En Sıcak Konular

Bakanın gözlerine baka baka istifa etti!

0 0 0000 00:00 tsi
Bakanın gözlerine baka baka istifa etti! Bugün ilginç bir istifa olayı gerçekleşti... Hakkındaki iddialardan bir hayli sıkılan Müsteşar vekili bir toplantıda Bakan'a dönerek "istifamı kabul edin dedi!" İşte ilginç istifa hikayesi...

Gümrük Müsteşar Vekili Mehmet Şahin, İzmit ve Gebze'deki akaryakıt ithalatıyla ilgili Danıştay'ın hakkında yargılama hazırlık soruşturması yapılması hükmü vermesi nedeniyle, bugün toplantı sırasında Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'den, kendisini görevden almasını istedi.

Şahin bu konuda, ''Hem temsil ettiğim Gümrük Müsteşarlığını hem müsteşarlık makamını hem de kendimi milyarda birde olsa zan altında bırakmamak için, sayın bakanım uygun görürse bu görevden alınmamı arz ve talep ediyorum'' dedi.

Gümrük Müsteşar Vekili Şahin, Bakan Tüzmen'in de katıldığı Esenboğa Havalimanı Gümrük Müdürlüğü TASİŞ alanında düzenlenen, gümrük sahasında para kullanımını ortadan kaldıran Gümrüklerde 'pilot' kart uygulaması (Güm-Kart) toplantısı sırasında, kürsüye çıktı ve yaptığı konuşmada, akaryakıt ithalatıyla ilgili konuda ''pirenin deve yapıldığını'' savundu.

Gümrük Müsteşarlığının hem fonksiyon hem devlet güvenliği hem de temsil bakımından önemli bir makam olduğunu anlatan Şahin, bakandan kendisini 'görevden almasını' isterken, şöyle konuştu:

''Ben de vekaleten de olsa bu makamın başındayım. Bize yakışan bir karar almak ve bunu huzurlarınızda ifade etmektir. Türk adaletine sonuna kadar güveniyorum. Veremeyecek hiçbir hesabımız yok. Alnımız ak, başımız dik gezdik. Duruşumuzu bozmadık. Teşkilatımıza birşeyler katmanın çabası içerisinde olduk ve sayın bakanının da desteğiyle bir mesafe alındı. Adalet mutlaka tecelli eder. Hem temsil ettiğimiz Gümrük Müsteşarlığını, hem müsteşarlık makamını, hem de kendimizi milyarda birde olsa zan altında bırakmamak, (acaba) sorusunu sordurmamak, teşkilatın müsteşarlık makamını yıpratmamak amacıyla ve tahkibatın selameti açısından sayın bakanım uygun görürlerse bu görevden ve kadromun bulunduğu gümrük baş kontrolörlüğü görevinden arz ve talep ediyorum'' Şahin, devlette devamlılığın esas olduğunu ve kendisi dahil hiç kimsenin ikame edilemez olmadığını belirtirken, ''Mutlaka bizim yerimize geçecek arkadaş bizden daha iyi katkılar sağlayacaktır. biz her zaman milletin, devletin, kurumumuzun emrinde bir nefer olarak çalışmaya devam ettik, edeceğiz. Bunu bu şekilde ifade etme gereği duydum. Sayın bakanımın huzurlarına arz ve talep ediyorum. Tensiplerine sunuyorum'' diye konuştu.

İstifanın ardından Gümrük Müsteşar Vekili Şahin, Bakan Tüzmen ile bir süre sohbet etti.

Milliyet



Bu haber 314 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,129 µs