En Sıcak Konular

Türk zenginlerinin zulası ortaya çıktı

5 Ağustos 2009 08:15 tsi
Türk zenginlerinin zulası ortaya çıktı Türk işadamlarının önemli miktarda mevduatları nerede?

Yurtdışındaki varlıkların yurda getirilmesini öngören ikinci Varlık Barışı projesi kapsamında yapılan ön çalışmalarda, Türk işadamlarının başta Rusya olmak üzere Orta Asya’daki bankalarda da önemli miktarlarda mevduatları olduğu tespit edildi. Bunun üzerine Maliye Bakanlığı, ikinci Varlık Barışı Projesi ile ilgili tanıtım çalışmalarını Moskova’da da yapmaya karar verdi. Türk işadamlarından gelen yoğun talep üzerine, süresi 30 Eylül tarihine kadar uzatılan Varlık Barışı Projesi’nin tanıtım hazırlıkları sırasında ilginç bir gelişme yaşandı. Türk patronların daha çok İsviçre, Hollanda, Almanya ve Belçika gibi ülkelerdeki bankalarda mevduatı olduğunu tespit eden Maliye Bakanlığı ikinci varlık barışının tanıtım çalışmalarını bu ülkelerde yoğunlaştırma kararı aldı.

İŞADAMLARI İHBAR ETTİ

Tanıtım çalışmaları için TÜSİAD, TOBB gibi sivil toplum örgütlerinden de destek isteyen Maliye Bakanlığı’na işadamlarından, tanıtım çalışmalarının Moskova’da yapılması konusunda tavsiye geldi. Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, başta Rusya olmak üzere Orta Asya ülkelerinde Türk işadamlarının yüklü miktarda mevduatı olduğunu bildirdi. Yapılan araştırmalarda, son dönemde bu ülkelerde yoğun bir şekilde iş yapan Türk işadamlarının, bu ülkelerde  kazandıkları paraları yine bu ülkelerdeki bankalarda  tuttukları tespit edildi. Bunun üzerine, ikinci varlık barışı ile ilgili çalışmaların, Moskova’da da yapılması kararlaştırıldı.

İkinci Varlık Barışı’na henüz kayıt yok

Birinci Varlık Barışı Projesi kapsamında 14.8 milyar liralık beyan yapılmasına rağmen fiili giriş 6 milyar lirada kalmıştı. İşadamlarından gelen  talep üzerine, ikinci Varlık Barışı projesiyle ilgili yasa da bir ay önce yürürlüğe girdi. Bugüne kadar,ikinci Varlık Barışı projesi kapsamında, beyanın olmadığı öğrenildi. Maliye Bakanlığı, ağustos ve eylül aylarında geniş bir tanıtım atağı yapacak. Eğer ihtiyaç duyulursa, 30 Eylül tarihinde dolacak olan ikinci varlık barışının süresi, uzatılabilecek.

Star



Bu haber 1,179 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,743 µs