En Sıcak Konular

Ergenekon'da Öcalan notları çıktı

5 Ağustos 2009 15:10 tsi
Ergenekon'da Öcalan notları çıktı 3. iddianamede Ergenekon PKK ilişkisi öne sürülüyor. Yalçın Küçük'ten çıkan elyazısı notlarda Öcalan'ın rotasına ilişkin bilgiler yeralıyor

Ergenekon soruşturmasının 3'üncü iddianamesi bugün açıklanıyor. İddianameden şok ayrıntılar ortaya çıkıyor... 3. iddianamenin kilit ismi İbrahim Şahin. Prof Yalçın Küçük'ten ele geçirilen bazı el yazısı notlar ise Ergekenekon'un PKK ile ilişkisi olduğuna yönelik iddiaya delil olarak sunuluyor.

Henüz mahkeme iddianameye ilişkin kararını açıklamadı. Sızan bilgilere göre iddianamede yer alan iddialar böyle. Mahkeme iddianameyi onaylayacak ya da eksiklik bulursa Savcılığa geri gönderecek.

İddianameye göre Şahin'in evinde suikast planları ele geçirildi. Şahin'e bağlı 12 suikast timinin olduğu ileri sürülüyor. Bu timlerin içinde muvazzaf subayların da yer aldığı belirtiliyor.

Hatta Şahin'le bir muvazzaf subay arasındaki diyaloglar şu şekilde iddinamede yer alıyor:

Şahin bir muvazzaf subaya telefon açıyor, "Yeraltına çekilmeye hazır mısın" diye soruyor.

Muvazzaf subay cevap veriyor: "Emredersiniz komutanım".

DOSYALAR ŞAHİN'İN GÖZÜ ÖNÜNDE MÜHÜRLENDİ

Ergenekon'un 3. iddianamesi soruşturma kapsamında delil toplanması tartışmasına da son vereceğe benziyor...  İddianameden anlaşılıyor ki deliller bu kez daha önceki tartışmalara mahal vermeyecek şekilde toplandı.. Şahin'in evine giren polisler, İbrahim Şahin ve avukatının gözü önünde dosyaların içini dahi açmadan kırmızı mumla mühürledi. Daha sonra Şahin'e bu dosyalar size mi ait diye soruldu.

YALÇIN KÜÇÜK'TEN ÖCALAN'IN ROTASINA AİT NOTLARI

Daha önceki iddianamelerde Ergenekon'un PKK ile ilişki olduğu iddia ediliyordu. Prof. Yalçın Küçük'ten bazı elyazısı küçük notlar ele geçirildi. Teröristbaşı Öcalan'ın Suriye Rusya İtalya Kenya üçgenindeki rotasına ilişkin notlar bunlar. Hatırlanacağı üzere Öcalan Rusya üzerinden İtaya'ya Roma'ya gitmiş, sonra İtalya'dan da ayrılmak durumunda kalmıştı. İşte notlarda bu rotaya ilişkin krokiler olduğu iddia ediliyor.

Yine PKK iddiasına dayanak olarak sunulan bir diğer delil ise Kent Otel toplantıları... Bu toplantılar da 3. iddianameye girdi. Terör örgütünün amaçları doğrultusunda yapıldığı iddia edilen bu toplantılara Şener Eruygur, İlhan Selçuk, Mehmet Haberal'ın yönetici sıfatıyla katıldığı da iddia ediliyor. Yine Sinan Aygün ve Mustafa Balbay gibi isimlerin de katıldığı öne sürülüyor.

 

İşte 3. iddianameden öne çıkan çarpıcı ayrıntılar:

Ergenekon'un 3. iddianamesine göre  eski Özel Harekatçı İbrahim Şahin'e bağlı suikast timleri oluşturulmuş ve önemli isimler hedef alınmış. İddiaya göre Şahin'e bağlı 12 suikast timi var. Bu timler ayrı ayrı hücreler biçiminde oluşturulmuş.

ASKERLER VE POLİSLER VAR, HEPSİ ÖZEL HAREKATÇI

Suikast timlerindeki asker ve polisler, operasyonel birimlerden seçilmiş. Hem polisler, hem de askerler özel harekatçılardan oluşuyor.

'DEVLET ADINA ÇOK ÖNEMLİ VE GİZLİ GÖREVE SEÇİLDİN'

Peki bu isimler nasıl biraraya getirilmiş?

İddianamede bunun da yanıtı veriliyor.

Savcılara göre, zanılarla önce bazı devlet görevlileri temas kurmuş, onlara, "Devlet adına çok önemli ve gizli bir göreve seçildiği" söylenmiş. Bu çok önemli ve gizli göreve de İbrahim Şahin'in komuta ettiği belirtilmiş.

Hemen ardından da İbrahim Şahin devreye girmiş. Suikast timlerinde görevlendirilenleri listelemiş. Listeye de S1 ismini vermiş.

İddianameye göre, bu timlerin başında aslında Muzaffer Tekin olacaktı. Ancak o tutuklanınca, görev İbrahim Şahin'e verildi.

TİMLERİN HEDEF LİSTESİ KABARIK

Suikast timlerinin hedef listesi kabarık. O listenin en başında da Ermeni cemaatinin dini lideri Mesrob Mutafyan var.

Mutafyan'a düzenlenecek suikast, tüm ayrıntılarıyla planlanmış. Kumkapı'da düzenlenen suikastin krokileri hazırlanmış. Mutafyan'ın aracının kiliseye ne zaman girdiği, ne zaman çıktığı, hangi güzergahı takip ettiği detaylarıyla not alınmış. Hatta fotoğrafları çekilmiş, dosyaya konulmuş.

Mutafyanın aracının nasıl ve kaç kişi tarafından ateş altına alınacağı, atılacak el bombası sayısı, gerekirse Law silahının nereden ateşleneği, suikastçilerin kaçış istikametleri, kaçışta kullanılacak otomobili kimlerin çalacağı bile planda anlatılmış.

Suikast timlerinin bir başka hedefi de Alevi Dedesi Ali Balkız. Onunla ilgili plan da oldukça ayrıntılı. Evinin fotoğrafları, bulunduğu bölgenin krokileri, aracına önce bombayı atacak, sonra silahla tarayacak saldırganın duracağı nokta.

Hatta saldırganın, beklerken içeceği sigaraların sayısı bile planda yer almış.

BAŞBAKAN'A DA SUİKAST PLANLANMIŞ İDDİASI

Listedeki en önemli isim ise Başbakan Tayyip Erdoğan. Erdoğan'a yönelik suikast planının adresi ise, Yarbay Mustafa Dönmez'in ajandası. O plana göre Başbakan'ın aracı Law silahı ile Ankara'da vurulacaktı. İddialar, Dönmez'in de Şahin'e bağlı çalıştığı yönünde.

 

İDDİANAMENİN SANIKLARI KİMLER?

İddianamede, örgütün gerçekleştirmeyi planladığı eylemler, suikast planları ve örgütün içinde vahim nitelik taşıyan silahlarla ilgili detaylar anlatıldığı belirtildi. İddianamenin sanıkları arasında, eski Özel Harekat Dairesi Başkan vekili İbrahim Şahin, Özel TİM polisleri, Prof. Dr. Yalçın Küçük, Hava personel Kurmay Albay Cengiz Köylü, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek, Yarbay Mustafa Dönmez, muvazzaf teğmenler ve Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal bulunuyor. Sabih Kanadoğlu'nun adının da iddianamede geçebileceğine dair bilgiler vardı, ancak kesinlik kazanmadı. Bedrettin Dalan'ın adı ise iddianamede geçmiyor.

İŞTE İDDİANAMEDEKİ SUÇLAMALAR

Üçüncü iddianamede yer alan suçlamaların başında TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevini engellemeye teşebbüs etme, silahlı terör örgütü kurma ve yönetme, devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme, açıklanması yasaklanan gizli bilgileri temin etme, sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması ve bulundurulması, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek, özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek suçları bulunuyor.

internet haber



Bu haber 699 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,318 µs