'Baykalcı'ya çıkan AK Partili kim? | " /> 'Baykalcı'ya çıkan AK Partili kim? | "/>

En Sıcak Konular

Adı 'Baykalcı'ya çıkan AK Partili kim?

6 Ağustos 2009 09:55 tsi
Adı 'Baykalcı'ya çıkan AK Partili kim? 
Meclis Başkanlığı seçiminde Köksal Toptan'a açık destek veren Deniz Baykal'a iki AK Parti'liden teşekkür ve sitem telefonu geldi. O isimler kim derseniz...

Meclis Başkanı seçiminden önce Toptan aday gösterilirse tekrar destek vereceklerini açıklayan Baykal'a AK Parti'li Kapusuz teessüf etti: Bana arkadaşlarım Baykalcı bile diyor, ama anlaşılan siz Toptancısınız!

Mehmet Ali Şahin'in koltuğa oturmasıyla sonuçlanan TBMM Başkanlık seçimi sürecinde CHP lideri Deniz Baykal'ın AK Parti'lilerle bir dizi ilginç diyalog yaşadığı ortaya çıktı. Baykal, 24 Temmuz Cuma günü bir basın toplantısı düzenleyerek 'Köksal Toptan'ı uzlaşma ile seçtik. Şimdi yeniden aday olduğunu açıkladı. Biz de bu süreçte Toptan'a desteğimizi sürdürüyoruz' açıklaması yaptı.

Açıklaması TV'den canlı yayınlanan Baykal, 12. kattaki makam odasına çıktığında ardı ardına iki telefon aldı. CHP liderini arayan ilk kişi mevcut Meclis Başkanı Köksal Toptan'dı. TV'den Baykal'ı izleyen Toptan, CHP liderine teşekkür etti.

BANA BAYKALCI DİYORLAR

Ancak Baykal'ı asıl şaşırtan Toptan'dan hemen sonra TBMM Başkanlığı için ismi geçen ve nabız yoklayan AK Parti'nin en renkli simalarından Salih Kapusuz'un araması oldu. O da Baykal'ı seyretmişti ve 'kırılganlığını' hissettirdi. Kapusuz, 'Ben AK Parti'de size en yakın kişiyim. Bu nedenle bazı arkadaşlar bana 'Baykalcı' bile diyor. Ama ben böyle iken siz Toptancısınız galiba. Keşke acele etmeseydiniz' diyerek Baykal'ı şaşırttı.

Baykal da Kapusuz'a, 'Sanıyorum Sayın Başbakan Mehmet Ali Şahin'i aday çıkaracak; Salih Bey sizler aday olabilecek misiniz?' diye sordu. Kapusuz 'Son gün 12'ye 5 kalaya kadar bekleyeceğim' yanıtını verdi.

Bu diyalogu yakın çevresiyle paylaşan Baykal, 'Adaylığın son günü içimden Salih Bey'i arayıp; saatiniz var mı, ne oldu sizin adaylığınız diye sormak geldi. Ama yapmadım. Sonuçta Mehmet Ali Şahin'in aday olduğuna yönelik açıklamayı da ona yaptırdılar! Eğer AKP Kapusuz'un ismi üzerinde bir uzlaşma arasaydı onu da değerlendirirdik' dedi.

Özlem Hanım, bunu ayrıca uzun uzun konuşalım

MECLİS'te oy verme sırasında Baykal'la bekleyen AK Parti milletvekili Özlem Türköne, uzun uzun Baykal'ı övdükten sonra sözü onun doçentlik döneminde çevirisini yaptığı 'Demokrasi Kuramı' isimli kitaba getirdi. Türköne, 'İtalyan düşünür Giovanni Sartori'nin kitabının içeriği de, sizin İngilizce'den çeviriniz de çok güzel. Böyle önemli bir eseri Türk demokrasisine kazandırdığınız için teşekkür ediyorum' dedi.

Türköne hemen ardından da, 'Ancak nasıl oluyor da Türkiye literatürüne demokrasi konusunda böylesine önemli bir eser kazandırmış olduğunuz halde, her ne kadar farklı siyasi gruplar olsak da siyasi pratikte uzlaşamıyoruz, neden tezatlara düşüyoruz?' diyerek bir polemik kapısı açtı. Baykal da 'Özlem Hanım demokrasi çok önemli, çok ciddi ve çok geniş bir konu. Bunu ayrıca uzun uzun konuşmak lazım' yanıtını verdi.

akşam



Bu haber 464 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,722 µs