En Sıcak Konular

AB'ye en anlamlı mesaj: Kolbastı

9 Ağustos 2009 11:29 tsi
Geçen yıl dans yarışmasında dünya birincisi olan Selçuk Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu, festival için gittikleri Fransa'da Eyfel Kulesi'nin önünde kolbastı oynadı.


Polonya'da geçen yıl düzenlenen ''40. Uluslar Arası Halk Dansları Yarışması''nda dünya birincisi olan Selçuk Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu, bu statüsüyle Fransa'daki festivaller için bu ülkeye davet edildi.

Aynı zamanda Konya'nın plaka numarası olan 42 kişilik üniversite öğrencisi ekibiyle Fransa'ya giderek Türkiye'yi temsil eden topluluk, Fransa'nın 5 ayrı kentinde festivallerde gösteri yaptı, Türk halk danslarını başarıyla temsil etti.

Selçuk Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu Sorumlusu Öğretim Görevlisi Kadir Ersan Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fransa'da bu yıl Türk Mevsimi ilan edilmesinin ardından, birçok şehirde ''Dünya Kültürleri Dans Festivali'' düzenlendiğini, bu festivalde Türkiye'yi başarıyla temsil ettiklerini söyledi.

-AB'YE EN ANLAMLI MESAJI, KOLBASTIYLA VERDİLER-

5 ayrı şehirde Trabzon yöresi horon ve kolbastı ile Gaziantep, Bolu ve Ankara yöreleri oyunlarından oluşan 70 dakikalık bir gösteri sunduklarını dile getiren Bilgin, şunları kaydetti:

''Fransa'da gösterilerimiz, beğeniyle izlendi. Uluslararası gösterilerimizde hep en çok dikkat çeken ''Aşuk-Maşuk'' ile son günlerde geniş kitlelere hitap eden 'Kolbastı' oyunumuz, özellikle büyük ilgi gördü. Oyunlarımızı yoğun istek üzerine birkaç kez tekrarladık. Bu gösteriler içinde 42 kişilik topluluk üyelerimizin en fazla zevk aldığı, Fransızlar ve Paris'e gelen turistlerin en çok ilgisini çeken gösteriyi, ünlü Eyfel Kulesi önünde yaptık. Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakerelerinin devam ettiği, Almanya ile Fransa'nın Türkiye'nin üyeliğine mesafeli yaklaştığı bir dönemde, Fransa'nın başkenti Paris'te Eyfel Kulesi önünde yaptığımız kolbastıyla, adeta Avrupa Birliğine, sadece halk danslarımızla bile nasıl bir renk katacağımızı gözler önüne sermiş olduk.''

Bilgin, bundan sonraki ilk uluslararası gösteriyi, Tayland'ın başkenti Bangkok'ta, 20'ye yakın ülkenin katılacağı halk dansları festivalinde yapacaklarını sözlerine ekledi.

A.A.



Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,248 µs