En Sıcak Konular

ABD Başkanı zombilerin peşinde

7 Ağustos 2009 19:13 tsi
Umut ve değişim mesajlarıyla dünya çapında idol haline gelen, balmumundan heykelleri, baskılı tişörtleri yapılan ve daha birçok alanda 'konu' alınan ABD Başkanı Barack Obama sonunda çizgi roman kahramanı da oldu.

'President Evil'adlı yeni bir çizgi romanda Obama karşımıza elinde motorlu testeresiyle bir zombie yok edici olarak çıkıyor.
Yaratıcıları çizgi romanın ismini, yönetmenliğini Paul W. S. Anderson'ın yaptığı ve Türkiye'de  Ölümcül Deney adıyla gösterime giren (Capcom tarafından piyasaya sürülmüş Resident Evil adlı bilgisayar oyunundan uyarlanmış) 2002 yapımı 'Resident Evil' adlı bilim kurgu tarzındaki korku filminin isminden esinlenerek vermiş.






Yeni çizgi romanda 'silahlı Barack' Cumhuriyetçilerin geçen seçimdeki başkan yardımcısı adayı Sarah Palin, başkan adayı John McCain ve ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile birlikte savaşıyor.

YARDIMCILAR PALADİN VE McPAIN

Çizgi romanda, Obama, domuz gribinden gelişen bir virüsün bulaşmış olduğu zombiler tarafından ele geçirilen şehri kurtarmak için Washington'a Air Force One ile iniş yapıyor.

Siyasi rakipleri Palin -çizgi romanda 'Paladin'- ve McCain -'McPain'- tarafından kurtarılıyor.

Paladin liderliğindeki üçlü Beyaz Saray'a yürüyüşe geçiyor. Burada çıldırmış halde zombilerle savaşır halde buldukları Hillary Clinton ile karşılaşıyorlar.

Zombi avcılar, eski ABD Başkanı George W. Bush gibi diğer siyasetçilerle de karşılaşıyor. Bush, kendi beynini yerken resmedilmiş...

Çizgi roman, ekonomik kurtarma paketi ve sağlık reformuyla eleştirilen Obama'ya yönelik son hicivli 'saldırılardan' biri olarak görülüyor.

Obama'yı 'Kara Şovalye' filmindeki Heath Ledger'ın canlandırdığı Joker tipinde resmeden ve Los Angeles sokaklarını esrarengiz bir şekilde süsleyen poster de tartışma yaratmıştı.

Obama, Örümcek Adam çizgi roman serisinde de yer almış, seçim kampanyası "Barack Obama: Beyaz Saray'a Giden Yol" adıyla IDW Comics tarafından yayınlanmıştı. Haziranda yayınlanan 'Barbar Barack' adlı bir başka kurguda da kısaca yer almıştı.

Gazeteport



Bu haber 842 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,705 µs