En Sıcak Konular

Ergenekon'dan taktik müdahale!

6 Ağustos 2009 16:13 tsi
Ergenekon'dan taktik müdahale! Ergenekon'un 3. iddianamesinde yer alan bilgilere göre örgüt üyeleri, TSK içine yerleştirdikleri askerlerin değişik zamanlarda işledikleri suçların ve disiplin cezalarının kaldırılması için girişimlerde bulunmuş.

Örgüt, bu işlemleri yaparken daha önce TSK içine yerleştirdiği tahmin edilen elemanlardan yardım almış.

Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan 3. iddinamede, Ergenekon silahlı terör örgütü üyelerinin Karargah Evleri kapsamında TSK içine sızma girişimi iddialarına yer veriliyor. Soruşturma kapsamında tutuklanan Albay Cengiz Köylü'nün telefon konuşmaları ve elde edilen bilgilere yer verilen iddianamede, "Karargah Evleri yapılanmasına benzeyen yapılanmanın da yine haklarında Ergenekon silahlı terör örgütü yöneticisi veya üyesi olmak suçlarından kamu davası açılan sanıklar Neriman Aydın ve Kemal Aydın tarafından organize edildiği tespit edilmiştir. Adı geçen sanıkların, Durmuş Ali Özoğlu'na bağlı olarak Hamza Demir ve Ercüment Ovalı'nın yardımları ile Türk Silahlı Kuvvetleri ve Harp Okulları'na sızma, buralarda örgüte eleman kazandırma faaliyetlerinde bulundukları, muhtemelen harp okullarına önceden yerleştirdikleri elemanlar vasıtası ile irtibata geçtikleri, askeri öğrencileri kendi evlerine veya bu amaçla kiraladıkları evlere getirdikleri, buraya gelen askeri okul öğrencilerine Ergenekon silahlı terör örgütünün fikri ve ideolojik eğitimini verdikleri, bu öğrencilerin değişik zamanlarda işlemiş oldukları suçları ve disiplin cezalarının kaldırılmasına yönelik her türlü işlemleri takip ettikleri, bu amaçla oluşturdukları grubun başına teğmen olarak görev yapan sanıklar Mehmet Ali Çelebi ve Noyan Çalıkuşu'nu görevlendirdikleri, bu şüphelilerin kendi arkadaşlarını örgüte kazandırmak amacı ile sanıklar Kemal Aydın ve Neriman Aydın'ın yanına getirdikleri, bu çalışmalar sonucunda sanıklar H. Hüseyin Uçar, Eren Mumcu, Yaşar Tozkoporan ve Önder Koç'u örgüte kazandırdıkları anlaşılmıştır." ifadelerine yer veriliyor.

Cenigiz Köylü'nün telefon konuşmalarında gizliliğe büyük önem verdiği ve örgüt üyeleriyle telefonda görüşmekten kaçındığı belirtilen iddianamede, "Ergenekon silahlı terör örgütüne karşı yürütülen soruşturma kapsamında bulunan kişilerin tamamında olduğu gibi şüpheli Cengiz Köylü'nün de telefon görüşmelerinde gizliliğe azami ölçüde özen gösterdiği, özellikle örgüt üyeleri ile telefon görüşmesi yapmaktan kaçındığı, şüphelinin telefon görüşmeleri incelendiğinde kendisi ile birlikte hareket eden ekibin, başka bir ekip tarafından silindiğini ve yok edilmeye çalışıldığını belirttiği, bu ifadelerinden de şüphelinin 'Karargah Evleri' isimli hücre yapılanmasını kendi ekibi olarak nitelendirdiğinin anlaşıldığı, şüphelinin yukarıda açıkça izah edilen eylemlerinin örgütün ara yöneticiliği kapsamında bulunduğu sonucuna varılmakla." denildi.

Zaman

 



Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,234 µs