Ergenekon haracı | " /> Ergenekon haracı | "/>

En Sıcak Konular

İşçinin emeğine Ergenekon haracı

7 Ağustos 2009 08:09 tsi
İşçinin emeğine Ergenekon haracı Ergenekon soruşturmasının üçüncü iddianamesinde eski Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek'e özel bir bölüm ayrıldı. Sendikanın 8 trilyonuna ne oldu?

BDDK ve Maliye Bakanlığı raporları kaynak gösterilerek Özbek'in Türk Metal Sendikası'ndan aile üyelerine yüklü miktarlarda para aktardığı ileri sürülüyor. Türk Metal Sendikası'na ait 8 trilyon liranın Ergenekon'un amaçlarının gerçekleştirilmesine tahsis edildiği, örgüt üyelerinin bir kısım faaliyetlerinin finanse edildiği belirtiliyor. İddianamede, "Şüpheli Mustafa Özbek'in faaliyetlerinin çeşitliliği ve yoğunluğu, ele geçirilen gizli belgeler, telefon görüşmelerinin içerikleri ve irtibatları tüm delillerle bir bütün olarak dikkate alındığında, Ergenekon silahlı terör örgütü üyesi olduğu ve örgütü parasal olarak finanse ettiği anlaşılmaktadır." deniliyor.

DARBE ORGANİZASYONU İÇİNDE YER ALIYOR

Bazı telefon görüşmelerine yer verilirken Özbek'in darbe organizasyonunun içinde yer aldığına işaret ediliyor. Özbek'in ayrıca Türk Metal Sendikası'na bağlı TÜSAM (Türkiye Stratejik Araştırmalar Merkezi) üzerinden Cumhuriyet Gazetesi'ne, Strateji isimli ek aracılığıyla para aktardığı belirtiliyor. Cumhuriyet Gazetesi için "Ergenekon silahlı terör örgütünün amacına ulaşmak için ulusal medyanın merkez üssü olarak seçtiği Cumhuriyet Gazetesi" ifadesi kullanılıyor. İddianamede işçiden toplanan sendika aidatlarının çeşitli kişi, kurum ve kuruluşlara usulsüz olarak aktarıldığı dile getiriliyor. Buna göre Türk Metal Sendikası tarafından Özbek'in oğullarının medya şirketi olan Büyük Avrasya Haber Ajansı hesaplarına değişik tarihlerde çok yüklü miktarda para gönderilmiş. Para trafiğini, BDDK'dan istenen 4 kişilik yeminli murakıp belgeledi. Bankalar yeminli murakıplarının 8 Temmuz 2009 tarihli elde edilen bilgi ve belgelerin incelenmesi neticesinde hazırladığı rapora göre; Türk Metal Sendikası tarafından Özbek ailesi fertlerine 2002-2008 döneminde 16 kalemde toplam 450 bin 948 TL ödendi. Özbek ailesine mensup kişilerin hesaplarına 1999-2009 döneminde toplam 5 milyon 777 bin 211 TL, 3 milyon 978 bin 576 USD, 46 bin DEM, 250 bin 970 Euro, 349 bin 70 GBP aktarıldı. Bu rakamın TL karşılığı 13 milyon 351 bin 969 TL olarak hesaplandı. Yine başka bir kalemde Büyük Avrasya Haber Ajansı hesaplarına 1 milyon 816 bin 288 TL aktarıldığı vurgulandı. Buna göre Özbek'in sendikadan oğullarına aktarılan para 15 milyon TL'yi geçiyor. Mustafa Özbek'in akrabası, aynı zamanda Türk Metal Sendikası Gebze şube başkanlığı yapmış olan Şeref Özcan'a da Türk Metal Sendikası hesaplarından 1999-2008 döneminde 154 kalemde 2 milyon 258 bin 643 TL ödeme yapılmış.

İddianamede sendikadan Mustafa Balbay'ın hesabına Şubat 2006-Ağustos 2008 döneminde aylık bin 500 TL olmak üzere 32 para transferiyle toplam 48 bin TL ödendiği belirtiliyor. 2004-2008 arasında 44 adet hesap hareketi ile Yenigün Haber Ajansı Basın ve Yayıncılık hesabına 836 bin 268 TL'nin aktarıldığı dile getiriliyor. Maliye Bakanlığı Gelirler Kontrolörlüğü tarafından yapılan incelemelerde Türk Metal Sendikası'ndan ART'ye 2004-2005 yıllarında 10 adet belge karşılığı 632 bin 200 TL para gönderildiğine de işaret ediliyor.

Evinde 'Büyükanıt Yahudi dönmesi' yazılı belge çıktı

İddianamede Mustafa Özbek'in evinde ele geçirilen çeşitli dokümanlara yer verildi. Bunlardan en dikkat çekeni eski Genelkurmay BaşkanıYaşar Büyükanıt'la ilgili bir belge oldu. Soyağacı bilgileri 'Büyükanıt Paşa Yahudi dönmesi' başlığı altında Büyükanıt'ın Sabetay ve Yahudilikten geldiği iddialarına ilişkin yazılı doküman ve soyağacı bilgileri ele geçirildi. Büyükanıt'ın genelkurmay başkanı olduğu süreçte bu tür yayınlar yapılmış, ancak haberin kaynağı bulunamamıştı. Büyükanıt da konuyla ilgili yaptığı incelemeden sonuç alamamıştı.

Zaman



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,299 µs