En Sıcak Konular

Aydın'ın sözlerine kamuoyundan tepki!

5 Ağustos 2009 08:23 tsi
Aydın'ın sözlerine kamuoyundan tepki! İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın'ın, imam hatip liselerine yönelik söylediği sözler kamuoyunda tepkiye yol açtı.

'Eşitlik eşit insanlar arasında olur' diyen baro başkanına tepki yağıyor

İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın'ın, imam hatip liselerine yönelik söylediği sözler kamuoyunda tepkiye yol açtı. YÖK'ün meslek liselerinin ÖSS'deki katsayı engelini kaldırması toplumun geniş kesiminde olumlu karşılanırken İstanbul Barosu kararın iptali için Danıştay'a başvurdu.

atv'de katıldığı programda konuşan Baro Başkanı Muammer Aydın katsayı iptal gerekçelerini imam hatip liselerine dayandırdı. İmam hatip liselilerin avukat olmaması gerektiğini savunan Aydın, hukuk fakültelerinin Türkçe-matematik ortalaması olan eşit ağırlıkla öğrenci aldığını, oysa imam hatip liselerinde matematik dersi okutulmadığını söyleyerek İHL müfredatından haberdar olmadığını gözler önüne serdi. Katsayının kaldırılmış olmasının düz liseye gidenler için haksızlığa yol açtığını savunan Aydın'ın, "Yeni düzenleme fırsat eşitliği getirmiyor mu?" sorusuna verdiği cevap herkesi şaşırttı: "Eşitlik eşit insanlar arasında olur." Aydın'ın bu sözleri sivil toplum örgütlerinin tepkisine yol açtı. Hukukçular Derneği Başkanı Kamil Uğur Yaralı, baro başkanı Aydın'ın avukatlık mesleğinin sorunlarını bir kenara bırakıp, katsayı eşitsizliğini ortadan kaldıran düzenlemenin iptali için dava açmasını anlamanın mümkün olmadığını belirtti. Yaralı şunları söyledi: "Asıl 1999'da konulan katsayı engeli ile milyonlarca meslek lisesi öğrencisinin kazanılmış hakkı ortadan kaldırılmış, Anayasa'da teminat altına alınan eğitim hakkı ve eşitliği ihlal edilmişti. Şimdi bu haksızlık kaldırılarak eşitlik sağlanmış oldu. Baro, Ergenekon davasındaki taraflı tutumunu burada da devam ettiriyor." İHD Genel Sekreter Yardımcısı Emrah Seylanlıoğlu, Aydın'ın sözlerinin kutuplaşmaya yol açacağına dikkat çekerek "Herkesin uzlaşı üzerine konuştuğu bir süreçte sınıflaştırmaya yol açacak söylemlerden kaçınılmalıdır." diyor.


Kendi barosundaki İHL'li avukatlara hakaret ediyor

Bilal Çalışır (Boğaziçi Hukuk Derneği Başkanı): Meslek lisesi mezunu olup İstanbul Barosu'na kayıtlı yüzlerce avukat var. İmam hatip lisesi mezunu olup matematik görmediğinden dolayı avukatlık yapamayacağını söylüyor baro başkanı. Ancak İstanbul Barosu içinde meslek lisesi veyahut imam hatip lisesi mezunu olup da çok iyi avukatlık yapan insanları görmesi gerekir. Öncelikle bu sözler Baro Başkanı Aydın'ın kendi üyelerine hakarettir.

Üst düzey bir hukukçunun bu sözleri utanç verici

Ahmet Faruk Ünsal (MAZLUM-DER Genel Başkanı): Bu, Cumhuriyet aydınının tipik bir davranışıdır. Sınıfsal bir tepkidir. Olay sadece imam hatip liseleri ile ilgili değil. Bunun içinde meslek liseleri de var. Kendini üst sınıf seçkinleri olarak görenler, alt sınıftan gelenlerin yükselmesini istemiyor. Bu nedenle onların önüne taş koymaya çalışıyorlar. Hukukla ve insan haklarıyla hiçbir ilgisi yok. Üst düzey hukukçunun bunu yapması utanç verici.

İlgili haberler;

Baro Başkanı'ndan şoke eden sözler -Video




Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,249 µs