En Sıcak Konular

Hükümet, bankacıların kabusu olacak

7 Ağustos 2009 12:09 tsi
Almanya, küresel kriz nedeni ile zor günler geçiren bankacılık sektörüne yeni bir neşter vurmaya hazırlanıyor. Yeni düzenleme ile Alman BDDK'sı, ülkedeki bankaların CEO'larını görevden alabilecek.

Financial Times'ta yer alan bir habere göre, ülkede önümüzdeki ay yapılacak seçimlerden yeniden Başbakan olarak çıkması beklenen Angela Merkel, Bankacılık Denetleme Kurumu'na zor durumdaki bankalar üzerinde geniş yetkiler sağlayacak bir yasa çıkarmaya hazırlanıyor.

28 sayfalık taslak metni ele geçiren gazete, Denetleme Kurumu'na verilecek yetkiler arasında bu bankaların CEO'larını görevlerinde alma ve bankaların yeniden yapılandırılması da bulunduğunu da belirtiyor. Kurumun bu yetkileri kullanırken bankaların hissedarları ile anlaşmasına da gerek olmayacağı ifade ediliyor.

Düzenlemenin yasalaşmasının, hükümetin Sosyal Demokrat koalisyon ortaklarının karşı çıkması nedeni ile  önümüzdeki ay yapılacak genel seçimlerden sonra olması bekleniyor. Seçimlerde Merkel'in partisinin bir diğer parti olan Hür Demokratik Parti ile koalisyon oluşturacak kadar oy alması durumunda, düzenlemenin yasalaşmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Düzenleme ile geçtiğimiz yıl Lehman Brothers'ın çöküşünden sonra parça parça çıkan geçici yasaların da bir çatı altında toplanması amaçlanıyor.

Yetkililer, hükümetin hazırlığını yaptığı düzenlemenin arkasında, daha önce mali sektörü kurtarmak için almış olduğu yaklaşık 500 milyar euroluk önlemler sonrasında,  yeniden kontrolsüz risklerin alınabilme endişesinin yattığını belirtiyor.

Hürriyet



Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,638 µs