En Sıcak Konular

Van'da PKK operasyonu

8 Ağustos 2009 15:39 tsi
Muradiye ilçesinde 5 Ağustosta düzenlenen operasyonda 2 teröristle aynı evde yakalanan 2 öğretmen ile Van'da gözaltına alınan 2 öğretmenin terör örgütüne yardım ve yataklık yaptığı iddia edildi.

Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 2008 yılında Eğitim Sen Van Şubesine düzenlediği ve 18 kişinin gözaltına alındığı operasyondan yola çıkarak yaptığı 1 yıllık çalışmalarda, “örgütün dağ kadrosundaki silahlı teröristlerin eylemlerine zemin hazırladığı ve her türlü teknik malzemeyi temin ederek kendilerine ilettiği” ileri sürülen Eğitim Sen Erciş ilçesi şube başkanı ve aynı zamanda Erciş Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Y.S'yi takibe aldı.

Y.S ve Eğitim Sen üyesi öğretmen arkadaşı H.Y'nin, terör örgütünün dağ kadrosunda yer aldığı bildirilen C.Ü. ve E.A ile köyde buluşmaya gittiğini tespit eden polis, Jandarma Komutanlığı ile koordineli olarak Başparmak köyüne 3 gün önce operasyon düzenledi.

Operasyonda yakalanan C.Ü ve E.A. isimli teröristlerle birlikte bunlara yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen öğretmenler Y.S ve H.Y. de gözaltına alındı.
Operasyonlarda teröristlerle birlikte 3 kalaşnikof otomatik silah ve bu silahlara ait çok sayıda mühimmat, 1 tabanca, 4 el bombası, 2 dürbün ve 1 gece
görüş cihazı ile bol miktarda İran riyali ele geçirildi.

Gözaltına alının ve Emniyet müdürlüğündeki sorguları devam eden terörist C.Ü'nün 10 yıl, E.A'nin ise 5 yıldır örgütün silahlı kadrosunda çeşitli eylemlerde yer aldığı öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri köydeki operasyonun ardından, örgüte yardım ve yataklık yaptıkları tespit edilen Eğitim Sen Van Şubesi üyesi M.T.M. ile A.S'yi de Van'da gözaltına aldı.

Gözaltına alının Erciş eğitim Sen Şube Başkanı Y.S'nin görev yaptığı mesleki eğitim merkezinde, para karşılığı usta öğretici belgesi düzenlediği ve elde edilen geliri örgüte aktardığı iddia edildi.

Emniyet müdürlüğü ekiplerinin 1 yıllık takibi sonucu düzenlenen operasyonda gözaltına alınan öğretmenlerin, örgüt dağ kadrosuna eleman kazandırma ve çeşitli eylemlerine vatandaşları yönlendirme gibi faaliyetlerde de önemli rol aldıkları öne sürüldü.

Teröristler, C.Ü, E.A. ile Erciş Mesleki Eğitim Okulu Müdürü Y.S, Van Osman Gazi İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı H.Y, Erciş Fatih sultan Mehmet İlköğretim Okulu öğretmeni M.T.M ve Van Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu öğretmeni A.S'nin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesindeki ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Eğitim-Sen Van Şube Başkanı Lezgin Botan önceki gün düzenlediği basın toplantısında, Eğitim-Sen yönetiminde görev alan 4 öğretmenin hiç bir gerekçe gösterilmeden gözaltına alındığını iddia ederek, en kısa sürede serbest bırakılmasını istemişti.



Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,903 µs