En Sıcak Konular

Putin yarın Ankara'da

5 Ağustos 2009 08:36 tsi
Rusya Başbakanı Vladimir Putin, tarihi enerji anlaşmaları için yarın Ankara'da. Dosyada nükleer santral, petrol ve gaz projeleri var...

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın konuğu olarak yarın Ankara'ya gerçekleştireceği tarihi ziyarete, enerji damga vuracak. Putin'e, dünya enerji devi Rus Gazprom'un Başkanı Aleksey Miller'in eşlik edeceği ziyarette, Rusya'nın nükleer konusunda sürpriz bir çıkış yapmasına kesin gözüyle bakılıyor. Kaynaklara göre Rusya, revize teklifle 15.16 cente çektiği elektrik satış fiyatında, yeni indirim yapacak.

Putin'in günübirlik çalışma ziyaretinde, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Soçi'ye yaptığı ziyarette temelleri atılan önemli enerji anlaşmalarına imza konulacak. Görüşme gündemini doğalgaz, petrol ve nükleer konuları oluşturacak. Ziyarete saatler kala Türk ve Rus teknik heyetlerinin imzalanacak mutabakat muhtıralarının alt yapısına ilişkin yoğun çabaları ve müzakereleri devam ediyor. Putin'in ziyareti öncesinde; güvenliğini sağlayacak özel ajanlar ve şehir içi ulaşımda kullanacağı makam araçları, 5 uçaklık filoyla Türkiye'ye getirildi.

SOÇİ PROTOKOLÜ

Başbakan Erdoğan'ın Soçi'deki programının benzeri protokol kurallarının uygulanacağı 6 saatlik ziyarette Başbakan Erdoğan, konuğunu Başbakanlık Resmi Konutu'nda ağırlayacak. Baş başa görüşmenin ardından Başbakan Erdoğan, Putin onuruna öğle yemeği verecek. Ardından anlaşmaların imza törenine geçilecek ve iki başbakan basın toplantısı düzenleyecek. Rusya, Ukrayna'yı bypass edecek 'Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı' için Türkiye'den talepte bulundu. Rusya, Karadeniz'in altına döşenecek boru hattı için Türkiye'nin kara sularında 'fizibilite çalışması' yapmak istiyor. Türkiye'nin, Rusya'dan Batı Hattı'ndan aldığı 6 milyar metreküplük doğalgazın 2011'de dolan sözleşmesi de müzakere edilecek. 2 liderin görüşmesinde gümrük sorunları ve turizm alanında işbirliği de gündem maddeleri arasında bulunuyor. Antalya'da Rus turist sayısı ilk kez Alman turist sayısını geçti.

İlanla Laleli'ye bekleniyor

OSMANBEYLİ İşadamları Derneği ve Merterli Sanayici ve İşadamları Derneği, Putin'i, Osmanbey, Laleli ve Merter'e davet etti. Ortak açıklamada, "Putin'in gelişini, Rusya ile ilgili hazır giyim ticaretimiz için yeni bir dönüm noktası olarak görüyoruz. Bunun için Putin'i iş merkezlerimize, bütün markalar ve toptancılar olarak beklemekteyiz'' denildi.

'Yeni bir sayfa açılacak'

RUSYA'NIN Ankara Büyükelçisi Vladimir İvanovski, 'Rusya'nın Sesi' radyosuna verdiği demeçte, Putin'in ziyareti için nükleer enerjide de işbirliğinin yola konulması için iyi perspektiflerin bulunduğunu, bazı önemli ikili belgelerin imzalanması için hazırlıklar yaptıklarını belirterek "Bu belgelerin uygulanmasıyla Rus-Türk ilişkilerinde yeni bir sayfa açılacaktır" dedi. İvanovski görüşmelerde ticari sorunlara da büyük dikkat gösterileceğini bildirdi.



Bu haber 461 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,069 µs