'baba' planı... | " /> 'baba' planı... | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'un 'baba' planı...

7 Ağustos 2009 08:34 tsi
Ergenekon'un 'baba' planı...

İşte Ergenekon tutuklusu Hasan Ataman Yıldırım'ın bilgisayarından çıkan “erg. EXCEL” belgesindeki şok ifadeler...

Çağdaş Türkiye Partisi'nin kurucusu  aynı zamanda Yeni Parti'de parti meclis üyesi  Hasan Ataman Yıldırım'da çıkan bir belge yargılanmaları süren Ergenekon sanıklarının nasıl takip edildiklerini gözler önüne serdi.  Ataman'ın bilgisayarından ele geçirilen "erg.  EXCEL" belgesinde Ergenekon davasında yargılanan ve soruşturması devam eden isimlerin listelendiği ve listedeki isimlerle ilgili mahkeme sürecinde takip edilecek eylem planlarına yer verildiği tespit edildi.

Yıldırım'dan çıkan listeye göre sanıklardan Taner Ünal için Muzaffer Tekin ile ilişkilendirildiği, Ümraniye Bombaları nedeniyle tutuklandığı "Özel Not" bölümünde ise  bu şahıs için "Konuşmaya meyilli takip edilmeli" yazısı yer aldı.   Listede dikkat çeken diğer bir isim ise Veli Küçük için yapılan değerlendirme.."Devleti zan altında bıracak ifadeler kullanmalı. Bu ifadeleri destekleyecek bilgiler derlenip Zeynep'e teslim edilecek, Zeynep'in mesleki tecrübesi zayıf, dikkat edilmeli, tecrübeli bir arkadaşımız yanında bulunmalı" şeklinde notlar düşüldüğü görüldü.

İşte tabloda yer alan isimler ve karşılarına düşülen notlar:

Şener Eruygur: Önemli kişilerin ilgisi sağlanmalı, kurumsal himaye sağlanmalı

Ümit Sayın- MSN yazışmalarının hukuki delil olarak kullanılmasının önüne geçilmeli

Taner Ünal- VKBG Başkanı , Muzaffer Tekin'le ilişkilendiriliyor. Danıştay baskını sonrasında gözaltına alındı ve bazı girişimlerle serbest bıraktırıldı. Daha sonra Ümraniye bombaları nedeniyle tutuklandı- Konuşmaya meyilli takip edilmeli,

Turhan Çömez- Ek savunmaya gerek yok, yurt dışında . Kesinlikle dönmemeli

Mustafa Balbay- Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi,tutuklu,  Meşhur "genç subaylar rahatsız" yazısını kaleme alarak orgeneral Özkök'e en büyük darbeyi vurdu. Gazetenin avukatlarına gerekli yönlendirme yapıldı.

Veli Küçük - Emekli Tuğgeneral, tutuklu, Başlangıçta hakkındaki suçlamaları reddetmeli, devleti zan altında bırakacak ifadeler kullanmalı. Bu ifadeleri destekleyecek bilgiler derlenip Zeynep'e teslim edilecek, Zeynep'in mesleki tecrübesi zayıf, dikkat  edilmeli ,tecrübeli bir arkadaşımız yanında bulunmalı

Ferid İlsever- Tutuksuz sanık. Ulusal kanal Genel yayın Yönetmenliği yaptı. Hastalığı belli aralıklarla medyada yer almalı. Hukuki süreçle ilgili sürekli bilgilendirilmeli.                                                                                                                                         

Alparslan Arslan- Danıştay'a yönelik saldırının ve Cumhuriyet Gazetesi'nin bombalanmasını asli faili. Avukatlık stajını Sedat Peker'in avukatının yanında yaptı. Muzaffer Tekin ve Veli Küçük ile ilişkisi tespit edildi. Arslan'ın aracında yapılan aramada Ercan Cin adına düzenlenmiş VKGB kartviziti çıktı. Cin"Benim kartvizitim binlerce kişi de var" dedi. Cumhuriyet Gazetesi'nin bombalanmasını barmen Tekin ırşi ile birlikte yaptığı tespit edildi. Arslan'ın TİT'in kurucusu Günaltay ile de ilişkisi olduğu iddğia edildi. Babasıyla gerekli görüşmeler yapıldı.

Hüseyin Görüm- Tutuklu  sanık. Kuvva-i Milliye Derneği Teşkilat Başkanı. Ulaşabilecek kişi vasıtasıyla duruşma öncesi hap aldırılmalı, konuşmaları kontrol altına alınmalı.

Neriman Aydın- Tutuklu, bir sitede yazar.  Evlerle ilgili bilgi vermemeli.

Sedat Peker- Caner Yiğit'i Veli Küçük'e koruma olarak tahsis ettiği iddia ediliyor. Susurluk hükümlüsü Korkut Eken'e para gönderdiğini telefon kayıtlarında söylemişti. Peker'in www.öztürkler.com adlı internet sitesinin açılışına Veli Küçük de katılmıştı. Yaptığı çek senet tahsilatı vurgulanmalı ki Küçük Paşa ile beraber yaptıklarını örtmeli.

Levent Ersöz- Em. Tuğg. Yurtdışından dönmemesi gerek, bulunduğu yerde siyasi nüfuzunu kullanmalı.

Erkut Ersoy: Kesinlikle bilgi vermemeli, ailesine gerekli uyarılar yapılmalı

ASKERİ DE YARGILANALAR LİSTESİ

Hasan Ataman Yıldırım'ın "des" isimli EXCEL belgesinde çeşitli rütbelerdeki askeri personelin sürmekte olan davaları ile ilgili olarak yapılması gereken faaliyetlerle ilgili bilgilerin yer aldığı tabloya iddianamede yer verildi.   Askeri tabloda "Ahmet K. -Astsubay, zimmet  suçu,  indirim için itiraf konusu görüşülecek" şeklinde davası olan bazı askeri personelin isimleri sıralanıyor.

ALPER D       : Yüzbaşı- Asta müessir

CEM H                       : Astsubay- Komutan dayağı- Donanmadaki dosyadan berat alındı, Yargıtay'daki diğer dosyasıyla birleştirme organizesi yapılacak.

K. AYHAN E.           : Kurmay Binbaşı- Üste hakaret- Ses kaydının hukuki delil olmaması için Doğan'a istediklerinin alınması

ZAFER MURAT: Albay- Üste Hakaret- Mağdur ile uzlaşma

Çağrı Osman   : Üsteğmen- Emre itaatsizlikte ısrar- Doğan ile buroda hukuka aykırı arama konusunda özel görüşme

Ahmet K.        : Astsubay- Zimmet- Sanıkla takdiri indirim için itiraf konusu görüşülecek

Kayahan L.     : Astsubay- Ses kaydı- Yargıtay'da kulis

Onur D.          : Yüzbaşı- Üste hakaret- tanıklarla duruşma öncesi irtibat…

bugün



Bu haber 1,129 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,283 µs