En Sıcak Konular

Atatürk'e görülmemiş hakaret !

6 Ağustos 2009 12:12 tsi
Atatürk'e görülmemiş hakaret ! 
Ergenekon'un 3. iddianamesinde, yazar Yalçın Küçük'ün yazdığı bir çok kitabında Atatürk'e hakaret içeren cümlelere yer verdiği belirtildi.

Atatürk'ü Amerikan mandasını kabul etmekle suçlayan Küçük'ün döneminde yaptığı katliamlarla ünlenmiş Rus Çarı 4. İvan'a (Müthiş İvan) benzettiği ortaya çıktı. Emperyalist Türkiye kitabında Atatürk'ü herkesi kendine düşman olarak gören despot bir lider olmakla suçlayan Küçük'ün, "Mustafa Kemal 'i hiçbir romancı ya da yönetmenin sevimli yapabileceğine ihtimal vermiyorum. En gerçekçi film, müthiş İvan'ın başarısız bir kopyası olabilir." şeklindeki ifadeleri iddianamede yer aldı.

Ergenekon soruşturması kapsamında kabul edilen 3. İddianamede yazar Yalçın Küçük'ün kitaplarından bazı bölümler yer alıyor. İddianamede Yalçın Küçük'ün kitaplarında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret içeren birçok yazıyı kaleme aldığı belirtiliyor.

İddianamede, Yalçın Küçük'ün 'Emperyalist Türkiye' isimli kitabında Sivas Kongresi'ne ilişkin kaleme aldığı bölümler de yer alıyor. Yalçın Küçük'e kitabında yer verdiği Atatürk'ün Türk ordusu içinde İngiliz politikasını temsil ettiği ve İngilizlerin kendisine karşı direnen Altıncı Ordu Komutanı Ali İhsan Sabis'i görevden alarak yerine Mustafa Kemal'i atamak istedikleri yönündeki iddiaları Küçük'e ifadesinde soruluyor. Küçük ayrıca, aynı kitapta Atatürk'ü Sivas Kongresi'nde Amerikan Mandacılığı'na savunmakla da suçlamış.

Küçük'ün kitabında Atatürk'ü Sivas Kongresi'nde Amerikan mandacığılı ile suçladığı bölümler ise şu şekilde yer aldı: "Kemal, çok küçük istisnadan birisidir ve ordu içinde İngiliz politikasını temsil ediyor. Bu o kadar öyle ki...Londra bu dönemde, bu bölgede, en büyük tehlike olarak birbiriyle iç içe saydığı Bolşeviklikle ittihatçılığı görüyor. Kemal paşa bunlara karşı bir misyonla ve gayet açık olarak büyük Biritanya işgal kuvvetlerinden vize alarak gidiyor.... İngilizlerin kendilerine karşı direnen Altıncı Ordu Kumandanı Ali İhsan Sabis'i görevden alarak yerine Mustafa Kemal'i atamak istedikleri belgelerle kesindir. Pek çok seçkin insanın mandacı oldukları da kesindir... Sivas kongresinin oy birliğiyle Mustafa Kemal'in de oyuyla, Amerikan mandasını isteme kararı aldığı da kesindir... Sivas 'ta Mustafa Kemal dahil kurtuluşun vekaletini Amerika'ya verme kararı alıyorlar. Kutlu olsun... Çankaya arşivleri açıldığında, Türkiye Üzerine Tezler dizisinin beşinci kitabındakine benzer bir Mustafa Kemal'in ortaya çıkacağına inanıyorum. Kendine güveni olmayan, kıstırılmışlık kompleksi içinde, kuvvetlinin önünde başını eğen, hep bir koalisyondan diğerine kayan, gücünden emin olduğu zaman eski koalisyon ortaklarına son derece acımasız bir Mustafa Kemal çıkacaktır. Bundan kuşku duymuyorum. Biz, Kemalist Cumhuriyet bitmiştir diyoruz."

YALÇIN KÜÇÜK'TEN ATATÜRK'E MÜTHİŞ İVAN BENZETMESİ"

Kitabında Atatürk'ü yaptığı katliamlarla ünlenen Rus Çarı 4. İvan'a (Müthiş İvan) benzettiği belirtilen iddianamede, Küçük'ün kitabındaki şu ifadelerine yer veriliyor: "Emperyalist Türkiye kitabı incelendiğinde; 'eğer bir kimse Mustafa Kemal'i sevecen gösterirse, bir başkasının filmini yapmış olur. Mustafa Kemal, çok vesveseli, kompleksi içinde yaşayan, sevgisiz bir insandır. Annesini sevmez. Annesinin cenazesine gitmiyor. Sevgisiz ve acımasızdır. Maliye Nazır'ı Mehmet Cavit'i astırdığı akşam, bir balo düzenlemeye dikkat ediyor. Sevgiyi bilmeyen, acımayı bilmeyen, kimseye güvenmeyen, herkesi kendine karşı komplo hazırlayıcısı olarak gören, bir aydınlanmamacı despot olan Mustafa Kemal 'i hiçbir romancı ya da yönetmenin sevimli yapabileceğine ihtimal vermiyorum. En gerçekçi film, Müthiş İvan'ın başarısız bir kopyası olabilir."

Atatürk'ü ve Cumhuriyeti aşağılamak ve küçük göstermekle suçlanan Küçük'ün ifadesindeki savunması ise şu şekilde yer alıyor: "Atatürk ve Cumhuriyeti aşağılamasının, küçük göstermeye çalışmasının sebebi ve hangi amaca hizmet ettiği sorulduğunda; kendisinin Atatürk ve Cumhuriyeti için savaştığını, kendisinin söylediklerinin bugün artık televizyonlarda anlatıldığını, Murat Bardakçı'nın da tartıştığını, kendisinin de tartıştığını, Sivas kongresinde oy birliği ile manda kararının çıktığını, yazmasının karalama olmayacağını, bunun tarihin doğru yazılımı olacağını, kendisinin bu memlekette hep Mustafa Kemal'i savunduğunu, görüşlerinin ilkokullarda öğretilen görüşler gibi olmadığını, daha gerçekçi olduğunu söylemiştir."

(CİHAN) 



Bu haber 669 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,512 µs