En Sıcak Konular

Emekli askerlere kötü haber

5 Ağustos 2009 08:23 tsi
Kamu kurum ve kuruluşlarında emekli askerlerin yer aldığı 'savunma sekreterliği' ve 'savunma uzmanlığı' birimleri kaldırıldı.

Emekli askerlere 'savunma sekreterliği' yolu kapandı

Geçen ay yürürlüğe giren düzenlemeden önceki uygulamada yer alan birimler emekli askerler tarafından tercih edilen bir işkoluydu. Bundan sonra kurum ve kuruluşlarda savunma sekreterleri ve savunma uzmanları yer almayacak.

17 Haziran 2009 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun kapsamında söz konusu birimler tarafından yürütülen hizmetler, idari ve mali işler, destek hizmetleri veya bu amaçla kurulmuş hizmet birimleri tarafından yürütülecek. Daha önce kurumlarda savunma sekreteri olarak görev yapanlar ise araştırma geliştirme gibi birimlerde müşavir kadrosu ile hizmet verecek. Bu kapsamda herhangi bir kadro olmadığı için yeni personel alımı ise yapılmayacak. Savunma sekreterliği bünyesinde görev yapanlar kurumlarda daha çok rütbelerine göre tercih ediliyor. Örneğin bakanlık bünyesinde daha çok üst düzey subaylar tercih edilirken, kuruluşun büyüklüğüne göre rütbede değişiklik gösterebiliyor. Bu karar emekli askerleri üzerken, Maliye de gözünü bu birimlere tahsis edilen ödeneklere dikti. Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından ilgili birimlere geçen hafta duyuru yapıldı. Kamu kurum ve kuruluşlarının teşkilatını düzenleyen mevzuatta yer alan 'savunma sekreterliği' ve 'savunma uzmanlığı' birimlerinin kaldırıldığı hatırlatılarak, "Buna göre genel bütçeli idareler ile özel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin düzenlemeye paralel olarak 2009 yılı bütçelerinde savunma sekreterliği birimi altında yer alan ödeneklerinden henüz harcanmamış olan kısımları tespit ederek, gerekli olması halinde tenkis işlemlerini de yapmak suretiyle, sivil savunma ve seferberlik hizmetlerini planlama ve yürütmekle görevlendirilen idari ve mali işler, destek hizmetleri veya bu amaçla kurulmuş hizmet birimleri bütçelerinde 'sivil savunma hizmetleri' fonksiyonel kodu altında açılacak tertiplere aktarılmak üzere bakanlığımızdan talepte bulunmaları gerekmektedir." denildi. 

zaman



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,586 µs