En Sıcak Konular

Veli Küçük'e göre Ergenekon davası

4 Ağustos 2009 21:01 tsi
Birinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük, ''Birinci iddianame peşrev, ikinci iddianame kafa-kol alma ve üçüncü iddianame de kündeye getirme olarak tarihe geçecektir. Dördüncü aşama pes dedirtme aşamasıdır, a

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 103. duruşmasında sanıklara söz verildi.
Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, duruşmada söz alan tutuklu sanık emekli tuğgeneral Veli Küçük'ün ceketini giymeye başlaması üzerine ''İçeri zaten sıcak. Bazı kuralları kaldırdım, ceketinizi giymenize gerek yok, ama cübbeye kadar gitmez'' dedi.
Veli Küçük, yaklaşık 20 aydır tutuklu bulunduğunu, tutuklanma gerekçesini de diğer sanıklar gibi pek anlamadığını ileri sürerek, bunu ileride anlayacağını umduğunu söyledi.
''Ergenekon'' soruşturmasını ve dava sürecini, tarihi olaylarla karşılaştıran Küçük, ''Keşke iddianameyi okuyarak, incelemiş olsaydınız. O zaman iade edeceğiniz belliydi. Bize anlatılan Köksal Şengün, bu iddianameyi okumuş olsaydı kabul etmezdi'' dedi.
İddianamameyi ''iftiraname'' olarak nitelendiren Küçük, şunları kaydetti:
''Darbe planı ve hukuki olmayan hiç bir şey yapmadım. Türk milliyetçisi olmam, Atatürk'ün Cumhuriyetine sahip çıkmam, Misak-ı Milli sınırlarını savunmam, 'İslam'ın ılımlısı, yumuşağı olmaz' demem nedeniyle suçlandım. Bundan dolayı buradayım. Ben 66 yaşındayım. Azrail amcamın oğlu olsa 10-15 yıl sonra ziyaretime gelir. 15 sene yaşamasam da olur. Ben bu yolumdan dönmem, bu suçları işlemeye devam edeceğim. Hedef bizler değil, TSK ve Genelkurmay Başkanlığı'dır.''
Küçük, Edirne'de bir süre görev yaptığını ve bu nedenle güreş sporunu inceleme fırsatı bulduğunu ifade ederek, ''Birinci iddianame peşrev, ikinci iddianame kafa-kol alma ve üçüncü iddianame de kündeye getirme olarak tarihe geçecektir. Dördüncü aşama pes dedirtme aşamasıdır, ama başaramayacaklar'' şeklinde konuştu.
Küçük, soruşturmayı yürütenlerin de bir gün hesap vereceğine inandığını kaydetti.
Necib Hablemitoğlu cinayetinin azmettiricisi olduğunun iddia edildiğini ifade eden Küçük, tutuklu sanık Ergun Poyraz'ın savunmasında söz konusu cinayete ilişkin her şeyi bildiğini, bu konuda yapılacak soruşturmada bildiklerini anlatabileceğini ve her türlü bilgiyi verebileceğini söylediğini anımsattı.
Küçük, ''Sayın savcılar bunu niye dikkate almıyor? Bu talep doğrultusunda yeni bir soruşturma başlatılmalı ve cinayet aydınlatılmalı'' dedi.
''Kürt açılımı'' tartışmalarına değinen Küçük, terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan ve terör örgütü üyeleri için genel af çıkarılmaya çalışıldığını savundu.
Veli Küçük, ''mahkemenin hiçbir tarikatın, örgütün ve siyasi düşüncenin etkisinde kalmadan bu siyasi davayı kökünden halledeceğine, Türk adaletinin bu olumsuzlukların üstesinden geleceğine inanmak istediğini'' kaydetti.
Tutuklu sanıklardan Muzaffer Tekin, Danıştay üyelerine saldırı davası sanıklarının bir an önce mahkeme tarafından dinlenilmesini istedi.
Tekin, ''Gerçeğin ortaya çıkarılmasını istiyorum. Gerçek ortaya çıkarıldığında benim yerimde savcılar oturacak'' dedi.
Tutuklu sanık Kemal Kerinçsiz, basında çıkan haberlere değinerek mahkemenin tarafsız olmadığı yönünde kamuoyunda görüş oluştuğunu ileri sürdü.
Kerinçsiz, şunları söyledi:
''Sizler kamuoyunun düşüncelerine rağmen bu davaya bakmaya ısrar ediyorsunuz. Bu şartlarda sizin adil ve adaletli olmanıza inanmamız mümkün müdür? Siyasallaşmış bir davada sizin çekilmenizi ya da reddinizi istemiyorum. Sizden sonra gelecek olan heyetin bakış açısının da farklı olmayacağını düşünüyorum. Çünkü Beşiktaş adliyesinde kadrolaşma oldu.''

A.A.



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,562 µs