En Sıcak Konular

16 yaşındalar ama ilk defa karne aldılar

0 0 0000 00:00 tsi
Şanlıurfa’da ailelerinin zoruyla okutulmayan ve “Haydi Kızlar Okula” kampanyası çerçevesinde okula kazandırılan 150 genç kız bugün ilk kez karne almanın sevincini yaşadı.

Şanlıurfa’da, yarı yıl tatiline giren toplam 400 bin öğrenci karne sevinci yaşadı. Şanlıurfa’da ailelerinin zoruyla okutulmayan ve “Haydi Kızlar Okula” kampanyası çerçevesinde okula kazandırılan 150 genç kız bugün ilk kez karne almanın sevincini yaşadı.

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ahmet Hamdi Akseki İlköğretim Okulu’nda düzenlenen karne törenine Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük katıldı. Hayatlarında ilk kez okula giden genç kızlar karne sevincini bugün yaşadılar. Öğrenciler ile bir süre sohbet eden Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, ailelere bazı nasihatlarda bulundu. Vali Yavaşcan, Şanlıurfa’da 400 bin öğrencinin karne sevinci yaşadığını belirterek, “Aileler zayıfı olan öğrencilere şefkat ile yaklaşmalı. Başarısızlıklarının düzeltilmesi için rehber öğretmenlerimiz var, onlarla temasa geçsinler” dedi.

Şanlıurfa’da kız çocuklarının okula gönderilmediğini de kaydeden Vali Yavaşcan, “Aileler tarafından çeşitli nedenlerle okula gönderilmeyen çocuklar vardı. 10 bine yakın çocuğu okula kazandırdık. 63 olan sınıf mevcutları yeni derslikler ile daha da aşağı çekildi. Çocuklarımızı okula kazandırıyoruz” diye konuştu.

Bu arada, çeşitli sebeplerden dolayı aileleri tarafından okula gönderilmeyen ve “Haydi Kızlar Okula” kampanyası çerçevesinde okula bu yıl ilk kez başlayan yaşları 14 ile 16 olan kız çocukları, ilk kez karne almanın sevincini yaşadılar. Ahmet Hamdi Akseki İlköğretim okulunda 4 sınıfta eğitim gören toplam 150 kız öğrenci, okula bu yıl ilk kez başlamaktan dolayı mutlu olduklarını söylediler. 16 yaşındaki Fidan Turgut, bu yıl ilk kez okula gittiğini belirterek, “Ailem beni okula göndermiyordu. Sonra evime okul müdürleri gelerek ailemi ikna etti. Ben de okula bu yıl başladım. İlk kez karne aldığım için çok mutluyum. Bundan sonra okuluma devam edeceğim. Okulu bitirince hemşire olmak istiyorum” dedi.

Şanlıurfa’da, 15 yaşındaki Naime Demir ise, ailesinin zoru ile okula gidemediğini kaydederek, “15 yaşındayım. Ailem beni okula göndermiyordu. Ben okula gitmek istiyorum. Ama ailem göndermeme kararı yine alırsa o zaman okula gidemem. Şimdi okulumu çok seviyrum” diye konuştu.

Hayatlarında ilk kez okul yüzü gören ve ilk kez karne alan genç kızlar mutluluklarını arkadaşları ile paylaştı. Bu yıl okula ilk kez başlayan ve karne alan genç kızlara Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan hikaye kitapları dağıttı.

Öte yandan Ahmet Hamdi Akseki İlköğretim Okulu’nda bulunan 2 bin 650 öğrenci, gazetecilerin görüntü aldığı esnada kameralara el salladı. Bazı çocuklar, kameralara görünmek için izdihama neden oldu.

haber7



Bu haber 478 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,372 µs