Hedefteki isim konuştu | " /> Hedefteki isim konuştu | "/>

En Sıcak Konular

Hedefteki isim konuştu

6 Ağustos 2009 14:09 tsi
Hedefteki isim konuştu Mahkeme tarafından kabul edilen 3. iddianamede kendisine yönelik suikast planı ayrıntısıyla yer alan Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Balkız konuştu...

Üçüncü Ergenekon İddianamesinde “müşteki” olarak adı geçen Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, iddianamenin “eğer kimse kendi siyasi pozisyonunu ve duruşunu mahkemeye yönlendirmez ve orayı etkilemez ise” geçmişteki karanlık olayların aydınlatılması için bir vesile olabileceğini söyledi.

Balkız, üçüncü Ergenekon iddianamesinin açıklanmasıyla ilgili ANKA’ya yaptığı açıklamada iddianamenin henüz kabul edildiğini, ancak mahkemenin ne kadar süreceğini, nasıl sonuçlanacağını bilemeyeceğini bildirdi. “Hakkımızdaki suikast planlarının gerçekliğinin ne olup olmadığını sonuçta duruşmaların sonucunda mahkemenin vereceği kararla öğreneceğiz” diyen Balkız, Ergenekon savcılarından Zekeriya Öz’ü Kazım Genç’le birlikte ziyaret ettiklerinde Öz’ün kendilerine bir dosya gösterdiğini ve oradaki belgelerde evinin muhtelif cephelerden çekilmiş fotoğrafları, apartmanın adının yakınlaştırılarak çekildiği bir fotoğraf, evinin balkonunun işaretlendiği bir fotoğraf ile evinin önündeki caddedeki trafik akışı, onun karşısındaki park, Ankara haritasından o bölgenin yakınlaştırılarak elde edilmiş olan haritası ve görevlendirilmiş olan 9 kişilik bir tim yer aldığını kaydetti. Savcı Öz’e fotoğraftaki evin 1 sene önce boşalttığı evi olduğunu söylediğini, Öz’ün “Bunlar böyle çalışırlar, olası hedefleri tespit ederler, üzerinde işlem yaparlar, hazırlık yaparlar, harekete geçecekleri zaman da ‘Hedef büyüdü’ dediklerinde, ki bu Veli Küçük’ün tanımıdır, eyleme geçerler, güncelleştireceklerdir mutlaka o zaman geldiğinde” dediğini belirtti. Balkız, belgelerin sağında solunda İbrahim Şahin’in avukatlarının da imzalarını ve paraflarını gördüğünde suikast planına ilişkin hiçbir şüphesi kalmadığını ifade etti.

-“SİVAS BAŞKA BİR AÇMAZA SÜRÜKLENEBİLİR”-

İddianamenin içeriğini henüz görmediğini ifade eden Balkız, Sivas katliamının iddinamede yer almasına ilişkin şu değerlendirmede bulundu:
“Geçen haftaki Aksiyon dergisinin yarattığı hava bu iddianameden alınarak yansıtılmış ise Sivas başka bir açmaza, başka bir çıkmaza sürükleniyor demektir. Biz Zekeriya Öz’e Sivas davasıyla ilgili birçok karanlık noktanın kaldığını, avukatlarının ve biz müştekiler, mağdurlar sürekli heyete anımsatmamıza karşın araştırma inceleme yapılmadığını, üzerine gidilmediğini, o anlamda birçok noktanın karanlıkta kaldığını söyledik.

Onlar neydi: Örneğin otelin önüne bir gün önceden bir kamyon kaldırım taşını kim getirmişti, Amerikan bayrağını kim hazırlamıştı, Müslümanları cihada çağıran bildiriyi kim kaleme almış, kim çoğaltmış, kim dağıtmıştı ve Sivas yerel gazeteleri ertesi gün bütün bu bildirileri olduğu gibi ön sayfalarından niye basarak çoğaltmışlardı? Keza polis niye olaya müdahale etmemişti. Oradaki insanları dağıtmak için sis bombası, ses bombası dahi atmamışlardı, su bile sıkmamışlardı, bırakın bugünkü hardal gazını. Tugaydan asker gelmiş, otelin önüne 20 metre yaklaşmış ve orada direk gibi çakılı kalmıştı. Otelin önünü tutmalarını hangi kuvvet engellemişti? Yangına doğru otelin içerisine 3 tane polis girdi. Koridorda bize şunu sormuşlardı, burada polis var mı? Yok deyince çekip gitmişlerdi. Onların ardından bir yüzbaşı girmişti, burada asker var mı, o da çekip gittikten sonra yakılmıştı otel. Bu sorular yanıtsız kaldı.”

Yakın tarihteki birçok saldırının, suikastin karanlıkta kaldığına dikkat çeken Balkız, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belki bu duruşmalar, bu iddianame bunların aydınlatılması ve açıklanması için bir vesile olabilir. Bir kez daha bu tür tuzakların kurulmaması, bu tür katliamların olmaması için bir şans olabilir eğer Ergenekon duruşmaları doğru giderse, buradan kimse rant elde etmeye kalkmaz ise, kimse kendi gerçeğini ve kendi siyasi pozisyonunu ve duruşunu oraya yönlendirmez ve orayı etkilemez ise.”

aktif haber



Bu haber 422 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,748 µs