En Sıcak Konular

Emniyet müdürleri isyan etti

0 0 0000 00:00 tsi
Reşat Altay’ın görevden alınmasını “büyük haksızlık” olarak niteleyen İl Emniyet müdürleri, keyfi görevden alınmaları da eleştirdiler.

81 İl Emniyet müdürü’nün Ankara’da yapılan toplantısının son günü, Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay’ın görevden alınması büyük gerilime sahne oldu. Toplantının yapıldığı salonun çevresine gazetecilerin yaklaşması yasaklanırken, saklandı.

Emniyet Müdürleri, “Reşat Altay Trabzon’a gideli 9 ay olmasına rağmen çok önemli çalışmalar yaptığını belirten Emniyet müdürleri, daha önce Ordu, Bilecik Emniyet müdürlerinin de haksız bir biçimde görevden alındığını söylediler. Papaz cinayetinin olduğu dönemde Trabzon Emniyet müdürlüğü görevini Ramazan Akyürek’in yaptığını, aynı kişinin daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı’na getirildiğini belirten müdürler, “Eğer, Reşat Altay’a kötü bir miras bırakıldıysa, Ramazan Akyürek nasıl terfi ettirildi ve İstihbarat Dairesi Başkanlığı’na getirildi. Bu çifte standarttır” dediler.

Emniyet müdürlerinin çeşitli bahanelerle görevden alındığını belirten Emniyet mensupları, bu haksız tutuma son verilmesini, uygulamaların Emniyet üzerinde büyük olumsuzluk yarattığını, özellikle siyasiler karşısında müdürlerin sindirilmek istendiğini vurguladılar. .

GAZETECİLERE YASAK

Toplantının öğleden sonraki bölümünde müdürlerin gazetecilerle konuşmalarına da sınırlama getirildi ve gazetecilerin salonun çıkış bölümüne yaklaşmaları da yasaklandı, toplantı için gelen gazeteciler de sivil polisler tarafından kameraya alındı.

 Emniyet’te alışık olmadık bu durum gazetecilerin de tepkilerine yol açtı. Emniyet Genel Müdürlüğü sözcüsü İsmail Çalışkan’ın basını bilgilendirme toplantısında da soru soran gazetecilerin polis kamarasına alınması dikkat çekti.

BİLDİRİYİ YAYIMLATMAMA GİRİŞİMİ

Öğle saatlerinde bitmesi öngörülen toplantı, saat 18.00’e kadar devam etti. Toplantıyla ilgili yapılması öngörülen “muhtıra gibi açıklama” ise  “geç oldu” gerekçesiyle Cumartesi gününe bırakıldı. Emniyet Genel Müdür Vekili Necati Altıntaş’ın uygun bulması durumunda bildiri yayımlanacak.ı.

Ancak, bazı yetkililer de içerde yaşanan gerilimden ve üst makamların “yayınlanmasın” telkinlerinden sonra bildirinin yayımlanma durumu da ortaya çıktı, ayrıca bildirinin “yanlış anlaşılmaları önlemek” için içeriğinin de önemli ölçüde yumuşatıldığı öğrenildi.

Toplantıda, bazı müdürlerin dile getirdiği sıkıntılardan bazıları şöyle:

Afyon Emniyet Müdürü Natık Canca:

Polise mukavemet olayları 2002’den bu yana 3 kat arttı. Polisi sokakta çalıştıramıyoruz. Emniyet Genel Müdürlüğü olarak bu konuya mutlaka çare bulunmalı. Bıçaklanan, dövülen polislerle ilgili konular artık haber değeri bile taşımıyor. Polise dönük bıçaklama, saldırma olaylarına baktığımızda örneğin 2002 yılında 4 bin 51, 2003'de 5 bin 300, 2004'de 6 bin 100, 2005'de 7 bin 30, 2006'da ise 9 bin 650 olay meydana geldi. Polisi döven serbest kalıyor. Bu kadar saldırı, taciz, dövme ve hakaret oluyor kimse birşey yapmıyor. Zanlıların serbest kalması polisin moralini bozuyor. Bunun biran önce çözülmesi lazım. Bu konuda Adalet Bakanlığı ile görüşülüp kanun değişikliği yapılması gerekiyorsa o yapılsın. Yeni kanun çıkartılacaksa çıkartılsın"

Artvin Emniyet Müdürü Necmettin Emre:

İl Emniyet Müdürü, adli kolluk personeli değil. Buna rağmen Başsavcı benim hakkımda Vali Bey'e yıllık değerlendirme raporu veriyor. Bana karne veriyor. Kendimi aşağılanmış hissediyorum.
Mersin Emniyet Müdür Vekili Süleyman Ekizer: Anamur Cumhuriyet Başsavcısı'nın İlçe Emniyet Müdürü, İl Başsavcısı da benim hakkında rapor düzenliyor. Başsavcılar adli kolluk personeli hakkında rapor düzenler. İl Emniyet Müdürü ya da İlçe Emniyet Müdürü hakkında nasıl rapor hazırlar?

Balıkesir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya:

Polis olarak suçları saklamaya gizlemeye gerek yok.Kayıtlarımızda 780 bin suç işlendiği belirtilmesine rağmen geçen yıl ülkemizde 2 milyondan fazla suç işlendi. Almanya'nın başkenti Berlin'in nüfusu 6 milyon. Berlin'de 2004'de 500 bin suç işlenmiş. O yıl Türkiye genelinde 450 bin suç işlenmiş. 73 milyonluk Türkiye'de 2 milyon suçun işlenmesi normal.
 
Hürriyet internet



Bu haber 391 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,921 µs