En Sıcak Konular

Hakim Kaçmaz'ı yakan bağlantı

6 Ağustos 2009 08:28 tsi
Hakim Kaçmaz'ı yakan bağlantı 
Sincan Ağır Ceza Hâkimi Osman Kaçmaz hakkında müfettişlerin başlattığı teftiş konusunda kamuoyunun yanıltıldığı ortaya çıktı.

Sincan hâkimi Osman Kaçmaz'ı Ergenekon'la bağlantısı yakmış

Kaçmaz ve avukatı, YARSAV'ı da arkasına alarak Adalet Bakanlığı'nın yaptığı incelemeyi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ilişkin 15 Mayıs'ta verdiği 'yargılanabilir' kararına misilleme şeklinde takdim ediyor.

Dinlemelerin ise yasal olmadığını savunuyor. Ancak, bu bilgilerin yanlış olduğu belirlendi. Adalet Bakanlığı, Kaçmaz'ın Ergenekon sanıklarıyla ilişkilerini ortaya koyan deliller ışığında inceleme yapıldığını açıkladı. Soruşturmanın bir yıl önce başlatıldığını duyuran bakanlık, bu süre zarfındaki dinlemelerin de mahkeme kararlarına dayandığının altını çizdi. Açıklamada, belge ve iddiaların ciddi görülmesi sebebiyle 8 Eylül 2008'de soruşturma başlatıldığı vurgulandı.

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul Başsavcılığı'nın yürütülen soruşturma sırasında bazı hâkim ve cumhuriyet savcıları hakkında birtakım delil ve belgeler elde ettiği belirtildi. Başsavcılığın yargı mensuplarıyla ilgili görev suçları konusunda soruşturma yapma yetkisi olmadığından söz konusu delil ve belgelerin 13 Ağustos 2008'de bakanlığa ulaştırıldığı kaydedildi. İncelemenin ardından iddiaların ciddi görüldüğü ve Teftiş Kurulu Başkanlığı'nca 8 Eylül 2008'de bazı hâkim ve cumhuriyet savcıları hakkında inceleme ve soruşturma açıldığı vurgulandı. Açıklamada şöyle denildi: "2008 yılı Eylül ayında başlatılan bu inceleme ve soruşturma kapsamında öncelikle İstanbul'da görev yapan yargı mensuplarının durumları incelenmiştir. İstanbul'daki işlemlerin tamamlanmasını müteakip Ankara'ya dönen adalet başmüfettişleri, aynı inceleme ve soruşturma çerçevesinde 29 Temmuz 2009 tarihinden itibaren Sincan Adliyesi'nde inceleme ve soruşturmalarına devam etmişlerdir."

Bakanlık, soruşturma kapsamındaki iletişimin tespiti, dinlenmesi ve kayda alınmasına ilişkin kararların adalet müfettişlerince değil, yetkili mahkemeler ve hâkimler tarafından verildiğine de dikkat çekti. Yürütülen inceleme ve soruşturmanın, geniş kapsamlı olması, birden çok ili ve kişiyi ilgilendirmesi sebebiyle yaklaşık bir yıldır devam ettiği vurgulanan açıklamada, "Bu inceleme ve soruşturmanın, güncel olaylarla ve özellikle de incelemenin başlamasından çok daha sonra 15 Mayıs 2009'da Sayın Cumhurbaşkanı'mız hakkında Sincan Ağır Ceza Mahkemesi başkanı tarafından verilen kararla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.'' görüşüne yer verildi.

Kerinçsiz gözlerinden öpmüştü

Adalet Bakanlığı'nın hakkında ciddi 'bilgi ve belgeler' olduğunu açıkladığı Osman Kaçmaz'ın adı Ergenekon iddianamelerinde de yer alıyor. 'Terör örgütü üyesi olmak'la suçlanan avukat Kemal Kerinçsiz, Cumhurbaşkanı Gül'le ilgili 'Kayıp Trilyon' davasında usule aykırı karar veren Kaçmaz için övgü dolu ifadeler kullanıyor. Kerinçsiz'in Başbakan Erdoğan hakkında teröristbaşına 'sayın', şehitlere 'kelle' dediği iddiasıyla suç duyurusunda bulunmasından sonra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca verilen takipsizliği Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi kaldırmıştı. Ergenekon davasının 2 bin 455 sayfalık ilk iddianamesindeki bilgilere göre Kerinçsiz, Sincan'dan çıkan Haziran 2007'deki bu karardan sonra 11. Türk Dünyası Kurultayı'nda karşılaştığı mahkeme başkanı Osman Kaçmaz'ı sarılarak öpmüş.

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Kemal Kerinçsiz, kendisiyle karşılaştıklarında aralarında geçen diyaloğu şöyle anlatıyor: "Beni hatırlayabildin mi Kemal, dedi. Hatırlayamadım dedim, efendim. Ben senin yaptığın itiraza kararı veren reisim, dedi. 'Sincan ağır ceza' yapmayın ağbi, dedim. Ben de sizi ziyaret edecektim Ankara'ya geldiğimde, bi gözünüzden öpüyüm dedim. Sarıldım öptüm adamı. Allah razı olsun böyle aslan gibi bir çocuk." 

zaman



Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,302 µs