En Sıcak Konular

Polisten yüzerek kaçmaya çalıştı, ama...

6 Ağustos 2009 21:58 tsi
Interpol tarafından arandığı ve Antalya'da yaşadığı iddia edilen Belarus uyruklu bir kişi, polisin geldiğini görünce kaldığı evin balkonundan atladı. Koşarak girdiği denizde yüzerek kaçmaya çalışan zanlıyı, polis jet skiye binerek yakaladı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, adı açıklanmayan Rus uyruklu bir kadın, ülkesinde ve Antalya'da polise başvurarak, Antalya'da kurulan bir şirket aracılığıyla, konut yapımı için anlaştığı Belarus uyruklu O.Z'nin kendisinden aldığı 600 bin dolara karşın, sahibi olduğu dairelerin teslimini yapmadığını iddia etti. İnşaatı devam eden dairelerin başka kişilere satıldığını öne süren Rus şikayetçi, dolandırıldığını öne sürdü.

Şikayet üzerine polis tarafından başlatılan soruşturmada, Belarus uyruklu O.Z'nin Interpol kanalıyla dolandırıcılık suçundan arandığı ve sahte isim kullanarak ailesiyle birlikte Antalya'ya yerleştiği, konut yapımı işlerini de bazı aracılarla organize ettiği tespit edildi.

Polis, inşaatı devam eden daireleri tespit etmesinin ardından, O.G'nin yaşadığı Arapsuyu Mahallesi'ndeki zanlının kaldığı eve baskın düzenledi.

-YÜZEREK KAÇMAYA ÇALIŞTI-

Eşi ve çocuğunun da bulunduğu evden polislerin geldiğini gören Belaruslu zanlının, balkondan atladığı belirlendi. Koşarak gittiği evin karşısındaki Konyaaltı sahilinden denize giren ve yüzerek kaçmayı sürdüren zanlı, kendisini takip eden polislerce jet ski kullanılarak yakalandı.

Zanlının kaçışı sırasında deniz polisinin de Konyaaltı sahilinde tedbir aldığı belirtilirken, jet skiye binen polislerce yakalanan zanlı, gözaltına alındı. Zanlının, eşi ve çocuğunun da dolandırıcılık soruşturması kapsamında gözaltına alındığı bildirildi.

Araştırma sonucu Interpol kanalıyla dolandırıcılık suçlamasıyla arandığı iddia edilen zanlının, Alexander Ivanov sahte adını kullandığı, bir avukat aracılığıyla da şirket üzerinden konut satışını yaptığı iddia edildi. Savcılığın zanlının işlerinin takibini yapan avukata ilişkin soruşturma başlattığı da öne sürüldü.

Eşi ve çocuğuyla gözaltında bulunan O.G'nin sorgusunun devam ettiği bildirildi.



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,199 µs