En Sıcak Konular

Cumhuriyet mitinglerinin sırrı!

6 Ağustos 2009 16:25 tsi
Cumhuriyet mitinglerinin sırrı! Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Prof. Dr. Erol Manisalı'nın evinde ele geçirilen belgeler, Cumhuriyet mitingleri ve Üniversiteler Arası Kurul açıklamalarının kaynağını gözler önüne seriyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 3. iddianamede, Prof. Dr. Erol Manisalı'da elde edilen dokümanların Ergenekon soruşturmasında şüphelilerden elde edilen 'Sivil Toplum Örgütlerinin tek elden yönetilmesi' dokümanıyla örtüştüğü ortaya çıktı. Dokümanlarda kısa, orta ve uzun vadeli çözüm yollarının yer aldığı belirtiliyor.

Çözüm Yolları (Kısa vadeli) başlığı altında, "Barolar başta olmak üzere meslek odalarının bir araya getirilmesi ve ortak eylem hazırlanması", "üniversitelerin devreye sokulması, senatoların ve üniversitelerarası kurumların eyleme geçmeleri", dernek vakıf gibi sivil toplum örgütleri arasında koordinasyon sağlanması; Çözüm Yolları (orta ve uzun vadeli) başlığı altında ise "sosyal sınıfların yeniden örgütlenmelerine olanak sağlayan girişimlere geçilmesi", "mevcut ulusalcı ve Kemalist partiler içinde yeniden yapılanmanın sağlanması, sosyal sınıf-örgütlerin bu partilerin çatısı altına sokulması girişimlerinin başlatılması, ulusal güçler arasında topyekün seferberliği başlatacak girişimler, cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkan bütün kurumların bir çatı altında harekete geçirilmesi, böyle bir çatının nasıl kurulacağının araştırılması" gibi alt başlıkların yer aldığı ifade ediliyor. Özellikle kısa vadeli çözüm yolları kısmında bahsedilen konular bir döneme ışık tutuyor.

Belgelerdeki bilgiler, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmemesi için 2007 Nisan-Mayıs aylarında düzenlenen Cumhuriyet mitinglerinin altyapısının bir odaktan düzenlendiğini ortaya koyuyor.

İddianamede, Ergenekon soruşturmasında şüphelilerden elde edilen ve örgütün yapısını ve işleyişini anlatan en önemli temel dokümanın Ergenekon'un Yeniden Yapılandırılması olduğu, ayrıca örgütün Devletin Yeniden Yapılandırılması, Medyanın Yeniden Yapılandırılması, Sivil Toplum Örgütlerinin tek merkezden yönetilmesi, Türkiye'de birçok sivil toplum örgütünün kurulup birbiri ile irtibatlanması ve hatta mafyanın yeniden yapılandırılmasına yönelik örgütsel içerikli dokümanların ele geçirildiği belirtilerek, Manisalı'da ele geçirilen el yazısı notta da hem yeniden yapılandırma hem de tek merkezden STK'ların koordinesine ilişkin ana başlıklar olduğu, bu hususun Ergenekon'un amaçları ile örtüştüğü vurgulanıyor.

CİHAN 



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,786 µs