Türk profesörlerinin peşinde | " /> Türk profesörlerinin peşinde | "/>

En Sıcak Konular

CIA, Türk profesörlerinin peşinde

5 Ağustos 2009 16:10 tsi
CIA, Türk profesörlerinin peşinde CIA ajanları Türk profesörlerini adım adım neden takip ediyor?

Dünyadaki ünlü fizikçilerin katılacağı ve gelecek yıl yapılacak Uluslararası Süperiletkenlik ve Manyetizma Konferansı'nın tanıtımını yapan Komite Başkanı Prof. Dr. Ali Gencer, dünya genelindeki bor rezervlerinin yüzde 72'sine Türkiye'nin sahip olduğunu söyledi. Prof. Dr. Gencer, bu madenin şu an ABD, Çin ve Japonya gibi ülkelere tonu 400 dolardan satıldığını söyledi. Oysa 100 gram işlenmiş borun 600 Euro'ya ithal edildiğini belirten Prof. Dr. Gencer, yaptıkları çalışmalarda Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı (CIA) tarafından izlendiklerini söyledi.

İlki geçen yıl Side'de yapılan ve bu yıl ikincisi yine Antalya'da gerçekleştirilecek Uluslararası Süperiletkenlik ve Manyetizma Konferansı'nın tanıtımı yapıldı. Tanıtıma, yürütme komitesini oluşturan Fırat Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yıldırım Aydoğdu, İnönü Üniversitesi'nden Prof. Dr. Eyyuphan Yakıncı, Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ali Gencer, Çukurova Üniversitesi'nden Prof. Dr. Bekir Özçelik ve TOBB Üniversitesi'nden Dr. Ali Bozbey katıldı.

Komite Başkanı Prof. Dr. Ali Gencer, geçen hafta duyurusunu gerçekleştirdikleri konferansa daha şimdiden 200 profesörün katılım için başvurduğunu söyledi. Etkinliğin gerçekleştirileceği 25- 30 Nisan 2010 tarihine kadar 111 ülkeden en az 1000 katılımcı beklediklerini ifade eden Prof. Dr. Gencer, katılımcılar arasında 2007 yılı Nobel ödüllü bilim adamlarından Prof. Dr. Albert Fert ve Prof. Dr. Peter Grünberg ile 2009 yılı Nobel adayı Japon fizikçi Prof. Dr. Yoshie Tokura'nın da yer aldığını söyledi. Prof. Dr. Gencer, yaklaşık 1 milyon TL'ye malolan organizasyon için uluslararası 4 sponsor bulduklarını söyledi.

TONU 400 DOLARA SATILIYOR. HALBUKİ...

Prof. Dr. Ali Gencer, bor madenlerinin süperiletkenlik dışındaki birçok alanda kullanıldığına değindi. Dünya genelindeki bor rezervlerinin yüzde 72'sine Türkiye'nin sahip olduğuna değinen Prof. Dr. Gencer, bu madenin şu an ABD, Çin ve Japonya gibi ülkelere tonu 400 dolardan satıldığını söyledi. Oysa 100 gram işlenmiş borun 600 Euro'ya ithal edildiğini belirten Prof. Dr. Gencer, bu madenle ilgili çalışmaların hızlandırılması gerektiğini açıkladı.

2004 yılında TÜBİTAK ile işbirliğinde çalışan Bor Enstitüsü'nün kurulduğunu çok yakın zamanda da süperiletkenlik üzerine yurtdışında lisansüstü çalışmalar yapmış öğretim üyelerinin bir arada çalışacağı Ulusal Süperiletkenlik Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin kurulması için gerekli hazırlıkları yaptıklarını söyleyen Prof. Dr. Gencer, “Proje Devlet Planlama Teşkilatı'nın onayına sunuldu. Yılbaşına kadar bu merkezi kurarız. Bu merkez ile süperiletkenlik konusundaki çalışmaları daha rahat yürütüp AB'nin hibe kaynaklarından istifade edebiliriz” dedi.

CIA İZLİYOR

Bor minerallerinin gelecekte daha büyük önem taşıyacağını söyleyen Prof. Dr. Ali Gencer, şu anki kullanımı 80 milyar dolar olan bor madenlerinin İslam dünyasında kullanılmasına tedirginlikle bakıldığına değindi. Boru ayrıştırma işleminin çok pahalı olup ileri teknoloji gerektirdiğine değinen Prof. Dr. Gencer, bu madenin değerini yaşadığı şu örnekle anlattı:
“Dünyadaki tüm savaşların altında enerji olacak. Biz dünyada her yıl 3.5 milyar dolar ciro yapan İtalyan Columbus Superconductors firması ile görüşmek için o ülkeye gittik. Bize 3.5 saat ayırmaları çevremizde şaşkınlık yarattı. Firma çok büyük. Görüşmemiz manyetik tarama cihazlarının tabletlerinin Türkiye'de üretilebilirliğiydi. Biz görüşmeden ayıldıktan sonra öğrendik ki firmaya İtalyan ve CIA mensubu ajanlar gitmiş ve firma yetkililerini bizim neden orada bulunduğumuzla ilgili sorguya çekmiş. Bu olayın tedirginliğini uzun süre üzerimden atamadım.”

HULUSIUM DA BİZDE
Prof. Dr. Bekir Özçelik ise platin madenleri altında yatan hulusium elementinin uranyumdan 10 bin kat daha fazla enerji ürettiğini, Türkiye'nin, çıkarılması ve işlenmesi zor olan bu madenin de dünya genelindeki rezervlerinin yüzde 40'ının üzerinde bulunduğunu kaydetti.

Hürriyet



Bu haber 1,245 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,461 µs