En Sıcak Konular

GATA'dan sonra Haseki çıkış kapısı

5 Ağustos 2009 08:35 tsi
GATA'dan sonra, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan sanıklar için kurtuluş yolu oldu.

Rahatsızlanarak Haseki'ye gönderilen isimler ya tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi ya da tedavi için hastaneye yatırıldı. Mustafa Yurtkuran, Erol Manisalı, Arif Doğan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Fatih Hilmioğlu ve Levent Ersöz için hastanede tedavi kararı çıktı. Sadece emekli Tuğgeneral Veli Küçük Haseki'ye sevk edilmedi.

Diğer sanıkların aksine sadece emekli Tuğgeneral Veli Küçük bu hastaneye sevk edilmedi. Küçük, son 6 ayda üç kere gittiği Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden tedavisinin ardından Silivri'ye gönderildi. Haseki, Levent Ersöz'ün GATA'ya usulsüz sevki ile gündeme gelmişti. Sağlık Bakanlığı, olayla ilgili yaptığı soruşturma sonrası, usulsüz sevkte imzası bulunan doktorlara disiplin cezası vermişti.

Söz konusu hastanenin son ziyaretçisi emekli Tuğgeneral Levent Ersöz oldu. Haseki'ye geçtiğimiz cuma günü gelen Ersöz, önceki gün sağ dizinden operasyon geçirdi. Fakat bu ameliyat için ilginç bir iddia gündeme geldi. Ersöz'ün sadece 'ameliyat olmak için ameliyat olduğu' öne sürüldü. Haseki'de Ersöz'ün operasyonunu 2. Cerrahi Klinik şefinin izinde olmasından dolayı inisiyatif kullanan şef yardımcısı gerçekleştirdi. İddialara göre, Ersöz'ün yara bölgesi kısa süreliğine açılıp, daha sonra kapatıldı. Bu sürede yara bölgesindeki bazı ölü dokuların temizlenmesi ile fazla sıvı alımı gibi basit işlemler gerçekleştirildi. Bu basit operasyondan sonra Ersöz'ün bir haftaya kadar hastanede kalabileceği öne sürülüyor. Geçtiğimiz cuma günü tam gün Haseki'de birçok klinikte kontrolden geçirilen Levent Ersöz'e, o gün cerrahi kliniğinde bakılmaması da dikkat çekmişti. Ersöz'ün 6 Ağustos'taki davaya katılamayabileceği belirtiliyor.

HASEKİ'DEN GATA'YA SEVK EDİLDİ

Ergenekon davası kapsamında bir yıl önce tutuklanan emekli Albay Arif Doğan, Eylül 2008'den beri üç hastane değiştirdi. Yaklaşık 6 ay Haseki'de yatan Arif Doğan'ın, kalp rahatsızlığı, şekeri ve yüksek tansiyonu rahatsızlığı bulunuyordu. Geçtiğimiz ay sağlık gerekçeleriyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Doğan, şu an Haydarpaşa GATA'da tedavi görüyor.

YÜZ FELCİYLE GİTTİ, SİROZ OLDU

Eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu da 4 Haziran 2009'da yüz felci şikâyetiyle Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 15 günlük tedavisi biterken, karaciğerinden rahatsızlandığı ileri sürüldü. Hilmioğlu önce Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sonra da Cerrahpaşa'ya sevk edildi. Şu anda Cerrahpaşa'da yatan Hilmioğlu'nun siroz olduğu ifade ediliyor.

EROL MANİSALI DA TAHLİYE OLDU

Bir diğer Ergenekon sanığı Prof. Dr. Erol Manisalı, mayıs ayının son haftası rahatsızlıkları gerekçesiyle Haseki'ye kaldırıldı. Hastanede birçok tetkik yapılan Manisalı'nın en sonunda meme kanseri olduğu tespit edildi. Manisalı 4 Haziran 2009'da ameliyat oldu. Aynı gün mahkeme kararıyla tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Eski Uludağ Üniversitesi Rektörü Mustafa Yurtkuran, prostat ameliyatından sonra kanser tedavisi yapılmadığı iddialarıyla gündeme geldi. Adalet Bakanlığı açıklama yaparak, cezaevinde tedavisinin tam yapıldığını aktarmıştı. Haziran ayında Haseki'ye kaldırılan Yurtkuran, burada belli bir süre tedavi gördükten sonra kalp rahatsızlığı gerekçesiyle 24 Haziran'da Dr. Siyami Ersek Kalp Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada by-pass olan Yurtkuran, bir gün sonra da tahliye oldu.

Sevk zincirinde üçüncü sırada

Silivri Cezaevi'nde rahıtsızlanan kişi önce revire gidiyor. Durumu oradaki doktor tarafından çözülemeyecek bir seviyede ise ikinci basamak sağlık kuruluşu olan Silivri Devlet Hastanesi'ne sevk ediliyor. Burada müdahale edilemeyecek ise üçüncü basamak sağlık kuruluşu olan eğitim ve araştırma hastanelerine gönderiliyor. Bu sevklerde hastaların rahatsızlıklarının boyutu da etkili oluyor. Şu ana kadar Ergenekon tutuklularının birçoğu Silivri Devlet Hastanesi'nden üçüncü basamak sağlık kuruluşu olan Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Burada hastalar Veli Küçük gibi Bakırköy'e ya da başka bir eğitim araştırma hastanesine de sevk edilebilir.
(Zaman)

 



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,537 µs