Görüşmenin muhatabı PKK'dır | " /> Görüşmenin muhatabı PKK'dır | "/>

En Sıcak Konular

Baykal: Görüşmenin muhatabı PKK'dır

5 Ağustos 2009 13:42 tsi
Baykal: Görüşmenin muhatabı PKK'dır 
CHP lideri Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'ın DTP lideri Ahmet Türk'le yaptığı görüşmenin, Kandil ya da İmralı'yla yapılan görüşme arasında bir fark olmadığını savunarak "Görüşmenin muhatabı PKK'dır" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile DTP lideri Ahmet Türk’ün yaptığı görüşme sırasında NTV Ankara Temsilcisi Murat Akgün’ün sorularını yanıtladı.

Deniz Baykal, özetle şunları söyledi:

"Başbakan, bugüne kadar terörü lanetlemediği sürece DTP ile temas kurmayacağını ifade etmişti, o ilkesini koruyamıyor. Şartlar onu DTP ile bir araya gelmeye zorladı. DTP sözcülerinden Sayın Emine Ayna, ‘Sorunun muhatabı PKK, DTP ve Sayın Öcalan’dır yoksa olmaz’ diyor. Selahattin Demirtaş ise ‘PKK ile aranıza mesafe koyun denmesin, bu taraflardan biriyle görüşecektir’ diyor. DTP’nin yetkilileri, bu görüşmenin aslında kiminle yapılmakta olduğunu açıkça ifade ediyorlar. Görüşmenin muhatabı hiç kuşku yok ki PKK’dır, çeşitli biçimlerde PKK’nın yansımasıdır. Bunu saklayarak, gerçeği örtbas ederek bir yere varmek mümkün değildir.

Hükümet çözüm için ne yapılacağını söylemiyor. Artık konu netleştirilmelidir. Bizim bu sisli atmosfere katkı yapamamız beklenmesin. Başbakan ve hükümet yetikileri dillerinin altındaki baklayı çıkarmalıdır. Hükümet, kamuoyuna açıklama yapmalıdır.

Hükümetin ne düşündüğünü bilmiyoruz. Biz iyi niyetli bir çözüm istiyoruz. Ayrıştırcı değil, kaynaştırıcı politikalara yönelinmesini istiyoruz. Çözüm olacak diye bir ayrıştırmaya sürüklenmek yanlış, buna alet olmayacağız.

CENAZELER KALKARKEN AF OLMAZ
Af, terörle mücadelede bir yöntem değildir. Önemli olan, terörü ve terör dışındaki hakli talepleri ayırmaktır. Af, terörün gündemden kalktığı, tehdit olmaktan çıktığı, silahların tümüyle ortadan kaldırıldığı bir noktada düşünülebilir. Cenazelerin kalktığı bir dönemde af konuşulmaz.

DOLMABAHÇE GÖRÜŞMESİ
Dolmabahçe görüşmesini, asker-sivil ilişkilerini yeni bir zemine oluşturmak için olan bir görüşme olarak değerlendiriyordum. Dolmabahçe’de bu konuyu mutabakata bağladılar galiba şeklinde bir değerlendirme içindeydim. 'Mezara kadar bu bizim sırrımız” şeklinde bir tavır ortaya çıktı, bu garip bir olay. Ancak askere sivil yargı yolu açan geceyarısı düzenlemesi, TSK’nın bilgisi dışında yapıldı. Öyle bir mutabakatın yapılmadığını gördüm.

SORUN BİZİM SORUNUMUZ
ABD, bölgedeki yeni tabloyu yönlendirmek isteyecektir. Ancak bu sorun bizim sorunumuzdur. Bölge perspektifinden düşünmek gerekiyor. Ciddi yanlışlık, vahim hatalar yapılabilir. ABD’nin Irak’a müdahalesi yanlıştı, bunu söylemiştik. Şimdi de yanlış yapılabilir.

ATEŞ, ROJ TV'YE KONUŞMAMALIYDI
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş’in Roj TV’ye konuştuğundan haberim yoktu. Roj TV’ye konuşmasını uygun görmüyorum. Teröre sözcülük yapan yayın organlarına karşı dikkat etmemiz gerekiyor.

ŞAHİN, DENİZ FENERİ'Nİ SAVSAKLAMIŞTI
Meclis Başkanlığı seçiminde yöntemin uygun olmadığını söyledik. AKP’ye başkan seçer gibi Meclis’e başkan seçmek doğru değil. Diğer partılerle uzlaşma arayarak seçilmeliydi. Başbakan tek başına Meclis Başkanı’nın tayin etmiştir. Bu yanlış, doğru değil. AKP’nin meclis değil, Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Başbakan her konuda sınırsız kontrol ihtirasındadır. Mehmet Ali Şahin, Adalet Bakanlığı görevi yaparken Deniz Feneri soruşturmasını savsaklamıştı.

IRAK ZİYARETİ
Muhtemelen Ramazan sonrasında Irak merkezi hükümetine yönelik bir ziyaretim olacaktır. Kürt yetkililerle görüşeceğim.

ntv



Bu haber 479 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,837 µs