En Sıcak Konular

"Türkiye'de Kürt sorunu yoktur"

4 Ağustos 2009 21:24 tsi
Saadet Partisi: "Sorun emperyalist mihrakların kurgusuna göre oluşturuldu"

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Prof. Dr. Arif Ersoy, "Türkiye'de Kürt sorunu yoktur. Türkiye'de baskı, dayatma, keyfi uygulamalar ve adaletsizlik sorunları vardır. Bu sorunlar, sadece Güney ve Doğu Anadolu'da yaşayan insanlarımızı etkilememektedir. Millet olarak hepimiz hukuk dışı uygulamalardan ve haksızlıklardan etkilenmekteyiz" dedi.

Bir dizi ziyaret için Çorum'a gelen SP GİK Üyesi Prof. Dr. Arif Ersoy, partisinin Çorum İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Son günlerde sert tartışmaların yaşandığı "Kürt açılımı"na değinen Ersoy, Türkiye'de "Kürt sorunu" olarak bilinen sorunun bir demokrasi, demokratikleşme, hukuk dışı uygulamalar ve paylaşımdaki adaletsizlik sorunu olduğunu söyledi. Farklı ırk ve dillere sahip olan insanlar arasında birlik ve dayanışmayı sağlayan temel etkenlerin başında hukukun üstünlüğü ve paylaşımda adaletin sağlanmasının geldiğini dile getiren Prof. Dr. Ersoy, baskı ve dayatmanın haksızlık, milli birlik ve dayanışmayı tahrip eden en büyük tehlike olduğunu belirterek, ırkçılığın baskı ve dayatmaya yol açtığı ve haksızlığa zemin hazırladığı için tarih boyunca farklılıkları çatışmaya dönüştürdüğüne dikkat çekti. Batılı ırkçı mantığına sahip olanların ülkede "Kürt sorunu"nu kurguladıklarını, sorunu baskı ve dayatma ile kronikleştirerek haksız uygulamalarla yaygınlaştırdıklarını söyleyen Ersoy, başta Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olmak üzere herkese kabul ettirdiklerini belirtti.

Prof. Dr. Arif Ersoy, "Irkçı, ateist ve Marksist bir küçük grup ile ülkemizde hukuk dışı eylemlerle devleti koruduklarını sanan bir avuç insan, doğrudan veya dolaylı işbirliği yaparak ülkemizde 'Kürt sorunu'nu emperyalist mihrakların kurgusuna göre oluşturdular, yaygınlaştırdılar ve bazı devlet yöneticilerine benimsettiler. Yapay olarak üretilen 'Kürt sorunu'nu ancak hukukun üstünlüğünü sağlayarak, demokrasimizi insan merkezli hak ve adalet esasına dayandırarak birinci sınıf demokrasi haline getirerek, her halükarda ve ortamda insan hak ve özgürlüklerini koruyan bir hukuk düzeni kurarak çözebiliriz. Milli birlik ve dayanışmayı sürekli kılabiliriz. Türkiye'yi insan hak ve özgürlüklerini koruyan ve nimet-külfet paylaşımında adaleti sağlayan büyük devlet haline getirebiliriz" diye konuştu.

A.A.



Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,140 µs