En Sıcak Konular

Kürt açılımı halka iniyor

8 Ağustos 2009 16:12 tsi
Diyarbakır'da şehit aileleri ve çocukları terör örgütüne katılan ve dağda öldürülenlerin aileleri ile bir araya gelerek barış mesajları verdi. Çocukları dağda öldürülen aileler, şehit ailelerine barışı simgeleyen beyaz tülbent hediye etti.

Diyarbakır'da şehit aileleri ve çocukları terör örgütüne katılan ve dağda öldürülenlerin aileleri ile bir araya gelerek barış mesajları verdi. Çocukları dağda öldürülen aileler, şehit ailelerine barışı simgeleyen beyaz tülbent hediye etti.





Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile görüşmesinin ardından diyalog girişimleri devam ediyor.

30 yıldır süren çatışmalı ortamın sona ermesi için ve barışa katkı sunulması için Diyarbakır'da bir ilk yaşandı. Çatışmada şehit olan askerlerin aileleri ile çocukları terör örgütüne katılan ve dağda öldürülen ailelerle bir araya geldi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde bir araya gelen ailelerin birbirlerine samimiyetle ve şefkatle yaklaşmaları duygu dolu anlar yaşattı. İstanbul'dan gelen OHAL Gazileri ve Şehit Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Müslüm Öztürk, "Otuz yıldır devam eden çatışmalar sürecinde toplumumuzun her kesimi ağır bedeller ödedi. Kimimiz canımızla, kimimiz malımızla. Ama özellikle bizim gibi binlerce anne çocuklarının hayatı ile en ağır bedelleri ödedi. Acıyı hiç kimse bizim kadar hissetmedi. Hakikat şudur ki; bu, kanla temizlenmez. Analarımızın çektiği acıları başka analar çeksin istemiyoruz. Birlikte yaşadığımız bu acı dolu karanlık sayfayı tarihe havale etmekten başka çaremiz yoktur" dedi.

KAN KANLA TEMİZLENMEZ
Mezopotamya Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (MEYADER) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Pençe ise, kanın kanla temizlenmeyeceğini ifade ederek, "Herkesi barışa kantı sunmaya çağrıyoruz. Gelin hep birlikte geçmişi unutalım. Silahı, nefreti, düşmanlığı aramızdan kaldıralım. Barış içinde yaşayabileceğimizi herkese gösterelim" şeklinde konuştu

ŞEHİT ANNELERİ GÖZYAŞLARINA HAKIM OLAMADI
Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren şehit aileleri ile çocukları terör örgütüne katılan aileler bu büyük buluşmada basın açıklaması sırasında gözyaşlarına hakim olamazken, üç çoçuğu PKK terör örgütüne katılan anne Sakine Arat, "Bu savaş kimseye yarar getirmeyecek. Bu savaş yıllardan beri sürüyor. Artık bitsin" görüşünü dile getirdi.

Zaman



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,491 µs