En Sıcak Konular

Şahin'in dosyasındaki polis ve askerler

6 Ağustos 2009 08:06 tsi
Şahin'in dosyasındaki polis ve askerler 3. iddianamede eski Özel Harekatçı İbrahim Şahin, Ermeni kökenlileri incelemekle suçlananırken Şahin'in evinde ele geçen dökümandaki isimler de açıklandı.

Üçüncü ''Ergenekon'' iddianamesinde, eski Özel Harekat Daire Başkanvekili İbrahim Şahin'in, ''Ermeni kökenli kişilerle ilgili araştırmalar yaptığı, tarihe mal olmuş bir kısım olaylarla ilgili düzenlenen kampanyalara katılan kişilerin isimlerini tespite çalıştığı'' öne sürüldü.

İddianamede, Şahin'in, Susurluk kazasından sonra Veli Küçük'ün Balıkesir Emniyet Müdürü Nihat Camadan'ı arayarak, ''Abdullah Çatlı bizim adamımız. İki kişi yolluyorum. Onların naaşlarını alsınlar'' dediğini, o tarihte Başbakan olan Mesut Yılmaz'ın kendisine söylediğini, naaşları almaya giden kişilerden birinin Sami Hoştan, diğerinin de eğer yanlış hatırlamıyorsa Mehmet Şehirli isimli bir gazeteci olduğunu, Mesut Yılmaz'a da bu bilgiyi Nihat Camadan'ın bildirdiğini beyan ettiği belirtildi.

Şahin'in Ankara Yenimahalle'de bulunan evinde ele geçirilen S-l başlıklı 4 sayfalık dokümanda emniyet görevlisi olan şüpheliler Servet Kaynak, Fahri Süslü, Kemalettin Baki, Bülent Güngördü, Zerrar Atık, Murat Çavdar, Mehmet Dalagan ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olan şüpheliler Taylan Özgür Kırmızı, Emre Baltacı, Melih Yüksel, Onur Özdemir, Cihan Arık, İlhan Bolayır, Murat Eke, Ali Oktay Şahbaz'ın doğum yeri, doğum tarihi, TC kimlik numarası, kan grubu, görev yeri, rütbesi ve sicil numarasından oluşan bilgilerin yer aldığının tespit edildiği vurgulanan iddianamede, İbrahim Şahin'in 28 Aralık 2008'de Fatma Cengiz'e gönderdiği mesajda, ''Yat asena görev var. Ermeni öldürülmeli'',  24 Aralık 2008 tarihinde ise ''Ben Ermeniler'e karşı kurulan örgütün ilk başkanıyım bunlar benim pe...'' şeklinde mesajlar gönderdiği öne sürüldü.

İddianamede, S-l isimli yapılanmanın İbrahim Şahin'in kontrolünde kamu görevlilerinden yasa dışı amaçlara yönelik olarak oluşturulan bir ekip olduğu kaydedildi.

Şahin'in, Kadıköy 19 Mayıs Mahallesi'ndeki evinde yapılan aramada el konulan 148 delil numarası verilmiş dosya içerisinde bulunan belgelerin birinde gösterilen yerde yapılan kazıda silah ve mühimmat bulunduğu ifade edilen iddianamede, ''Öğretmen ders notu'' başlığıyla başlayan ''Konu: Sabotaj'' ibareli dokümanda ise suikast amaçlı patlayıcı madde ve düzenek imali konusunda ayrıntılı açıklamaların yer aldığının belirlendiği vurgulandı.

İddianamede, aynı yerde ayrıca İstanbul'daki Ermeni Patrikhanesi'nin krokisi ve Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob Mutafyan'ın da aralarında bulunduğu fotoğrafların olduğu ifade edilen iddianamede, eylemin kimler tarafından yapılacağına dair çeşitli belgeler de ele geçirildiği ifade edildi.

İddianamede, Şahin'in kamu görevlisi olan akrabası Erdal Şahin aracılığıyla Ermenilerden özür dilenmesi yönünde TBMM Başkanlığına dilekçe vererek kampanya düzenleyen kişilerin isim listesini temin etmeye çalıştığı da öne sürüldü.

İddianamede, Şahin'in, Mehmet Fikri Karadağ, Muzaffer Tekin ve Emin Caner Yiğit dolayısıyla Veli Küçük ve diğer örgüt mensupları ile irtibatlı olduğu, S-l isimli yapılanmanın kurucusu, kendisine bağlı olan örgüt mensupları üzerinde emir ve komutayı haiz olduğu iddia edildi.

-ÖRGÜTÜN PROPAGANDA YÖNTEMİ-

''Ergenekon silahlı terör örgütünün ülkede darbe zemini oluşturmak için hemen her ortamda vatanın elden gittiği, ülkenin Kurtuluş Savaşı yıllarından daha kötü bir durumda olduğu ve bir an evvel kurtarılması gerektiği yönünde propaganda yaptığı bilinmektedir'' denilen iddianamede,  ''örgütün medya yapılanması içerisindeki mensuplarının gazete ve dergilerinde aynı yönde haberler yaparak ve yazılar yazarak propagandalarını sürdürdükleri'' belirtildi.

İddianamede, daha sonra şu bilgilere yer verildi:

''Soruşturma kapsamında bugüne kadar elde edilen delillerden de Ergenekon silahlı terör örgütünün ülkemizde darbe zemini oluşturmak için 3 ayrı yol izlediği görülmüştür. Bunlardan birincisi Danıştay saldırısı, Cumhuriyet Gazetesine bomba atılması gibi toplumda infial uyandıracak mahiyette gerçekleştirilen eylemler, ikincisi düzenledikleri toplantı gösteri ve yürüyüşlerinde çıkartılan olaylar, üçüncüsü de ülkedeki siyasi partilere müdahale ederek yaptığı faaliyetlerdir.''

İbrahim Şahin'de ele geçen planlardaki suikastlerin gerçekleşmesi halinde 8 Mart 2009 tarihli iddianamede ayrıntılı olarak açıklanan ülkede darbe zemininin oluşturulması için gerekli kaos ortamının oluşacağı, bu eylemlerin Danıştay saldırısı, Cumhuriyet Gazetesine bomba atılması eylemlerine benzer etkiyi yaratacağı ifade edilen iddianamede, ''Dosyada bulunan bir kısım iletişim tespit tutanakları, şüphelinin evinde ele geçen bazı dokümanlardan şüphelinin Ermeni kökenli kişilerle ilgili araştırmalar yaptığı, tarihe mal olmuş bir kısım olaylar ile ilgili düzenlenen kampanyalara katılan kişilerin isimlerini tespite çalıştığı, şüpheli ile irtibatlı bazı şüphelilerin de Sivas'ta bulunan Ermeni cemaati temsilcisine yönelik eylem hazırlığı içerisinde bulundukları anlaşılmıştır'' denildi.

İddianamede, İbrahim Şahin hakkındaki Susurluk kazası ve Ömer Lütfü Topal'ın öldürülmesi olaylarına ilişkin iddialara da yer verildi.

-MUVAZZAF SUBAYLARIN DURUMU-

İddianamede ayrıca, tutuklu sanık muvazzaf subaylar Muhammet Sarıkaya, Murat Eke ve Emre Baltacı'nın, İbrahim Şahin'e bağlı olarak illegal biçimde ve terörle mücadele edilecek bahanesi ve görüntüsü altında oluşturulan illegal S-l yapılanması içerisinde yer aldığı, böylece ''Ergenekon silahlı terör örgütü''nün üyesi olduklarının anlaşıldığı belirtildi.

aa



Bu haber 396 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,453 µs