En Sıcak Konular

Skandalda şok gelişme: Telefonlar da dinlenmiş

0 0 0000 00:00 tsi
Skandalda şok gelişme: Telefonlar da dinlenmiş Maliye'deki sorgulama skandalıyla ilgili soruşturma derinleştiriliyor. Yeni görevden uzaklaştırmalar olabilir. İşte çarpıcı iddialar...

Devlet görevlileri, siyasiler, iş adamları ve gazetecilere yönelik sorgulama skandalıyla ilgili soruşturma derinleştiriliyor.

Olayın boyutlarının her geçen gün biraz daha büyümesi üzerine, olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak derinleştirilmesi kararı alındı.

Bu arada maliye müfettişleri, dünden itibaren vergi dairelerine yönelik soruşturmalara da başladı. Bu kapsamda, vergi dairelerinden yapılan sorgulamaların kimler tarafından, niçin ve ne şekilde gerçekleştirildiği araştırılıyor.

İnceleme kapsamında vergi dairelerinde de olaya karıştığı belirlenen kişilerin görevden uzaklaştırılması bekleniyor.

Çeşitli kişi ve kuruluşlara yönelik sorgulamaları soruşturmak için oluşturulan Komisyonunun Gelir İdaresi Başkanlığı Bilgi İşlem Merkezindeki çalışmaları da devam ediyor.

Komisyonun tespitleri sırasında, Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulunda görev yapan bazı Maliye Müfettişleri için de sisteme girilerek, geniş bir tarama yapıldığı ortaya çıkarıldı. Bu arada yetkililer, bazı Maliye Müfettişlerinin telefon konuşmalarının dinlendiği yolunda çeşitli bulgular olduğunu da ifade ettiler.

GELİR İDARESİ DE İNCELENMİŞ

Araştırma sırasında, Gelir İdaresi Başkanlığının tepe noktalarında görev yapan 10'u aşkın bürokratın da bir vergi dairesinden Bilgi İşlem Merkezine girilerek, her yönden sorgulandığı anlaşıldı. İncelemeler sırasında, Maliye bürokratlarının gayrimenkul ve araç alım satımı yaptıkları kişilerin dahi sayfalarına girilerek araştırma yapıldığı belirlendi.

BOYALI: ''BU İŞ SONUNA KADAR GÖTÜRÜLECEK''

Bu arada Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanvekili ve Soruşturma Komisyonu Başkanı Cemal Boyalı, sorgulamaların her yönüyle araştırıldığını ve bu işin sonuna kadar götürüleceğini söyledi.

Soruşturma kapsamında yeni görevden uzaklaştırmalar olabileceğine işaret eden Boyalı, ''5 kişi ile ilgili görevden uzaklaştırma kararı, tamamen ilk aşamadaki tespitlerle ilgilidir. Bu da, soruşturmanın daha sağlıklı yürütülmesi için gerekliydi. Kendi adamımızı korumak adına yapılanları görmemezlik edemeyiz'' dedi.

Kanun dışı sorgulamayla ilgili soruşturmanın daha da derinleştirileceğini ve çok yönlü araştırılacağını belirten Boyalı, olayla ilgili tahkikatı en kısa süre içinde tamamlayacaklarını ve ilgili bütün birimlere de bilgi vereceklerini bildirdi.

Soruşturmanın El Kadı olayıyla bir ilgisi bulunmadığını ifade eden Boyalı, şöyle devam etti:

-''Bu soruşturmanın El Kadı olayı ile ilişkilendirilmesi yakışıksızdır. Teftiş Kurulunda El Kadı olayıyla ilgili işlemler, 2004 yılı itibariyle sona ermiştir. Ben o dönemde ne Teftiş Kurulu Başkanıydım, ne de Kurulda müfettiş olarak bulunuyordum.Kimsenin tereddütü olmasın. Soruşturmanın sonunda olayla ilgili bütün gerçekler ortaya çıkacak. Alınan tüm idari kararlar da, yargı denetimine tabi olacağı için hiç kimsenin hukuka aykırılık endişesi taşımaması gerekir.''



Bu haber 334 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,075 µs