En Sıcak Konular

Azerbaycan: Sarkisyan çocuk gibi mızıkçılık yapıyor

5 Ağustos 2009 20:10 tsi
Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Dış İlişkiler Başkanı Novruz Memmedov, Sarkisyan'ın bir çocuk gibi davrandığını söyledi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Dış İlişkiler Başkanı Novruz Memmedov, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın Türkiye'ye rest çekmesinin anlamsız olduğunu kaydederek, "Çocuk gibi mızıkçılık yapıyor.' eleştirisi getirdi.

Azeri APA ajansına özel açıklamada bulunan Memmedov, "Sarkisyan'ın Türkiye'de oynanacak maça gitmek için ön şart koşması, ihtilafları çözme ve komşu ülkelerle ilişki kurma konusunda net bir tavrının olmadığını gösteriyor. Sarkisyan sürekli karar değiştiriyor. Türkiye Cumhurbaşkanı Ermenistan'a gittiği halde O, Türkiye'ye gitmeyeceğini söylüyor. Tüm bunlar çocukların mızıkçılık yapmalarına benziyor. Şart dayatarak bir şey elde edeceğini zannediyorlar." diye konuştu.

"KARABAĞ, ANCAK TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ ÇERÇEVESİNDE ÇÖZÜLÜR"

Novruz Memmedov, Karabağ sorununun ancak Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü çerçevesinde çözülebileceğini söyledi. Azeri yetkili, "Burada konu Madrid temel prensipleriyle ilgili. Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın defalarca ifade ettiği ve Madrid temel prensiplerinde işaret edildiği gibi, sorun ancak toprak bütünlüğü çerçevesinde aşama aşama çözülmeli. Önce Azerbaycan'ın işgal edilmiş beş veya altı bölgesi, daha sonra da bir veya iki bölgesi boşaltılmalı. Bunun ardından ise oradan kaçmak zorunda kalan mülteciler yurtlarına geri dönmeli, barış gücü askerleri yerleştirilmeli. Daha sonraki aşamada ise altyapı çalışmaları inşa edilmeli ve ulaşım sağlanmalı. Karabağ ve Ermenistan arasında koridor oluşturulmalı. Daha sonra da, Yukarı Karabağ'ın statü konusu masaya yatırılmalı." dedi.

Memmedov, Karabağ sorunuyla ilgili Azeri yönetimine baskı yapıldığına ilişkin söylentileri de kesin dille yalanladı. Azeri yetkili, ekim ayında Aliyev-Sarkisyan görüşmesinin henüz kesinleşmediğini de sözlerine ekledi.

"TÜRKMENİSTAN'LA SORUNUN ÇÖZÜLECEĞİNE İNANIYORUM"

Türkmenistan'ın Hazar Denizi'nin statüsüyle ilgili Uluslararası Uzlaşı Mahkemesi'ne başvuracağı konusunu değerlendiren Memmedov, "Türkmenistan ve Azerbaycan derin tarihi kökleri bulunan yakın halk ve devletler. Geçen yıl Azerbaycan ve Türkmenistan liderleri karşılıklı ziyarete bulundu. Bu sorunun çözüleceğini düşünüyorum. İki komşu ülke eskiden olduğu gibi şimdi de birbiriyle normal ilişkilerini devam ettirecek." dedi.

cihan



Bu haber 745 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,957 µs