En Sıcak Konular

Türk hakeme sert eleştiri

9 Ağustos 2009 14:23 tsi
Bayer 04 Leverkusen yöneticileri, dün oynanan ve 2-2 beraberlikle sonuçlanan Mainz-Leverkusen maçını yöneten Türk hakem Deniz Aytekin'i sert bir dille eleştirdi.

Bayer 04 Leverkusen Başkanı Wolfgang Holzhaeuser, karşılaşmadaki iki önemli pozisyonda yanlış karar verdiğine inandığı Aytekin ile ilgili olarak, “Hakemin iki yanlış kararından dolayı iki puan kaybettik” dedi.

Aytekin'i daha da sert bir dille eleştiren kulübün spor sorumlusu Rudi Völler, “Hakem seyircilere uydu. Biz de o zaman gelecekte onsuz oynarız. O zaman izleyiciler düdük çaldığında faul olur. İki puanımız haksız yere elimizden alındı. Hakem farklı düdük çalarsa, doğru düdük çalarsa sahadan galip ayrılırız” şeklinde konuştu.

Hakemin 82. dakikada Bance'ye faul yaptığı gerekçesiyle Leverkusen'in Finli oyuncusu Hyypiae'ye faul olmamasına rağmen düdük çaldığını savunan ve faul atışından ikinci golü yediklerini hatırlatan Völler, “Bu saçmalık. Bance 2 metre boyunda ve bir sineğin müdehalesinde hemen yıkıldı. Hakem de hemen aldandı. Oyuncunun 2 metre yanında duruyorsam bu nasıl olur” dedi.

Gekas'ın 85. dakikada Leverkusen adına attığı 3. golü de saymayan Aytekin ise bu konuda yaptığı açıklamada, “Gekas ofsayt pozisyonunda değildi, ancak Kiessling ofsayt pozisyonundan çıkmaya çalışırken bir rakip oyuncuyu engelledi. Bu nedenle düdük çaldım” diyerek kendini savundu.

Karşılaşmanın 42. dakikasında, bu sezon Alman 1. liginde oynamaya başlayan Eren Derdiyok Leverkusen'in ilk golünü kaydetmişti.

A.A.



Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,462 µs