En Sıcak Konular

İbrahim Şahin bizzat parmak kırmış!

10 Ağustos 2009 10:51 tsi
İbrahim Şahin bizzat parmak kırmış! Ergenekon iddianamesinde "Tarık Ümit'i öldürüp, betona gömdüler ve denize attılar" iddiasına yer verildi.14 yıl önce kaçırılan ve kendisinden haber alınamayan MİT muhbiri Tarık Ümit olayındaki iddialara bir yenisi eklendi.

Susurluk olayına adı karışan ve 1995 yılında kaçırılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan MİT muhbiri Tarık Ümit olayındaki iddialar, Ergenekon'un 3. iddianamesinde yer aldı.

Cemalettin Ümit, yeğeninin kaybolması olayında eski Özel Harekat Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin'i suçladı. Tarık Ümit'in amcası Cemalettin Ümit, "Yeğenimi öldürüp, betona gömmüşler ve denize atmışlar" dedi.

Cemalettin Ümit'in bu iddiaları Ergenekon 3. iddianamesinde yer aldı. Daha önce TBMM Susurluk Komisyonu ile dönemin DGM savcılarına da ifade vermiş ancak yeğeninin, 'Betona gömülüp denize atıldığına'' ilişkin bir bilgi vermemişti.

Tarık Ümit kaybolduktan sonra kullandığı otomobil Beylikdüzü'nde bulunmuştu. Kaçırıldıktan sonra öldürüldüğü ileri sürülen Ümit'in öldürüldükten sonra  Ergenekon davasında bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan Sami Hoştan'ın villasının bahçesinde gömülü olduğu iddiaları üzerine villanın bahçesinde kazı yapılmış ancak bir şey elde edilememişti.

Ümit'in ilk kez Ergenekon savcılarına yeğeninin öldürülmesiyle ilgili detaylar verdiği öğrenildi.  Savcılar, davanın tutuklu sanığı İbrahim Şahin ile ilgili olarak 4 Kasım 2008 günü Tarık Ümit'in amcası Cemalettin Ümit'in ifadesine başvurdular. Amca Ümit, 3. iddianamede özetlenen ifadesinde ''Tarık Ümit'i, Erenköy Divan pastanesinden özel harekâtçı polisler Ziya Bandırmalıoğlu ve Ayhan Akça alarak Kızıltoprak'daki kendi evine götürüyorlar. İbrahim Şahin de bu evde'' dedi.

''PARMAKLARINI BİZZAT İBRAHİM ŞAHİN KIRDI''


Cemalettin Ümit, yeğeninin Abdullah Çatlı ve Haluk Kırcı'nın da bulunduğu bir ekip tarafından 4 gün sorgulandığını da belirterek şöyle devem etti:

''Daha sonra bu ekip Tarık Ümit'i Yalova'da bulunan bir eve götürüyorlar. Sami Hoştan, Abdullah Çatlı ve Haluk Kırcı, Tarık'ı dört gün boyunca işkence ile sorguluyor. Tarık Ümit'in parmaklarını bizzat İbrahim Şahin kırmış. Daha sonra öldürüyorlar ve cinayet ile ilgili olarak iz bırakmamak için de cesedini betona gömüp denize atıyorlar."

Cemalettin Ümit 30 Ocak 1997 günü TBMM Susurluk Komisyonuna da uzun bir ifade vermiş ve '' Tarık, son zamanlarda, bazı arkadaşlarına (Ben bu insanların arasındayım, ama bunlarla çalışmam artık mümkün değil, yedikleri halt bini geçti,  uyuşturucu kaçakçılığı yapıyorlar, mani olamadım, notere gidip bütün bildiklerimi tespit ettireceğim ve bunları kamuoyuna deklare ettireceğim.) diyor. Bu nedenle öldürüldü'' açıklamasını yapmıştı. (dunyabulteni.net)



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,979 µs