En Sıcak Konular

atv Haber'in yeni patronu ne yapacak?

5 Ağustos 2009 10:46 tsi
Uzun süredir beklediği izlenme oranını yakalayamayan ATV Haber'in son hamlesi Erdoğan Aktaş oldu. İşte Erdoğan Aktaş'ın hedefleri.

Yeni Şafak televizyon eleştirmeni Bekir Hazar, atv Haber'in yeni patronu Erdoğan Aktaş ile görüştü. İşte Hazar'ın yazısı:

atv Haber'in yeni patronu!
Tam 1.5 yıl önceydi. Erdoğan Aktaş, Doğan Grubu'ndaydı. Ve kafası karışıktı. Yazılmamak kaydıyla muhabbetini yaptık. Henüz kimselerin haberi yoktu. Önünde iki yol vardı. atv haber veya Habertürk'ün tepesine oturmak. İki ciddi teklifin arasında kalmıştı. "Senin fikrin ne, hangisine gitmeliyim?" diye sordu.

"Ben olsam atv'yi tercih ederim" cevabını verdim. O gitti bana inat mıdır nedir Habertürk'e imza attı...

Yine muhabbet ettik dün. Söze "Birbuçuk yıl önceki konuşmamızı hatırlıyor musun? atv demiştin bana. Bak işte atv'deyim" diye girdi.

Aradan 1.5 yıl geçti. Ve Erdoğan döndü dolaştı, dediğime geldi. Dün itibarıyla atv haberin genel yayın yönetmeni oldu. Çalık grubu haber kanalı kuruyor. Erdoğan aynı zamanda haber kanalının da başında olacak. Yani bir taşla iki kuş vuracak Çalık.

Erdoğan NTV kökenli. Habertürk'ü aldı, haber kanalları içinde zirveye taşıdı. NTV efsanesini geçen adam oldu. Ayrıldığı gün Habertürk yine zirvedeydi. Star ana haberde de başarılı oldu.Yani hem haber kanalını hem de ulusal bazda yayın yapan eğlence kanalı haberciliğini biliyor. Çalık Grubu birçok isimle görüştü. Sanırım Erdoğan'da karar kılınmasında bu özellikleri etkili oldu.

Peki Erdoğan ne yapacak? Hedefleri ne?..

Erdoğan bu soruya hiç tereddütdüz cevap veriyor. "Tabii ki birinci olmak. Hem atv haberde, hem de yeni kurulacak kanalda" diyor... Haber kanalında çok heyecanlı. Bu konudaki deneyimlerini yansıtacağını ve dünya çapında örnek alınacak bir kanal için kolları sıvayacağını söylüyor.

Medyada güçlü olan iki büyük gruptan birinin tv haber portalını yönetme noktasına gelmekten haliyle mıutlu. İyi bir kadro kuracak, Türkiye'nin en iyi editörleriyle çalışacak. Habertürk'te olduğu gibi kendi programını yapacak. Atv ana haberi kendi sunmayacak. Vitrine çok iyi bir anchorman oturtacak. Bunu yapmak zorunda olduğunu söyledim kendisine. Çünkü devir, haberi anchormanla ambalajlama devri. Malı Merter üretiyor, marka firmalar etiket koyup beş katı fiyatla satıyor. Ya Merter'de üretici olursun. Veya marka firma olup, bir etiketle işi halledersin. Tercih meselesi.

Anchaormanı olmayan bir kanalda haber izliyorum 6 share yapıyor. Aynı haberi anchormanlı bir başka kanal iki gün sonra veriyor 20-25 share yapıyor. Olayın özeti bu.

Peki atv haberin anchormanı "Cüneyt Özdemir" olabilir mi? Erdoğan bu konuda ser veriyor, sır vermiyor.

Bekir Hazar - Yeni Şafak

 

 



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,289 µs