- Foto | " /> - Foto | "/>

En Sıcak Konular

Putin'den çok konuşulacak kareler - Foto

5 Ağustos 2009 13:17 tsi
Putin'den çok konuşulacak kareler - Foto Rusya Başbakanı Vladimir Putin, perşembe günü Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaret öncesi Rusya'nın uzak doğu bölgesinde temaslarda bulunuyor.

Rusya Başbakanı, geçtiğimiz günlerde, elleri ile balina besleyerek, denizde bilimsel incelemelere katıldı; dünyanın en büyük tatlı su kaynağı Baykal Gölü'nün derinliklerine mini denizaltı ile bir dalış gerçekleştirdi. Ardından İrkutsk bölgesinde halkın arasına karışan Putin, demirci de çekiç sallayarak nalbant önlüğü ile fotoğraf karelerine girdi.

Rusya Başbakanı Putin, Orenburg bölgesinde de kuraklardan etkilenen tarlada çiftçilerle görüştü. Rusya Federasyonu'na bağlı Tuva Cumhuriyeti'nde de incelemelerde bulunan Rusya Başbakanı, kovboy şapkası giydi, ağaçlara tırmanarak ilginç pozlar vermeye devam etti.

Putin, bölgede hızla akan nehirde oltasıyla balık tutmayı ihmal etmedi. Belden yukarısını soyunan Rusya Başbakanı, atın üzerinde kovboylara taş çıkardı. Putin, Tuva Nehri'nde tekne de kullandı.

ÇİFTÇİYE DESTEK SÖZÜ

Putin, zararının 7 milyon ruble olduğunu ve zor durumda olduğunu söyleyen bir çiftçiyi dinledi. Putin, tarıma gerekli desteğin yapılacağını söyledi.

Rusya Başbakanı, tarlada gerçekleşen incelemelerin ardından çiftçilerin sorunlarını dinledi.

Kuraklıktan doğrudan etkilenen çiftçilere ve tarıma destek sağlanması amacı ile hükümet bütçeden 100 milyar ruble (3,3 milyar dolar) destek ayrıldığını kaydeden Putin, bölge yönetimlerinden çiftçilere yardımcı olmalarını istedi.

Küresel ekonomik kriz nedeni ile tahıl ürünlerinin geçen yıldan daha düşük rakamlara ancak alıcı bulabildiği belirtiliyor.

Rusya Başbakanı, çiftçilerle yaptığı görüşmede 2008 yılında 108 milyon ton olarak gerçekleşen tahıl üretiminin, 2009 yılında 85 milyon tonda kalabileceğine dikkat çekti.

Rusya Tarım Bakanı Yelena Skrinnik da, dünyada tahıl ihracatında Rusya'nın yine liderliğini sürdüreceğini ifade etti. Skrinnik, 2009'da 23 milyon ton tahıl ihracatı gerçekleştirileceğini söyledi.

Rusya'nın kuraklıklardan en fazla Orenburg bölgesinin etkilendiği; ancak 35 ayrı bölgeye de aynı kapsamda destek sağlanacağı garantisi verildi.

Rusya'da hükümet doğrudan tahıl alımı yaparak çiftçiye destek sağlıyor. Bu çerçevede 19 Ağustos 2008 tarihleri ile 22 Mart 2009 tarihleri arasında toplam 9,6 milyon ton alım yaptığı belirtiliyor.

Sigorta uygulamasının genişletilmesi gerektiğine değinen Putin, zarar gören bölgede sadece yüzde 8'lik kısmın sigorta kapsamında olduğunu belirtti. (CİHAN) 











Bu haber 835 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,772 µs