kime gönderme yaptı? | " /> kime gönderme yaptı? | "/>

En Sıcak Konular

Mehmet Ali Şahin kime gönderme yaptı?

9 Ağustos 2009 13:10 tsi
Mehmet Ali Şahin kime gönderme yaptı? Köksal Toptan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı görevini, yeni seçilen Mehmet Ali Şahin'e devretti. Devir sırasında verilen mesajlar dikkat çekti.

TBMM Başkanlığı devir teslim töreninde ilk konuşmayı yapan Köksal Toptan, Meclis'in kuruluş süreci ile ilgili kısa bilgi verdi. TBMM Başkanlığı görevine 2 yıl önce seçildiğini hatırlatan Toptan, "İki yıl sonra bu görevi, Sayın Mehmet Ali Şahin'e devrediyorum. Başlangıç heyecanını şimdi de yaşıyorum." dedi. Meclis Başkanlığı görevinin büyük bir onur ve grur kaynağı olduğunu belirten Toptan; önemli olanın, makamlarda hoş bir sada bırakmak olduğunu söyledi.

Mehmet Ali Şahin'in, hukukçu kimliğinin yanısıra deneyimli bir siyasetçi olduğunu ifade eden Toptan, "Mehmet Ali Şahin'in, bizim dönemimizden daha büyük işler gerçekleştireceğine, başkanlığı başarı ile sürdüreceğine yürekten inanıyorum." dedi.

Görevini devrederken büyük bir huzur içinde olduğunu kaydeden Toptan, "Makamlarda kimse sonuna kadar kalamaz. Bu demokrasinin güzelliğidir." diye konuştu. Herkesin, demokrasiye sahip çıkması, geliştirmek için üstüne düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan Toptan, devir teslim töreninde de demokratik sürecin güzel bir fotoğrafının yaşandığını söyledi. "Meclis Başkanlığı gibi kutsal bir makam; dostluk, kardeşlik içinde, nizasız el değiştiriyor." diyen Toptan, milletin demokraside geldiği noktanın sevindirici olduğunu kaydetti. Toptan, "Bu sürece deryada bir katre katkım olduysa, çok mutlu olacağım." şeklinde konuştu.

Yıldırım Akbulut'un, 2 dönem Meclis Başkanlığı yaptığını hatırlatan Toptan, bireysel olarak düşünüldüğünde kendisinin 23'üncü, Mehmet Ali Şahin'in 24'üncü Meclis Başkanı sayılacağını; Akbulut'un başkanlığının 2 kez sayılması halinde ise Şahin'in 25. Meclis Başkanı olacağını söyledi. Toptan, Şahin'e, huzur ve mutluluk dolu iki yıl geçirmesi dileğinde bulundu. Görev değişikliği ile ilgili Meclis kararını imzalarken Toptan, "En önemli imzalarımdan biri. Hayırlı olsun, Allah utandırmasın." diye konuştu.

Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin ise Türkiye'nin içinde bulunduğu ve gelecekte karşılaşacağı her sorunun çözüm yerinin TBMM olduğunu vurguladı. Kaçıncı Meclis Başkanı olduğunun çok da önemli olmadığını söyleyen Şahin, "Meclis Başkanlığı yapacak kişi, ilk Meclis başkanının bakış açısı ve heyecanı ile bu görevi yaparsa, milletimize layık olur." ifadesini kullandı. Şahin, kendisinin de bu duygular içinde bulunduğunu ifade etti.

Devir teslimin, bir bayrak ve nöbet değişimi olduğunu kaydeden Şahin, Köksal Toptan'ın tecrübelerinden, görev süresi boyunca faydalanacağını dile getirdi.

"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA PARTİLER ARASINDA MUTABAKAT SAĞLANMASI ÖNEMLİ"

Devir teslim töreni ardından, Mehmet Ali Şahin, Köksal Toptan'ı aracına kadar uğurladı. Şahin, burada gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Anayasa değişikliğinin gündeminde bulunup bulunmadığının sorulması üzerine Şahin, Anayasa değişikliği yapacak olanın Genel Kurul olduğunu söyledi.

Anayasa değişikliğinin, bu konuyla ilgili kafa yoran herkesin 'mutlaka yapalım' dediği bir konu olduğunu söyleyen Şahin, "Sanıyorum siyasi partilerimiz arasında bir mutabakatın sağlanması da önem arzediyor. Bu konuda Meclis Başkanı olarak bana bir görev düşerse ki düşeceğini sanıyorum, ben de elimden geleni yaparım." şeklinde konuştu.

Zaman



Bu haber 801 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,070 µs