ancak bu dava hala politik bir mesele olarak görülüyor" dedi

Vatan gazetesinin haberine göre, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, Kars'a 35 kilometre uzaklıktaki, Ermenistan sınırındaki Ani Harabeleri'ni gezdi. Alman Büyükelçi gazetecilerin soruları üzerine ülkesinde devam eden Deniz Feneri e.V. davasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Almanya ile Türkiye'nin bu konuda iyi bir işbirliği var. Alman tarafı olarak tüm belge ve dosyaları Türk makamlarına verdik. Şu an da hukuk işliyor ve sonuç bekliyoruz. Daha önce bu dosya da AKP'yi ya da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı suçlayan bir şey olmadığını açıklamıştım. Ancak bu dava hala politik bir mesele olarak görülüyor. Bu hukuki bir mesele. Bence Türkiye doğru hareket ediyor ve gecikme yok."

Kılıç'ı önce AK Parti yalanlamıştı

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, CHP'nin bazı sözcülerinin ''iftirayı adet edindiğini'' ifade ederek, ''Çamur at izi kalsın anlayışı, ancak çamur atanları kirletir ve onları çamura dönüştürür'' dedi.

Bozdağ, CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Ali Kılıç'ın, Deniz Feneri e.V soruşturmasına ilişkin iddialarına yanıt verdi. Kılıç'ın iddialarına, ''Bu açık bir iftiradır. Kimi CHP sözcüleri iftirayı adet edindi'' diyen Bozdağ, ''iftirayı tekrar etmenin onu gerçek konumuna yükseltmeyeceğini'' savundu.

Almanya'da yapılan ve sonuçlanmış olan Deniz Feneri e.V dava sürecinde; soruşturmayı yürüten savcı, yargılamayı yapan hakimin ''dava ve soruşturmanın; AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgisi ve irtibatı olmadığını'' açıkça ifade ettiklerini kaydeden Bozdağ, ''Sonuçlanan mahkeme kararında da bu iddiaların tartışmasız bir iftira olduğu açıkça ortaya çıktığı halde, sürekli temcit pilavı gibi aynı iftirayı dolandırıp dolandırıp gerçek gibi sunmak; siyasi ahlakla bağdaşır bir şey değildir. Mahkemenin, hakimin ve savcının yok dediği bir şeyi, onlara dayandırarak var diye iddia etmek, hangi ahlaki değerle bağdaşır?'' diye konuştu.

İftiraların; iftirayı yöntem olarak benimsemiş hiçbir siyasetçiyi bugüne kadar yükseltmediğini, bundan sonra da yükseltmesinin mümkün olmadığını belirten Bozdağ, şunları söyledi:

''Çamur at izi kalsın anlayışı, ancak çamur atanları kirletir ve onları çamura dönüştürür. Yoksa temiz muhataplarını kirletemez. Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan bütün hayatıyla milletin önünde bir kişiliktir. CHP, her seçim döneminde benzer iftiraları defalarca dile getirmiş olmasına rağmen, milletimiz onlara en büyük cevabı seçimlerle vermiştir. İftira edenleri muhalefete mahkum ederek, temiz ve ak siyaseti uygulayanları da iktidara taşıyarak zaten kararını vermiştir.

CHP'ye tavsiyem; gelin dürüst siyaset yapalım. İftirayı siyasette araç olarak kullanmayın. Milletin önüne her gün yeni bir iftirayla soru sorarak, siyasi muhataplarınızı lekeleyerek değil, projelerle çıkın, belki o zaman millet size yol verebilir.''

CHP MYK üyesi Ali Kılıç ne demişti?

CHP'li Ali Kılıç 7 Ağustos'ta düzenlediği bir basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Deniz Feneri dosyasında sanık ve şüpheliler listesinin en üst sırasında yer aldığını iddia etmişti. 



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,559 µs