En Sıcak Konular

Küçük'ün günlüğündeki çarpıcı notlar

7 Ağustos 2009 08:20 tsi
Küçük'ün günlüğündeki çarpıcı notlar 
'Silahlı örgüt kurmak ve yönetmek' suçundan yargılanan Yalçın Küçük'ün üçüncü iddianameye giren günlükleri, 'Ergenekon silahlı terör örgütü'nün diğer örgütlerle ilişkisine ışık tutacak nitelikte.

Küçük'ün 1980'li yıllardan beri değişik tarihlerde aldığı notlarda, PKK ve DHKP-C bağlantıları yer alıyor.

Günlükte Dev-Sol liderleri Dursun Karataş'ın, Bedri Yağan'ı sarılarak yolcu ettiği, Karataş'ın kendisine 'sevecen selamlar' gönderdiği yazıyor. Küçük'ün notları arasında PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'la Bekaa Vadisi'nde görüşmeleri de yer alıyor. 7 Ağustos tarihinde aldığı notta ise, "DS tutuklu ailesinden iki hanım geldi. Dursun Karataş'tan selam getirmişler." diyor. Küçük'ün günlüğünden bazı notlar: "Cumhuriyet devri bitmiştir, yenisini kuracağız. Şartları var. 2005 bir düzeni devirmeliyiz."

ÜSTYAPI OLUŞTU, ALTYAPIYA İNMELİYİM

Ocak 2009'da 15 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Yalçın Küçük'ün üçüncü iddianameye giren günlükleri iddia edilen örgüt kapsamında sıkı ilişkilerini ortaya koyuyor. Küçük, son yıllara ait notlarında özellikle Ergenekon örgütü sanıkları ve şüphelileriyle ilgili ilişkilerini anlatıyor. Küçük, Ergenekon davası sanıklarından Sinan Aygün, şüpheliler Bedrettin Dalan, Doğu Perinçek ve eski Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ile yakın arkadaş. Küçük, günlüğünün 7 Ağustos yazan bölümünde de şunları yazıyor: "7 Ağustos, İ.Y. Çalışmalar iyi, herhalde toplarım, devrim günleri yaklaşıyor, yüksek bürokrasi bütün dengeleri tuttu. Sanki 1951 yılındayız, hiçbir muhalefet yok." "Balgat 24 Haziran" bölümünde ise, "Önceki gün Bedrettin Dalan, Haluk... geldiler, verimli oldu." diyor. Devamında, "19 Ağustos, Aydın, Yiğit, Sinan Aygün birlikte yemek yedik. İyi bir akşam oldu. Yeni bir döneme giriyorum. Üstyapı'da mesafe aldık. Altyapı'ya inmeliyim." diyor. "31 Mayıs, Doğu aradı, gelecek hafta Sinan Aygün'le beraber Birleşik Doğu devletini görüşeceğiz." ifadelerini kullanıyor.

Günlükte darbe planları yapıldığı iddia edilen yıllara ilişkin şu notlar yer alıyor:

"27 Mayıs 2005, 1960 bir hükümeti devirmiştik. 2005 bir düzeni devirmeliyiz, daha büyük rolüm olmalı."

"6 Ağustos, dün Yosun'da idik. Benim dışımda dörtlü vardı. Başbakan yardımcısı Şener yan masadaydı. Konuklarından ayrıldı, katıldı.. yoruma, ilginç sohbet oldu. Abdüllatif güvenmiyor."

"3 Eylül, 27 Mayıs'ı yaptım, Kürtleri kalkıştırdım."

"12 Aralık 2005. Dün akşam Fikret, Serpil, Fatma ve Reşit yemekteydik. Başbakan yardımcısı da katıldı. Diyarbakır'ı konuştuk, görüşlerim yayılıyor."

"5 Mayıs 2006, içim rahatladı. Bir ses sıçratırsın diyor. Bu yobazları yeneriz. Yargı yüksek yargı bayrağı yüksek tutuyor."

Danıştay saldırısından sonra yazdığı notta ise, "İç savaş yeniden başladı. Üye Yücel Özbilgin ölümü ile iç savaş bayrak oldu." "Öğrenci mi, fosiller hiç tepkileri yok. Ama yaratırız. Artık olmayan meşruiyetlerini kaybettiler."

"27 Mayıs, bugün o gün..ne kadar sevinçli idik. Devirdik."

ERDOĞAN'A CUMHURBAŞKANLIĞI YOLUNU KAPATABİLİRİZ

"21 Ekim 2006" T. Erdoğan'ın epilepsi teşhisi doğrulanıyor. Güzel... Cumhurbaşkanlığı yolunu kapatabiliriz."

23. sayfa "Bir cumhurreisini daha önledim mi?", "İkinci kez cumhurbaşkanını önlediniz, öyle mi?"

AK Parti'nin tekrar iktidara gelmesi ve Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı seçilmesi sürecinde ise şu notlar var: "29 Ağustos 2007 "1923 cumhuriyeti sona ermiştir, yenisini kuracağız, şartları var."

Balbay, Tolon, Eruygur'un gözaltına alınmasına ilişkin notlardan sonra "2 Temmuz 2008, dün gece uyuyamadım, bekledim, dışında tutulmam iyi oldu, yapacaklarım var. Rejimi değiştirmek için eylemli kalkışma'dır."

HER ZAMAN ÖRGÜTÜM OLDU

"22 Haziran D.Y. Y. Küçük'ün örgütü yok dediler. Hep örgütüm oldu. Hep örgüt kullandım. DEV-...PKK, TİP hep örgütüm oldu." 110 diye numaralandırılmış not kâğıdında", "1-24 mayıs 1993 33 er, 2-2 Temmuz 1993 33 yazar yakıldı, 2 otel görevlisi, 2 saldırgan" şeklinde Sivas katliamı ve 33 erin şehit edilmesi olaylarını not almış.

SEZER'E MEKTUP YAZDIM, RIZA AYHAN'I ATAMADI

Günlüğünün "6 Temmuz" tarihli bölümünde, "Hislerim beni aldatmadı, Sezer rektörleri açıkladı. Gazi'den Rıza Ayhan'ı reddetti. Mektubuma cevap sayabiliriz. İyi." Farklı defterlerde yer alan notlar arasında, "24 Temmuz, darbe oluşuyor, yepyeni bir Türkiye, 30 bin özel tim, Kürtlerden oluşacak, çok iyi bir yerdeyiz." yazıyor. Küçük, "20 Ağustos, "TV"yi izledim, "Yekta Güngör Özden arada bir abine gel," dedi, biz TMTF'cilerde önceki kuşaklar abi olur. Yekta benden öncedir." diyor. 

zaman



Bu haber 2,390 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,543 µs