En Sıcak Konular

DP ve ANAP'ın birleşme tarihi belli oldu

9 Ağustos 2009 15:04 tsi
Merkez sağda büyük buluşma için artık geri sayıma geçildi. DP ve ANAP arasında, birleşme çalışmalarında mutlu son için 31 Ekim tarihi üzerinde prensip anlaşması sağlandı.

ANAP"ta süren il kongrelerinin tamamlanmasını bekleyen taraflar, son dakikada bir prüz çıkmaması halinde 31 Ekim"de peş peşe kongrelerini gerçekleştirek, merkez sağda birleşecekler. DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, VATAN"a “Birleşme için takribi tarihimiz 31 Ekim"dir” dedi. Son dakikada tarih değişikliği gündeme gelmemesi halinde DP-ANAP birleşme tarihi özellikle ANAP"lılar açısından hoş bir tesadüf oluşturacak. Çünkü ANAP"ın manevi lideri Turgut Özal, 20 yıl önce 31 Ekim 1989"da TBMM"de yapılan seçimler sonucu Cumhurbaşkanı seçilmişti.

Birleşme çatısı DP

Cindoruk"un DP Genel Başkanı seçilmesinin ardından iki parti arasında, 22 Temmuz seçimleri öncesi milletvekili aday listeleri konusunda yaşanan anlaşmazlıklar gerekçe gösterilerek ertelenen birleşme arayışları yeniden başlamıştı. Cindoruk ile ANAP lideri Salih Uzun"un kurmaylarıyla birlikte gerçekleştirdikleri ilk iki görüşme sonrası, birleşmenin en geç 31 Aralık 2009"a kadar sağlanması konusunda prensip anlaşmasına varılmıştı. Daha sonra DP ve ANAP kurmaylarınca oluşturulan ortak komisyonca, birleşmenin yol haritası için gerekli çalışmalar tespit edilerek, birleşme protokolü hazırlanmış, 23 Temmuz"da Cindoruk ile Uzun, ortak basın toplantısıyla resmi protokol çerçevesinde Ekim sonu, Kasım başı gibi birleşmeyi gerçekleştireceklerini resmen ilan etmişlerdi.

Birleşme çatısı DP, birleşmiş partinin genel başkanı Cindoruk olacak. ANAP"ta süren kongre sürecinin tamamlanmasıyla, 31 Ekim 2009 Cumartesi günü, iki parti aynı gün aynı salonda peş peşe kongrelerini yapacak. Önce ANAP kongresini toplayarak DP"ye katılma kararı alacak, ardından aynı salonda DP kongresi toplanarak ANAP"ı kabul ve buna uygun tüzük değişikliklerini gerçekleştireceği nihai birleşme kongresini yapacak. Yapılacak tüzük değişiklikleriyle, birleşme çatısını oluşturan DP"nin her kademedeki yönetim kadrolarında ANAP"ın eşit oranda temsil edilebilmesi için, yönetim kadrolarının üye sayıları artırılacak.



Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,630 µs